Mám to oznámit sociálce?

69
19.9.15 19:35

Mám to oznámit sociálce?

Ahoj, v mém okolí se vyskytuje jistý problém a já nevím, co s tím. Naši sousedé mají dvě děti: pětiletou holčičku a čtyřletého chlapečka. Problémem je, že jejich styl výchovy je přinejmenším zvláštní. Ráno jsem obě děti potkala v obchodě, který je půl hodiny cesty od jejich domu, a kde sami nakupovaly. Řekly mi, že je maminka poslala pro vajíčka. :think: :? Tohle se nastalo poprvé, a to ani nemluvím o tom, že cestou musely děti přejít spoustu silnic, včetně té hlavní. Minulý týden, když jsme obědvali na zahradě, přišly děti k plotu a prosily nás o maso, které viděly na stole. Doma prý mají jen salám a starý chleba, který jim nechutná. Protože jsem jim maso dala, přišly o něj poprosit i druhy den. Připadala jsem si jako ve středověku, bylo mi do pláče. Před chvílí jsem vedla rozhovor s jejich otcem, kterému jsem pohrozila sociálkou, ale ten se smál a řekl, že děti si jen dělaly legraci a že se nic neděje…nějak nevím, co dělat. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
30971
19.9.15 19:37

To na socialku dle meho neni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Nafrněná
19.9.15 19:38

Všichni ti budou psát ať se staráš o sebe, chápu, že ti je z toho na nic, ale nakonec se to akorát obrátí proti tobě… nevíš jestli říkají pravdu a jak to doma mají no,… :nevim:

• Citovat
  • Upravit
2292
19.9.15 19:39

Tak otazka zda si opravdu jen nedelaly legraci, nase deti taky casto pred navstevou smrtelne vazne reknou ze maji hlad ze jim nic nedavame.. :mrgreen: ale s tim ze byly sami nakupovat tak to nevim no..jako vest k samostatnosti ano ale tohle je mozna uz moc… Zalezi jak na tebe jinak pusobi, zda nejsou zanedbane, jestli chodi upravene atd.. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
397
19.9.15 19:41

No, já si neumím představit, že první, co bych v takové situaci udělala, by byla pohrůžka sociálkou 8o. Možná jsem divná, ale já bych se spíš zkusila poptat, jestli jim nějak nemůžu pomoct…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1035
19.9.15 19:44

No myslím, že vidět tak daleko od domova takhle malé deti není normální a Já bych na rodinu sociálku upozornila. Pokud sociálka nic neshledá, tím lépe a pokud ano, alespoň budu v klidu, že si nyní rodinu ohlídá…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5950
19.9.15 19:47

A není třeba možné, že rodiče byli kousek od obchodu, do kterého poslali děti pro vajíčka? Zkusila bych se s rodinou nejdřív trochu sblížit, zjistit, jestli nemají nějaké problémy a jestli jim nemůžu pomoct. Jestli rodiče sociální pracovnici řeknou totéž, co řekli tobě, dost pochybuju, že to sociálka bude nějak řešit :nevim: Ale plavat bych to nenechávala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
720
19.9.15 19:49

Máš málo faktů něco řešit. Moje dítě ve škole řeklo, že má doma hlad. Pak jsme to šli vysvětlovat, oba s nadváhou, vypadalo to jako když mu všechno sežereme a nic nedáme.

Opravdu půl hodiny vzdálený - tj. skoro 2 km?

Jsou děti co to nezvládnou ani v 8, jsou děti co běžně chodí daleko od baráku dříve a neztratí se.

Před nějakou akcí, bych se rozmyslel/zjistil více.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka

Nedávno jsem na sídlišti viděla jít z nákupu 2 děti tak cca 5 letý, šly i přes silnici (pěkně se rozhlédly, držely se za ruce a čekaly než je pustím). Celkem mě to překvapilo, ale nenapadlo by mě volat kvuli tomu socialku.

A salámy mají doma třeba na večeři, protože maso mají ve školce a máma nevari teplé masové večeře ;)

• Citovat
  • Upravit
3549

Tak ono i záleží zda bydlí ve městě nebo na vesnici, kluk mi od šesti let, taky zajde do obchodu a od druhého pololetí první třídy i sám do školy, ale my jsme vesnička.

Druhá věc s tím jídlem, to bych vůbec neřešila, moje děti zásadně na návštěvách vypadají, jako když nemáme, co po psu hodit.

Chybí ta osobní zkušenost, jak rodina působí jako celek, jak chodí oblíkaný, jde od nich řev, potulují se venku pozdě, pracují rodiče, nepijí, apod. Těžko radit. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
720
19.9.15 19:50
@Anonymní píše:
No myslím, že vidět tak daleko od domova takhle malé deti není normální a Já bych na rodinu sociálku upozornila. Pokud sociálka nic neshledá, tím lépe a pokud ano, alespoň budu v klidu, že si nyní rodinu ohlídá…

Ať žije policejní stát. Pokud člověk nic nedělá, přece se mu nemůže nic stát, jen ať odsposlouchávají, kontrolují počet pižam a stav lednice. Přece všechno má být krásně na normované a ideálně přesně dle ministerstva pravdy přesný návod jak má člověk žít. A každá odchylka buď náležitě trestána.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15430
19.9.15 19:51
@blobfish píše:
A není třeba možné, že rodiče byli kousek od obchodu, do kterého poslali děti pro vajíčka? Zkusila bych se s rodinou nejdřív trochu sblížit, zjistit, jestli nemají nějaké problémy a jestli jim nemůžu pomoct. Jestli rodiče sociální pracovnici řeknou totéž, co řekli tobě, dost pochybuju, že to sociálka bude nějak řešit :nevim: Ale plavat bych to nenechávala.

Tak s tím obchodem mě to taky napadlo :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5826
19.9.15 19:52

@Ennisa :zed: :zed: :zed: A jinak to máš v hlavě v pořádku? Tebe bych chtěla za sousedku. Místo toho, aby jsi je pochválila, jak jsou děti šikovné, že umí už samy nakupovat, chceš na ně poslat sociálku :zed: Jsi normální? A co se týče toho masa a tak. Máš vůbec děti? Pochybuju. Protože děti dokáží navymýšlet a pak prezentovat takové nesmysly. Takže pokud se nudíš, zkus si najít jiného koníčka, než šmírovat a pozorovat sousedy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9337
19.9.15 20:06

@Ennisa Sama bych teda takle malé děti nepustila, já bych se z toho po… ale pamatuju si na moje dětské knížky - tam čtyř až pětileté děti chodily samy nakupovat, holčička, ještě nechodila ani do školy šla dopoledne pěkně sama nakoupit suroviny na oběd, courala se po městě a koukala se po výlohách, pak dorazila, pomáhala při vaření a po obědě šla spát :mrgreen:. Taky kupa dětí s sebou vzala na „tah“ po městě sotva školkové děti, pan učitel poslal nemocné dítě v doprovodu jiného dítka domů, apod. Takhle se to teda posoudit nedá, je-li to na sociálku, nebo ne, třeba je to jenom starý typ výchovy. Soudě nejen podle těch knížek, tak to bylo dřív běžný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
brko
19.9.15 20:14
@krtek7489 píše:
@Ennisa :zed: :zed: :zed: A jinak to máš v hlavě v pořádku? Tebe bych chtěla za sousedku. Místo toho, aby jsi je pochválila, jak jsou děti šikovné, že umí už samy nakupovat, chceš na ně poslat sociálku :zed: Jsi normální? A co se týče toho masa a tak. Máš vůbec děti? Pochybuju. Protože děti dokáží navymýšlet a pak prezentovat takové nesmysly. Takže pokud se nudíš, zkus si najít jiného koníčka, než šmírovat a pozorovat sousedy.

já myslím, že není potřeba hned na zakladatelku útočit. :kytka:. Na zastávkách mhd jsou upozornění, že týrání-zanedbávání dětí není mnohdy poznat, a že by lidí neměli být lhostejní. Zakladatelka se prostě přišla poradit. Já osobně to také na sociálku nevidím, leda by děti byly špinavé, zanedbané a rodiče bych vídala často v alkoholovém opojení. Takže c-c-c-couvačka, jo? :kytka: :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová