Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Je teda fakt, že teď se bojím víc na okreskách. Zatáčky, lidi to kalej víc, než je přiměřený, předjížděj přes plnou na nepřehledných místech. Nejradši jezdím po městě ![]()
Eliška píše:
A co oni na to? Neslitovali se nad dětma v noci?
Ale jo, slitovali, nadiktovala jsem jim všemožné údaje, na které jsem si vzpomněla, světluška na ně výhružně mávala sádrou a druhá se tvářila fááákt hodně zničeně
dejchla jsem do balonku a pustili nás.
Nakonec to teda s těma dokladama byla úplná haluz, protože je někdo ten večer omylem odvezl do Brna a my měli další den jet domů… ale vyřešilo se to, dovezla mi je paní, co přijela pro kufry (do mýho auta by se všechno nevešlo…)
Eliška píše:
Je teda fakt, že teď se bojím víc na okreskách. Zatáčky, lidi to kalej víc, než je přiměřený, předjížděj přes plnou na nepřehledných místech. Nejradši jezdím po městě
V autoškole jsem zase radši jezdila po okrskách než ve městě, kde jsou semafory. Kolikrát mi to chcíplo, když jsem se měla rozjet na zelenou ![]()
MUFICE píše:Etcetera78 píše:Zkus si zaparkovat u nějakého supermarketu, tam je dost parkovacích míst a jsou širokáEliška píše: … zareagovat v té rychlosti na nepředvídanou situaci je často problém i pro vyježděného řidiče.No a to je právě to, silnice jsou plné nepředvídaných situací a to mě děsí… a pak mě děsí to parkování, ale to se už opakuju
Nejsou, jsou velikostí zcela nedostatečná a porád tam okolo někdo courá a znervózňuje mě
A kromě toho bez spolujezdce, který by mě navigoval, k žádnému supermarketu nedojedu ![]()
Tak já se připojuju..neřídím, bojím se…a to mi manžel zaplatil před dvěma lety kondiční jízdy…já jsem tam chodila totálně vynervovaná a nejvíc mě položilo už na začátek, že pán měl octávku combi..v autoškole jsem jezdila krátkou fábkou a s manželem jsme měli getze…a pak taková mothership…prvních 90 minut mě nechal jezdit po sídlištích…haha, dokážete si představit tu mezírku mezi parkujícíma autama, kde jenom cvakáte o zrcátka ![]()
Hrozně bych chtěla jezdit, limitujeme mě to s dcerou, ale zkusila jsem to jednou s tímhle autem, všichni na mě troubili, mávali, ukazovali…deset minut jízdy a kolena se mi klepali ještě před usnutím…
Pražáci nemají absolutně žádné pochopení…
Etcetera78 píše:MUFICE píše:Nejsou, jsou velikostí zcela nedostatečná a porád tam okolo někdo courá a znervózňuje měEtcetera78 píše:Zkus si zaparkovat u nějakého supermarketu, tam je dost parkovacích míst a jsou širokáEliška píše: … zareagovat v té rychlosti na nepředvídanou situaci je často problém i pro vyježděného řidiče.No a to je právě to, silnice jsou plné nepředvídaných situací a to mě děsí… a pak mě děsí to parkování, ale to se už opakuju
A kromě toho bez spolujezdce, který by mě navigoval, k žádnému supermarketu nedojedu
Parkování neřeš, jezdím už 15 let (ježiš to je číslo), no zrovna excelentní řidič nejsem, ale myslím, že můžu objektivně říct, že celkem slušný jo, nebojím se jezdit, dojedu kam potřebuju, ale parkování je i po tolika letech oříšek
hlavně od té doby co jsem s kombíku přesedlala do sedanu, kdo vymyslel auto, kterému není vidět kufr, to by tedy zajímalo ![]()
Etcetera78 píše:MUFICE píše:Nejsou, jsou velikostí zcela nedostatečná a porád tam okolo někdo courá a znervózňuje měEtcetera78 píše:Zkus si zaparkovat u nějakého supermarketu, tam je dost parkovacích míst a jsou širokáEliška píše: … zareagovat v té rychlosti na nepředvídanou situaci je často problém i pro vyježděného řidiče.No a to je právě to, silnice jsou plné nepředvídaných situací a to mě děsí… a pak mě děsí to parkování, ale to se už opakuju
A kromě toho bez spolujezdce, který by mě navigoval, k žádnému supermarketu nedojedu
Nejširší místa má Globus nebo Ikea ty pro rodiče s dětma ![]()
rosslyn píše:
Nemají, v tom provozu to musí odsejpat
budou troubit, ukazovat, ale co hlavu ti neutrhnou a ještě tě tam pustí, aby se to hnulo
MUFICE píše:Etcetera78 píše:Nejširší místa má Globus nebo Ikea ty pro rodiče s dětmaMUFICE píše:Nejsou, jsou velikostí zcela nedostatečná a porád tam okolo někdo courá a znervózňuje měEtcetera78 píše:Zkus si zaparkovat u nějakého supermarketu, tam je dost parkovacích míst a jsou širokáEliška píše: … zareagovat v té rychlosti na nepředvídanou situaci je často problém i pro vyježděného řidiče.No a to je právě to, silnice jsou plné nepředvídaných situací a to mě děsí… a pak mě děsí to parkování, ale to se už opakuju
Tak ty pro rodiče s dětma jsou super, bohužel skoro furt plná…
asha píše:boball píše:No to je fajn…mne to nepomuze. V autoskole jsem jezdila jak profik, beze strachu. Ten se dostavil po obdrzeni ridicaku. Kdyz pujdu do autoskoly, budou se divit, co tam delam. A vubec si nepomuzu.
Holka zlatá,já mám řidičák 24 let,asi dva roky jsem jezdila pravidelně,potom když se narodila dcera jen občas a ted už jsem neřídila asi deset let a mám z řízení strašnou fobii a na sebe vztek.Přemýšlím,že si v autoškole přikoupím hodiny a pustím se do toho
Pomůžeš. Já teď dělám autoškolu, mám moc fajn instruktora a ten mi třeba říkal, že si u něj bral kondičky ředitel pobočky prodejce mercedes
On totiž moc neřídil a najednou ho poslali na služebku do Německa, služebním autem, tak aby to zvládnul, tak si vzal kondičky. A instruktorovi to vůbec nepřišlo divné, zkrátka normálka, je to třeba, tak se to udělá.
rosslyn píše:
Tak já se připojuju..neřídím, bojím se…a to mi manžel zaplatil před dvěma lety kondiční jízdy…já jsem tam chodila totálně vynervovaná a nejvíc mě položilo už na začátek, že pán měl octávku combi..v autoškole jsem jezdila krátkou fábkou a s manželem jsme měli getze…a pak taková mothership…prvních 90 minut mě nechal jezdit po sídlištích…haha, dokážete si představit tu mezírku mezi parkujícíma autama, kde jenom cvakáte o zrcátka![]()
Hrozně bych chtěla jezdit, limitujeme mě to s dcerou, ale zkusila jsem to jednou s tímhle autem, všichni na mě troubili, mávali, ukazovali…deset minut jízdy a kolena se mi klepali ještě před usnutím…
To máš bohužel pravdu, proto jsem se taky naučila jezdit jak prase, jinak bych se nikam nedostala.
j.a.n.i1 píše:rosslyn píše:Nemají, v tom provozu to musí odsejpat
Pražáci nemají absolutně žádné pochopení…budou troubit, ukazovat, ale co hlavu ti neutrhnou a ještě tě tam pustí, aby se to hnulo
Já to chápu, ale nepřekážela jsem, byly tam dva pruhy a mně to prostě kikslo, tak prostě vidím auto a objedu ho, nemusím házet nerva a troubit, to tomu člověku fakt pomůže ![]()
j.a.n.i1 píše:MUFICE píše:Tak ty pro rodiče s dětma jsou super, bohužel skoro furt plná…Etcetera78 píše:Nejširší místa má Globus nebo Ikea ty pro rodiče s dětmaMUFICE píše:Nejsou, jsou velikostí zcela nedostatečná a porád tam okolo někdo courá a znervózňuje měEtcetera78 píše:Zkus si zaparkovat u nějakého supermarketu, tam je dost parkovacích míst a jsou širokáEliška píše: … zareagovat v té rychlosti na nepředvídanou situaci je často problém i pro vyježděného řidiče.No a to je právě to, silnice jsou plné nepředvídaných situací a to mě děsí… a pak mě děsí to parkování, ale to se už opakuju
A víš proč???? Protože tam parkují volové s dodávkama, kteří jsou líní ujít 10 kroků navíc. Kdyby to bylo možné, tak by nejradši vjeli autem až do krámu
Já pak nadávám, že se nemůžu dostat pořádně k synovi, když ho chci dát do sedačky
![]()
rosslyn píše:j.a.n.i1 píše:Já to chápu, ale nepřekážela jsem, byly tam dva pruhy a mně to prostě kikslo, tak prostě vidím auto a objedu ho, nemusím házet nerva a troubit, to tomu člověku fakt pomůžerosslyn píše:Nemají, v tom provozu to musí odsejpat
Pražáci nemají absolutně žádné pochopení…budou troubit, ukazovat, ale co hlavu ti neutrhnou a ještě tě tam pustí, aby se to hnulo
Někteří lidi jsou fakt bezohlední, dneska jsem jsem chtěla za semaforem přejet do levého pruhu a dala blinkr, naštěstí jsem se pořádně koukla do zrcátka, chlap to ještě v křižovatce nacpal do levého, že málem nabořil další 2 auta. Pak jel předemnou a nalepil se asi půl metru za auto, které nemohlo přidal, pt před ním se loudaly další 3 auta. Takže jsem nepochopila o co mu šlo
![]()
s tím troubením a hrozením to někdy fakt přehánějí, mě se to stalo i v autoškole,že na mě troubil nějakej s prominutím vůl, když mi to chcíplo na křižovatce a jakmile zatroubil, tak mi to chcíplo znovu, já jsem nervák, jakmile na mě začnou takhle tak se úplně sesypu a jsem zralá na to vylézt z auta a odkráčet po svých ![]()