Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
@MisaHanuska píše:
@dendule4 Ano, brala jsem antikoncepci zodpovědně právě proto, protože jsem nechtěla další dítě. A jestli mi někdo vysvětlil jak se to mohlo stát? Tobě někdy někdo řekl, že nějaká antikoncepce je 100%? Když pominu sterilitu nebo abstinenci. A promiň, ale používat kondom ve fungujícím letitém manželství fakt nebudeme, to raději půjde manžel na vasektomii.
Tak k tomu ti můžu napsat, že my kondom používáme, ve fungujícím letitém manželství. Manžel mě miluje a proto mi řekl, že přece se nebudu cpát těma hormonálníma sr. čkama, když existuje takováto jednoduchá a zdravotně nezávadná náhrada ![]()
A otěhotnět přes kondom (viz tvůj následující příspěvek) určitě nejde, to by v něm musela být dírka, nebo by se musel přetrhnout, jinak to technicky není možné ![]()
@pe-terka cesta je vždycky. Jen není pro každého. Já se třeba nakonec rozhodla si dítě nechat a bylo to hodně těžké, co si budeme povídat… Nejen ta běžná starost, ale hlavně se smířit s tím pocitem, že si na vše sama. Já měla báječnou rodinu, hlídací rodiče, mohla jsem se po roce vrátit do práce a zase slušně vydělávat, koupila jsem si byt, odstěhovala od našich. Na oko jsem to dávala levou zadní. Ale co se dělo ve mně, to nikdo neví, kolikrát jsem si tiše pobrečela, že takhle jsem to přeci nechtěla, hrozně mě štvalo, že tu malou on dokáže přehlížet, nemít rád atd…
Nicméně já jsem povaha, kterou to hnalo dopředu, nesnesla bych pocit, že mé dítě po nějaké stránce strádá, takže jsem makala, abychom se měly dobře a veškerý čas věnovala jen a pouze jí. A žádné alimenty, žádný soud, žádný otec v RL! Prostě jsem ho úplně vymazala. Jenže kolik žen dokáže zoufalství a vztek nakopnout a ne položit?? Moc jich neznám
Proto říkám, že ta cesta není pro každého…
@neila píše:
@pe-terka cesta je vždycky. Jen není pro každého. Já se třeba nakonec rozhodla si dítě nechat a bylo to hodně těžké, co si budeme povídat… Nejen ta běžná starost, ale hlavně se smířit s tím pocitem, že si na vše sama. Já měla báječnou rodinu, hlídací rodiče, mohla jsem se po roce vrátit do práce a zase slušně vydělávat, koupila jsem si byt, odstěhovala od našich. Na oko jsem to dávala levou zadní. Ale co se dělo ve mně, to nikdo neví, kolikrát jsem si tiše pobrečela, že takhle jsem to přeci nechtěla, hrozně mě štvalo, že tu malou on dokáže přehlížet, nemít rád atd…Nicméně já jsem povaha, kterou to hnalo dopředu, nesnesla bych pocit, že mé dítě po nějaké stránce strádá, takže jsem makala, abychom se měly dobře a veškerý čas věnovala jen a pouze jí. A žádné alimenty, žádný soud, žádný otec v RL! Prostě jsem ho úplně vymazala. Jenže kolik žen dokáže zoufalství a vztek nakopnout a ne položit?? Moc jich neznám
Proto říkám, že ta cesta není pro každého…
Tak Tvoje cesta je ta nejpříkladnější (a nejnáročnější) a je jasné, že není pro každého. Je super, že jsi to dokázala
.
No pro slabší jedince se mi opravdu zdá nejlepší ten babybox či dát dítě k adopci…Žadatelé o adopci jsou xkrát vyškolení a prověření a myslím, že jsou takřka zárukou toho, že bude dítě v dobrých a milujících rukou. ![]()
@pe-terka teď budu malinko off topic, ale víš co je hrozný paradox v mém příběhu? Že otec mé dcerky je adoptovaný! Byl synem vysokoškolačky a profesora, což bylo v danou dobu nepřijatelné, takže skončil v děcáku, odkud si ho vzali dva úžasní lidé. Měl se celý život díky nim jako prase v žitě, dýchali by za něj… Už bohužel dávno nežijí, věřím, že by vše bylo jinak, kdyby byli naživu, dcerka by určitě měla další milující prarodiče. No ale z čeho mi bylo dlouho na blití, byla jeho prohlášení o tom, jak by těm svým bio rodičům naložil, kdyby je poznal!
V kontextu toho, jak se později zachoval vůči vlastnímu dítěti mi to zní v uších dodnes. Těžká ironie ![]()
@Misschelle nikdo je nenutil, aby čekali do 40 než si poridi dite. Ono to není jen tak, že to v tomhle věku nejde. Ono celkove měla příroda nějaký záměr, že někdo dítě mit muže a někdo ne.
@neila Klobouk dolů před tvým příběhem a myslím to vážně. Otec tvého dítěte je opravdu de.il, ale teda ty ses k tomu postavila čelem a myslím, že to muselo být dost těžké. ![]()
@hanyny děkuji, trochu se stydím, nechtěla jsem tady s něčím takovým „machrovat“, rozhodně ne, abyste mně měly za nějakou hrdinku
Ale měla jsem za to, že by to mohlo přinést pohled trošku dál, než jen za samotné rozhodnutí… A ano, těžké to bylo. Pro mě nejvíc z pohledu toho, že mi bylo šíleně líto, že někdo to krásné stvoření zcela nepochopitelně odmítal ve svém životě…
@neila píše:
@pe-terka teď budu malinko off topic, ale víš co je hrozný paradox v mém příběhu? Že otec mé dcerky je adoptovaný! Byl synem vysokoškolačky a profesora, což bylo v danou dobu nepřijatelné, takže skončil v děcáku, odkud si ho vzali dva úžasní lidé. Měl se celý život díky nim jako prase v žitě, dýchali by za něj… Už bohužel dávno nežijí, věřím, že by vše bylo jinak, kdyby byli naživu, dcerka by určitě měla další milující prarodiče. No ale z čeho mi bylo dlouho na blití, byla jeho prohlášení o tom, jak by těm svým bio rodičům naložil, kdyby je poznal!V kontextu toho, jak se později zachoval vůči vlastnímu dítěti mi to zní v uších dodnes. Těžká ironie
tak to rozhodně. Ono v duši takového člověka asi musí být uhnízděné trauma a všemožné negativní emoce, pramenící z odmítnutí vlastními rodiči. Byt ho ti adoptivní přijali s láskou. Vždyť hodně podobný osud měl i Steven Jobs, a taky si komplikovaně nacházel v vztah k vlastnímu děcku.
Ale neboj- my máme taky podobného podivína v rodině. A nebyl adoptovaný, jen „vymodlený“ a jedináček. Vyrůstal s vlastními rodiči, kteří byli hrozně fajn. No z něj vyrostl svéráznej morous a podivín, kterej nezajde zemřelým rodičům ani na hrob.
@Netopirek a to si jako myslis, ze neplodné jsou jen holky po 40?
@neila píše:
@hanyny děkuji, trochu se stydím, nechtěla jsem tady s něčím takovým „machrovat“, rozhodně ne, abyste mně měly za nějakou hrdinkuAle měla jsem za to, že by to mohlo přinést pohled trošku dál, než jen za samotné rozhodnutí… A ano, těžké to bylo. Pro mě nejvíc z pohledu toho, že mi bylo šíleně líto, že někdo to krásné stvoření zcela nepochopitelně odmítal ve svém životě…
Jsi obdivuhodná.
a věř že znám dost statečných žen jako jsi ty. ![]()
@Misschelle tak jestli jsi to četla celý. Tak jsem psala, že to ze někdo nemůže mít děti má svůj důvod. Umělý početí je stejně jako umělý přerušení proti přírodě.
@neila píše:
@hanyny děkuji, trochu se stydím, nechtěla jsem tady s něčím takovým „machrovat“, rozhodně ne, abyste mně měly za nějakou hrdinkuAle měla jsem za to, že by to mohlo přinést pohled trošku dál, než jen za samotné rozhodnutí… A ano, těžké to bylo. Pro mě nejvíc z pohledu toho, že mi bylo šíleně líto, že někdo to krásné stvoření zcela nepochopitelně odmítal ve svém životě…
To chápu, taky by mi to bylo strašně líto hlavně kvůli tomu dítěti, které za nic nemůže. A ty slova obdivu jsou psané vážně, mně když odjede manžel na delší dobu na služebku, tak se z toho už po týdnu hroutím, takže vím, jaké je to být sama s dětmi a o to víc máš můj větší obdiv, hlavně žes to nezabalila a nelitovala se, neseděla doma a nespoléhala na dávky, ale dělalas co mohla, abys malou zabezpečila.
Jsem v tomto podobný beran, na venek jedu na 120% a pak mám stavy, kdy se lituju a hroutím z toho. A když jsi na to sama, tak je to o dost těžší ![]()
Komise, to je nádhera. Nedavno jsem cetla, jak jedna paní otěhotněla pres tělísko (deti uz mela tri, antikoncepci brat nechtela),zároveň ovšem mela 42 let. Takze nějaká komise by ji řekla „čtvrté lehce uživite, manžela mate, sice to bude asi ve vašem veku zahul a kdyz půjde dite do skoly, bude Vám 50.Vyvojove vady se zvyšují s věkem, ale tak snad to klapne.“To by byla nádhera, kdyby to posuzovali cizi lidi…
@hanyny píše:
Tak k tomu ti můžu napsat, že my kondom používáme, ve fungujícím letitém manželství. Manžel mě miluje a proto mi řekl, že přece se nebudu cpát těma hormonálníma sr. čkama, když existuje takováto jednoduchá a zdravotně nezávadná náhrada
A otěhotnět přes kondom (viz tvůj následující příspěvek) určitě nejde, to by v něm musela být dírka, nebo by se musel přetrhnout, jinak to technicky není možné
Tak ti nevím, ale u kondomů je uváděn průměr účinnosti 95-97%, u HA 95–99,9 %, takže bych ty dvě metody fakt neporovnávala. Navíc 100% je opravdu jen abstinence nebo sterilita ![]()
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat