Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Nejezdi, když tolik zmatkuješ. S dítětem a bez dospělého v autě bys zmatkovala ještě víc. Já řidičák nemám vůbec, popravdě ho ani neplánuju, všude se pohodlě dostanu MHD do 20 minut max. Já mám taky problém sledovat tolik věcí naráz, zmatkuju, vím, že bych v autě dřív nebo později zabila sebe nebo někoho jiného, takže to nebudu pokoušet.
@Kristynka22 to neni pravda. Ja se rozjezdila sama, s detma a se psem. Mnohem lepsi si to osahat sama nez s nejakym radilem. Pro me byl zaklad, ze mi pritel vysvetlil jak se udrzim v pruhu. A hotovo.
@Lucinka1986 píše:
Jezdíte po Praze a neumíte zaparkovat mezi auta, no to potěš koště, takže pokud by jste stála v ulici a bylo by potřeba uhnout třeba sanitce tím, že si musite mezi ty auta nacouvat, tak co? Utečete? To je strašný, nezlobte se na mě…
Tak co, tak couvne o kousek víc po silnici a najede tam po čumáku, ne. Plus je to tedy hodně dementntí příklad.
@Tarjei Tak jasně, pro někoho (pro většinu) je to jen o cviku, ale určitě je spousta lidí jako já, co by se nikdy za volantem neuvolnili a zmatkovali stále ![]()
@j.a.n.i1 píše:
Tak co, tak couvne o kousek víc po silnici a najede tam po čumáku, ne. Plus je to tedy hodně dementntí příklad.
Ne, to ty seš dementní, když si nepochopila co tím myslím, brát mě za slovo a chtěla bych tě vidět najet po čumáku, když tam máš obrubník jak kráva, to je přesně ten alibismus.At je to jakkoliv, zaparkovat podélně by řidič umět měl, to neokecáš.
@Lucinka1986 píše:
Ne, to ty seš dementní, když si nepochopila co tím myslím, brát mě za slovo a chtěla bych tě vidět najet po čumáku, když tam máš obrubník jak kráva, to je přesně ten alibismus.At je to jakkoliv, zaparkovat podélně by řidič umět měl, to neokecáš.
A jestli si myslíš, že v Praze v ulici máš místo na nějaký najíždění popředu, tak seš velmi naivní.
Eee podelne se mezi dve auta zaparkovat da jen po pr.deli, popredu jedine kdyz je tam hodne mista…
@Lucinka1986 píše:
Tak tos spis ty nepochopila, ze zacouvat mezi 2 auta znamena nacouvat do kolmeho stani…
@Tarjei píše:
Eee podelne se mezi dve auta zaparkovat da jen po pr.deli, popredu jedine kdyz je tam hodne mista…
Nebo po americku ![]()
@Tarjei Šup na obrubník a hop dolů… Ale vyžaduje to idealne offroada.
Souzním s tím, co napsala @Tarjei Myslela jsem si, že já nikdy řídit nebudu, že nezvládnu sledovat provoz, značky, auta, chodce, cyklisty, spojku… Autoškolu na manuál jsem si udělala při dětech, řidičák uklidila do peněženky a ještě na podzim byl mokrý. Jenže pak mi manžel koupil auto s automatem, dal se mnou jednu jízdu a já si obratem nakoupila kondičky. Zaplatila jsem si 5×2 jízdy, při té poslední jsem jela a najednou jsem se objevila na Míráku. Zjistila jsem, že pokud budu v autě sledovat pouze brzdu a plyn, zvládnu dávat pozor na vše, co se děje venku. Pro každého prostě manuál není a neznamená to, že dotyčný nemůže obstojně řídit.
Koukám, že co je pro mnohé manuál, je pro mě navigace
Od chvíle, kdy nemusím řešit, kdy včas odbočit, jestli jedu dobře a vůbec tyhle otázky, dojedu celkem kamkoliv. Srdečně doporučuji. Kombinace, kdy mi někdo říká, kam mám jet, a nevy*rá přitom, je neodolatelná.