Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Anielkha píše:
Holky, ja teda uz jezdim i s malou… ale udelala jsem si ridicak v 17 (ani jsem nesmela jezdit) a zacala ridit az v 26.. za mne mi pomohlo jen jezdit sama, jak mi do toho nekdo kecal, tak jsem se hrozne bala, takze jezdila jsem sama, nejdriv kratsi trasy, pak delsi a delsi… a pak jsem se prestala bat, moc jsem jako tehule nejezdila a pak jsem se zacala bat, ale proste nekdy je to nutnost, tak ted zas ridim i s prckem… obcas mam blby reflexy, ale nejvic se bojim ostatnich.. hlavne kamionu…![]()
kolikrat uz mne na te D1 silene ohrozily
ach jo
takze moje rada je jezdit sama, ani s manzelem… proste sama, musite prijit na to, ze to samy zvladnete
No ja to nenavidela i sama. Jeste za bezdetna jsem jezdila do prace, ale JENOM v sobotu. Proste jsem se nikdy nerozjezdila.
Já sice nemám mimino, ale taky jsem udělala v osmnácti řidičák a od té doby neřídila… Po deseti letech jsme si pořídili auto a já chtěla být nezávislá a naučit se jezdit… byla jsem na kondičních jízdách, ale beztak jsem se to v reálu učila sama, začala jsem jezdit mimo město, kde není moc provoz… ted už si zajedu i do města, ale furt se učím… Ale sama pozoruji, jak se zlepšuji, v řazení a odhadování a tak… takže chce to jen začít a opravdu se člověk vyjezdí…
A to jsem hned po třech dnech auto lehce nabourala… ale nevzdám se a je to super pocit, že se člověk může sám někam odvézt a nebýt závislý na jiných…
ridicak mam, udelala jsem si ho pted otehotnenim a haha od tehotentsvi jsem neridila, hrozne se bojim, v praze fakt sila, jezdim max 50tkou, jednou jsme jeli k tchyni, manzel me prekecal k rizeni, porad pridej a pridej a ja jela max 80 a to jsem mela pocit nerizene rychlosti, pritom kdyz ridi manzel v nemecku, tak mi 180 vubec nedela problem, ale jako spolujezdci…
Já na tom byla stejně. Řidičák od 23, vůbec jsem nejezdila. Začla jsem před rokem, kdy malá začala chodit do školky. To bych 2× denně busem se dvěma dětmi, ještě kusanec pěšky, za jakéhokoli počasí těžko zvládla. Muž mi koupil fiat panda (malé, skvěle je z něj vidět dozadu), zaučil mě a jezdím. Nejsem nějak extra profík, stále ještě umím jen trasy, co znám, ale jejich počet se zvětšuje
Navíc jsem tento týden přesedlala na VW touran (kráva veliká). Takže, když se chce, jde to
Jsem toho příkladem a to to opravdu zkraje vypadalo, že jsem na řízení antitalent. Mmch. asi budeme mít na prodej zánovní pandu, jen malinko otlučenou, najeto málo ![]()
Anielkha píše:
Holky, ja teda uz jezdim i s malou… ale udelala jsem si ridicak v 17 (ani jsem nesmela jezdit) a zacala ridit az v 26.. za mne mi pomohlo jen jezdit sama, jak mi do toho nekdo kecal, tak jsem se hrozne bala, takze jezdila jsem sama, nejdriv kratsi trasy, pak delsi a delsi… a pak jsem se prestala bat, moc jsem jako tehule nejezdila a pak jsem se zacala bat, ale proste nekdy je to nutnost, tak ted zas ridim i s prckem… obcas mam blby reflexy, ale nejvic se bojim ostatnich.. hlavne kamionu…![]()
kolikrat uz mne na te D1 silene ohrozily
ach jo
takze moje rada je jezdit sama, ani s manzelem… proste sama, musite prijit na to, ze to samy zvladnete
Souhlasím, jak jsem měla řídit s partnerem, tak jsem se moc snažila, at nedělám chyby a jak jsem byla nervní, tak to bylo strašný a nechtěl mi věřit, že jindy mi to jde fakt líp… Ale o to lepší je to pocit, když pak řekne, jak jsem se vyjezdila a že už jezdím dobře, i když ideální to není, ale oproti tomu co vidím některé řidiče na cestách, to bych vraždila!!
![]()
Tak jako teorie je to krasna, zacit sama, mimo mesto, kratsi vzdalenosti atd. atp. Nebo jezdit jednu znamou trasu a postupne pridavat..teoreticky to zvladam perfektne. Ale jak to zaridit v hlave? Ted jedeme za nasima, cca 100km, po dalnici a co myslite? Zas mne neukeca (on uz se o to ani nesnazi, jen ma obcas reci) ![]()
Taky se hlásím do klubu…v těhu jsem chodila na kondiční jízdy, že s miminem budu jezdit…nejezdím. Neumím parkovat a snad bych i byla schopná někam dojet, ale při představě, že bych tam musela zaparkovat a že tam nejspíš není prostor 10×15m, do kterého bych se mohla trefit, si radši nechám zajít chuť
Štve mě to, nedávno jsem musela nahánět tátu, když jsem potřebovala někam jet a manža nebyl k dispozici, a táta zrovna půjčil auto bráchovi a složitě si ho předávali, prostě celorodinná akce jenom kvůli mně ![]()
Jo a taky mě odrazuje, když někam jedem a manžel má takové ty poznámky „ježiš co je to za pipinu, co se tu motá jak trubka (já: "třeba taky jezdí teprv krátce a bojí se“), no ale tak ať tady nepřekáží pipka jedna" - to mi fakt dodává sebevědomí, když si představím, jak řídím a všichni okolo ke mně vysílají podobné názory ![]()
asha píše:
Tak jako teorie je to krasna, zacit sama, mimo mesto, kratsi vzdalenosti atd. atp. Nebo jezdit jednu znamou trasu a postupne pridavat..teoreticky to zvladam perfektne. Ale jak to zaridit v hlave? Ted jedeme za nasima, cca 100km, po dalnici a co myslite? Zas mne neukeca (on uz se o to ani nesnazi, jen ma obcas reci)
Tak na dálnici bych si určitě hned taky netroufla, ono je fakt potřeba začít malej okruh a postupně ho zvětšovat… ![]()
Schnapi píše:asha píše:Tak na dálnici bych si určitě hned taky netroufla, ono je fakt potřeba začít malej okruh a postupně ho zvětšovat…
Tak jako teorie je to krasna, zacit sama, mimo mesto, kratsi vzdalenosti atd. atp. Nebo jezdit jednu znamou trasu a postupne pridavat..teoreticky to zvladam perfektne. Ale jak to zaridit v hlave? Ted jedeme za nasima, cca 100km, po dalnici a co myslite? Zas mne neukeca (on uz se o to ani nesnazi, jen ma obcas reci)
Jenze na dalnici je hodne mista, ja se bojim nejvic na okreskach a ve meste ![]()
tak já jezdim na chty po okreskách i když mám k dispozici dálnici. Ale to by musel táta koupit dálniční. Ale je mu se nechce . prý až budou dálnice odpovídat cenám za dálniční tak pak jí bude kupovat. Takže Stodůlky - Plzeň to jistí okreska
. Já hlavně musím jezdit sama a mít puštěné rádio abych se tak moc nesoustředila jelikož jsem pak nervní jak sáňky na podzim
![]()
mysicka5 píše:
tak já jezdim na chty po okreskách i když mám k dispozici dálnici. Ale to by musel táta koupit dálniční. Ale je mu se nechce . prý až budou dálnice odpovídat cenám za dálniční tak pak jí bude kupovat. Takže Stodůlky - Plzeň to jistí okreska![]()
. Já hlavně musím jezdit sama a mít puštěné rádio abych se tak moc nesoustředila jelikož jsem pak nervní jak sáňky na podzim
![]()
Tak ja kdyz naposled jela trasu Praha-Plzen, jela jsem radsi po dalnici, protoze kdyz jsem si predstavila, kudy a po cem bych jela, obchazely mne mrakoty. A to bylo nejstarsimu pul roku, jela jsem s nim sama.
asha píše:mysicka5 píše:Tak ja kdyz naposled jela trasu Praha-Plzen, jela jsem radsi po dalnici, protoze kdyz jsem si predstavila, kudy a po cem bych jela, obchazely mne mrakoty. A to bylo nejstarsimu pul roku, jela jsem s nim sama.
tak já jezdim na chty po okreskách i když mám k dispozici dálnici. Ale to by musel táta koupit dálniční. Ale je mu se nechce . prý až budou dálnice odpovídat cenám za dálniční tak pak jí bude kupovat. Takže Stodůlky - Plzeň to jistí okreska![]()
![]()
Tak já jsem asi moc nepatřím, jsem aktivní řidič už od 18, co jsem dostala řidičák, takže se nebojím nicméně se to pokusím shrnout:
Já mám řidičák asi 11 let a od zkoušek jsem neseděla za volantem:-) Tenkrát byl za polovic v rámci střední školy a táta chtěl, abych si ho udělala. No, papír mám, ale už ani nevím, kterej pedál je plyn a kterej brzda. A hrozně se bojím doby, kdy budu muset začít. Teď mám všecko při ruce i s dobrou dostupností veřejné dopravy, ale kdo ví, co bude.