Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Krásný večer všem,
Bydlím v menším cihlovém domě v klidné a hezké ulici už cca rok a půl. Ten rok jsem tu bydlela bez problémů, sousedy jsem znala pouze od vidění a jediná komunikace byl pozdrav. Pracuji na směny, takže domů chodím de fakto hlavně spát ![]()
Asi půl rok nazpět, po noční, mi mé sousedky ráno zaklepaly na dveře, nepozdravily, a vrazily mi do ruky papír, kde mě upozorňovaly na dobu nočního klidu a že dělám šílený hluk, sousedka nemúže už měsíce kvůli tomu spát a bude se nucena asi odstěhovat. Byly velice podrážděné, nepříjemné a chtěly se hádat. Když jsem se zeptala, proč na mě nikdy nezaklepaly nebo nezavolaly na 156, bylo mi řečeno, že nikdy nejsem doma! ![]()
Jen dodám, že jsem byla v šoku, protože si žádného hluku vědoma nejsem a noční klid dodržuji. Pak byl chvíli klid a dnes, když jsem chtěla jít s odpadky, jsem jednu potkala, pozdravila a reakce? Jsem kur… at ji nes. r. a jdu dop…
Zírala jsem jak péro z gauče. Připadám si jako cvok, nechápu nic. A ani nevím jak se bránit, asi je to zbytečné. Co byste dělali vy? Vycházíte se sousedy, nebo je to dneska norma, že jsou lidi na sebe tak zlí?
PS.: jinak, náš vchod není nejklidnější (hádky, pařby..apod.)takže ![]()
@Poeema to je jednoduche, sousede se spletli, mylne se domnivaji, ze hluk vychazi od tebe…nezbyva nez jim to vysvetlit, ustne nebo )pokud oni komunikuji pisemne),tak pisemne, budes mit od toho aspon kopii, sdel jim, ze hluk nevychazi od tebe, ale z jineho bytu. sousedy si nevybiras.na 2.stranu je zbytecne vyvolavat konflikt.
A nepouštíš si nahlas po desáté třeba telku? jinak bych chtěla vysvetlení, a mimo jiné bych si vyžadovala slušnejsí jednání
od těch sousedek ![]()
No snad jako první bych se ptala, jaký hluk mají přesně a konkrétně na mysli, v kolik hodin, který den… Pak se dá od něčeho odpíchnout… Třeba může být slyšet sprcha, záchod - nebo to fakt jde od někoho jiného ![]()
Nekomunikovala bych. Akorát v tu chvíli bych jí asi poslala do pr…
Pokud máš svědomí čisté (nepouštíš třeba na noc skákající pračku, neštěká ti tam celou noc pes), vůbec bych se s ní o tom nebavila.
@yourlady ale že si třeba spletli dveře jo to me napadlo, ale kde berou tu drzost když nemají jistotu tam jít a takovým tonem, a jestě tak sprostě no toto!
Nj, to se nese, to nemusí být od tebe a slyšet to prostě je. Schůze nemíváte?
Hele, my máme krbovky a soused nám říkal, že vždycky v zimě cítí, když větráme a přikládáme. Jsem na něj hleděla jak na blázna, on byl už starý a asi nepochopil inverzi, že ten smrad venku opravdu není z našich kamen v sousedním bytě ![]()
Je pravda že sprcha může být slyšet, a televizi si taky občas pouštím, ale určitě to není nahlas natolik, aby z toho vznikly tyhle reakce. Je to zvláštní…
Mě to jen hrozně mrzí a šte zároveń, každý přece chce bydlet v klidu a nepatřím mezi lidi co by se v konfliktech zrovna vyžívali ![]()
@Poeema mas 2.moznosti, bud si to s nimi vyjasnis, kdyz jsi nevinna, nebo ne…treti moznost neni
zase slysime jen tvou verzi…nemyslim to ve zlem…ja bych si to s nimi vyjasnila, at je klid.ahoj
@Poeema píše:
Je pravda že sprcha může být slyšet, a televizi si taky občas pouštím, ale určitě to není nahlas natolik, aby z toho vznikly tyhle reakce. Je to zvláštní…
tak ono když člověk přijde z běžného pracovního ruchu, tak má sluch vyladěný na jinou hlasitost než když už třeba několik hodin leží v tichu v posteli.
Sprchu bych si dala opravdu jen krátkou a místo televize si vzala knížku, občas se to fakt nese.
To ale nic nemění na faktu, že je sousedka kráva, mně když rušili sousedi hudbou, tak jsem tam normálně slušně přišla v noční košili a županu, zcela slušně požádala, zda by to mohli ztlumit, že ráno vstávám do práce a potřebuju spát a úplně v pohodě jsme se dohodli, ještě jsem druhý den dostala bonboniéru jako omluvu. Takhle spolu jednají civilizovaní lidé ![]()
I kdyby vadila sprcha nebo telka, to snad zas takovy kraval nedela
my jsme v domku a kolikrat sousedi griluji na zahrade, nemuzu detem vyvetrat, aby je nevzbudili, z druhe strany domu zas sousedum vystekava pes… Co nadelam
jsou veci, ktere clovek musi tolerovat.
Urcite bych to nejak resila, prvne bych si zjistila, co konkretne jim vadi, resila to nekde na schuzi… Kdyby to nepomohlo, normalne bych si je nahrala a dala stiznost. No a nebo fakt zacla delat kraval, at maji co chtely ![]()
Já teda nevím co strašného by jsi musela dělat, aby to až takto hrotili
A pokud ti v noci nebouchá domácí kino, nebo nevyje pes, tak bych je poslala někam. Ať ty fízly příště zavolají. Pokud si dáš v noci sprchu ( což já teda dělám běžně, a nikdy jsem se nad tím nepozastavila), nebo si dojdeš na záchod, to není hluk. A nebudeš přece svoje potřeby dělat s ohledem na sousedy ![]()
No musíš mít sousedky dobré krávy… Zkus za nimi zajít a zeptat se, o jaký hluk jim jde…
Pokud máš čisté svědomí, že nic neděláš, vůbec bych to neřešila, naprosto bych je ignorovala..bylo by pod mou úroveň, se bavit s takovou spodinou, která by se se mnou zkoušela bavit tímto stylem
A to ti vysvětlily, jak děláš ten hluk, když mají ověřeno, že nejsi doma? ![]()