Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
MR píše:
s tím troubením a hrozením to někdy fakt přehánějí, mě se to stalo i v autoškole,že na mě troubil nějakej s prominutím vůl, když mi to chcíplo na křižovatce a jakmile zatroubil, tak mi to chcíplo znovu, já jsem nervák, jakmile na mě začnou takhle tak se úplně sesypu a jsem zralá na to vylézt z auta a odkráčet po svých
Tak tohle už vůbec nechápu, přece jim musí být jasné, že se člověk učí jezdit, tudíž je pravděpodobné, že se hned nerozjede ![]()
MUFICE píše:rosslyn píše:Někteří lidi jsou fakt bezohlední, dneska jsem jsem chtěla za semaforem přejet do levého pruhu a dala blinkr, naštěstí jsem se pořádně koukla do zrcátka, chlap to ještě v křižovatce nacpal do levého, že málem nabořil další 2 auta. Pak jel předemnou a nalepil se asi půl metru za auto, které nemohlo přidal, pt před ním se loudaly další 3 auta. Takže jsem nepochopila o co mu šloj.a.n.i1 píše:Já to chápu, ale nepřekážela jsem, byly tam dva pruhy a mně to prostě kikslo, tak prostě vidím auto a objedu ho, nemusím házet nerva a troubit, to tomu člověku fakt pomůžerosslyn píše:Nemají, v tom provozu to musí odsejpat
Pražáci nemají absolutně žádné pochopení…budou troubit, ukazovat, ale co hlavu ti neutrhnou a ještě tě tam pustí, aby se to hnulo
![]()
![]()
![]()
Jo, tak lepiče taky miluju… většinou reaguju tak, že zpomalím na 40 a hraju si na „auto bez řidiče“
j.a.n.i1 píše:MUFICE píše:Jo, tak lepiče taky miluju… většinou reaguju tak, že zpomalím na 40 a hraju si na „auto bez řidiče“rosslyn píše:Někteří lidi jsou fakt bezohlední, dneska jsem jsem chtěla za semaforem přejet do levého pruhu a dala blinkr, naštěstí jsem se pořádně koukla do zrcátka, chlap to ještě v křižovatce nacpal do levého, že málem nabořil další 2 auta. Pak jel předemnou a nalepil se asi půl metru za auto, které nemohlo přidal, pt před ním se loudaly další 3 auta. Takže jsem nepochopila o co mu šloj.a.n.i1 píše:Já to chápu, ale nepřekážela jsem, byly tam dva pruhy a mně to prostě kikslo, tak prostě vidím auto a objedu ho, nemusím házet nerva a troubit, to tomu člověku fakt pomůžerosslyn píše:Nemají, v tom provozu to musí odsejpat
Pražáci nemají absolutně žádné pochopení…budou troubit, ukazovat, ale co hlavu ti neutrhnou a ještě tě tam pustí, aby se to hnulo
![]()
![]()
![]()
To já naschvál ještě přibržduju a on si hned udělá rozestup a pak mám z toho srandu
![]()
j.a.n.i1 píše:MUFICE píše:Jo, tak lepiče taky miluju… většinou reaguju tak, že zpomalím na 40 a hraju si na „auto bez řidiče“rosslyn píše:Někteří lidi jsou fakt bezohlední, dneska jsem jsem chtěla za semaforem přejet do levého pruhu a dala blinkr, naštěstí jsem se pořádně koukla do zrcátka, chlap to ještě v křižovatce nacpal do levého, že málem nabořil další 2 auta. Pak jel předemnou a nalepil se asi půl metru za auto, které nemohlo přidal, pt před ním se loudaly další 3 auta. Takže jsem nepochopila o co mu šloj.a.n.i1 píše:Já to chápu, ale nepřekážela jsem, byly tam dva pruhy a mně to prostě kikslo, tak prostě vidím auto a objedu ho, nemusím házet nerva a troubit, to tomu člověku fakt pomůžerosslyn píše:Nemají, v tom provozu to musí odsejpat
![]()
![]()
![]()
Na lepiče platí mlhovky… ![]()
MUFICE píše:MR píše:Tak tohle už vůbec nechápu, přece jim musí být jasné, že se člověk učí jezdit, tudíž je pravděpodobné, že se hned nerozjede
s tím troubením a hrozením to někdy fakt přehánějí, mě se to stalo i v autoškole,že na mě troubil nějakej s prominutím vůl, když mi to chcíplo na křižovatce a jakmile zatroubil, tak mi to chcíplo znovu, já jsem nervák, jakmile na mě začnou takhle tak se úplně sesypu a jsem zralá na to vylézt z auta a odkráčet po svých
Tak když to autoškole chcípne, tak to taky nechápu, ale přiznám se, že poté co jsem se za autoškolou ploužila několik kilometrů asi 25 km/h, tak jsem se musela hodně držet, abych ten klakson nepoužila…
taky to nechápu, nebo když občas vyvíjím ty pokusy o ježdění, tak na autě je Z (jezdí s ním i táta a to je také věčný začátečník) a stejně to nikoho nezajímá…, všem jde jen o to aby honem honem byly někde… V té autoškole se mi to stalo vícekrát........Proto se fakt bojím, nejlíp by se mi jezdilo asi tak po druhé hodině v noci do páté raní, kdy je prázdno ![]()
j.a.n.i1 píše:MUFICE píše:Tak když to autoškole chcípne, tak to taky nechápu, ale přiznám se, že poté co jsem se za autoškolou ploužila několik kilometrů asi 25 km/h, tak jsem se musela hodně držet, abych ten klakson nepoužila…MR píše:Tak tohle už vůbec nechápu, přece jim musí být jasné, že se člověk učí jezdit, tudíž je pravděpodobné, že se hned nerozjede
No je to sice hrozný z pohledu druhých, ale zase ikdybys zatroubila, ničemu nepomůžeš, pač „řidič“ je ráda, že vůbec jede
mamku jednou naboural chlap, když jí vjel do cesty z vedlejší na hlavní… takže měl pochopitelně počkat. A pak to ještě na policajty zkoušel stylem: Když ona vůbec nebrzdila
![]()
j.a.n.i1 píše:MUFICE píše:Tak když to autoškole chcípne, tak to taky nechápu, ale přiznám se, že poté co jsem se za autoškolou ploužila několik kilometrů asi 25 km/h, tak jsem se musela hodně držet, abych ten klakson nepoužila…MR píše:Tak tohle už vůbec nechápu, přece jim musí být jasné, že se člověk učí jezdit, tudíž je pravděpodobné, že se hned nerozjede
Tak někdy mě to taky vytočilo, když jsem zrovna pospíchala, ale nikdy bych na ně netroubila, když vím, že ten člověk je z toho kolikrát vyplašený a učí se to. Víc mě teda vytočí pomalý traktor, bagr a v protisměru silný provoz
![]()
souhlasím! mě je jich vždycky hrozně líto (myslím „řidiče“ v autoškole), u nás je skvělá autoškola a jezdí tam žlutými autíčky, tak je člověk pozná i na dálku a tuhle mě chtěl klučík za volantem pustit na přechodu a pak nemohl asi pět minut nastartovat (jsem se tam pořád otáčela), vždy si vybavím sebe jak by mi bylo,,brrr pro mě je řízení trest
Jo, autoškola je rudej hadr na bejka, všichni předjíždějí a to jezdím podle mě poměrně rychle, ale teda ne přes povolenou rychlost, už mě taky párkrát předjeli tak, že v protisměru něco jelo a skoro to ten dotyčný nevybral.
A „Z“ je prý též kontraproduktivní, shodnul se muž i instruktor, prý si to na auto nemám za žádných okolností lepit ![]()
MR píše:j.a.n.i1 píše:No je to sice hrozný z pohledu druhých, ale zase ikdybys zatroubila, ničemu nepomůžeš, pač „řidič“ je ráda, že vůbec jedeMUFICE píše:Tak když to autoškole chcípne, tak to taky nechápu, ale přiznám se, že poté co jsem se za autoškolou ploužila několik kilometrů asi 25 km/h, tak jsem se musela hodně držet, abych ten klakson nepoužila…MR píše:Tak tohle už vůbec nechápu, přece jim musí být jasné, že se člověk učí jezdit, tudíž je pravděpodobné, že se hned nerozjede
Pomůžu, uklidní to mě
ale jak říkám, držela jsem se, autoškole se to nedělá
ale jinak mám názor, že i když je to autoškola, tak pokud ten dotyčný není schopen na normální rovné silnici vyvinout nějakou normální rychlost, tak na silnici nemá co dělat a má si to zkoušet na parkovišti. A nemůže za to ten „řidič“ ale jeho instruktor.
Gladys píše:
Jo, autoškola je rudej hadr na bejka, všichni předjíždějí a to jezdím podle mě poměrně rychle, ale teda ne přes povolenou rychlost, už mě taky párkrát předjeli tak, že v protisměru něco jelo a skoro to ten dotyčný nevybral.A „Z“ je prý též kontraproduktivní, shodnul se muž i instruktor, prý si to na auto nemám za žádných okolností lepit
Tak to já jsem si teď s láskou nalepila na auto „dítě v autě“ to taky mluví samo za sebe ![]()
A když při čekání na červenou lovím malému dudlík, tak mě taky všichni milují… a to to přitom stihnu než ta zelená padne.
Upřímně chápu všechny pražandy, které moc neumí řídit a nechtějí v Praze sednout na volant. Kamarádka umí řídit bezproblémově, ale přes Prahu ji prostě nedostanu, i když by celou dobu byla na okruhu. Sama mám taky dost naježděno, ale když je na Jižní spojce plno a všichni si to v těch relativně úzkých pruzích sypou 80 (nebo i víc), tak je mi taky lehce nevolno.
Pokud by se mělo hlasovat, tak na první jízdu na rozježdění bych zvolila tu dálnici. Na (předem zvolené) odpočívce převzít řízení, na jiné zase odevzdat. Žádné problémy s parkováním, minimum řazení. Jede se sice rychle, ale přiměřeně tomu je taky daleko vidět. Při předjíždění netřeba hlídat auta v protisměru (ale spolujezdec by měl pro začátek pomáhat s hlídáním těch zezadu).
Za mne - radši 130 na dálnici než 90 na „normální“ silnici.
To máš pravdu, ale najet z odpočívadla na dálnici - aspoň pro mě jako začátečníka - nebylo snadný. Musíš celkem rychle zrychlit z 20 na aspoň 80 a správně se zařadit, odhadnout rychlost a vzdálenost a reakci těch za tebou. Mně to trvalo, než jsem se to naučila, napoprvý na rozjezd bych to nedala.