Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Bafonek píše:
Mám to samé s mým tátou. Je vdovec a několik let po operaci mozku, která asi zanechala trochu následky. Pořád po mně vyžaduje návštěvy a když ho navštívím, tak jen nadává na politiku na všechno jak nic nefunguje… Je hrozný negativista. Doslova energetický upír… Už jsem fakt na nervy z něj. Kdo tohle nezažil ten to nikdy nemůže pochopit co tohle je za kouli na noze…
Nechceš zkusit tatínkovi domluvit o obvoďáka nějaká antidepresiva? On je napsat může. Trochu to znám taky u svého příbuzného, vypadá to na depresi.
Zakladatelko, k psychologovi asi zajdi pro radu Ty, Tvoje mamka na to zřejmě nepřistoupí. Mohl by Ti dát návod, jak se k ní chovat atd.
@Cimada píše:
Nechceš zkusit tatínkovi domluvit o obvoďáka nějaká antidepresiva? On je napsat může. Trochu to znám taky u svého příbuzného, vypadá to na depresi.
Ne depresi fakt nemá. Jen pořád čte v počítači zprávy ze světa o politice a protože to nemá komu sdělit /bydlí sám/ tak to pak vždycky chrlí na mě. Píše všem jedovaté mejly a má pocit jak má ve všem pravdu a kdo s ním nesouhlasí tak je hloupý. Vždyť už se s ním všichni přestali bavit, protože na jedovatýho dědka nikdo nemá náladu. Já ho odstřihnout nemůžu a musím to snášet. Už jsem mu to i řekla, že mě s tím otravuje. Tak dal chvilku pokoj a už je to ve starých kolejích. Je mu 76, mě je 45 a antidepresiva bych z něj potřebovala spíš já než mě „zabije“.
@Bafonek píše:
Ne depresi fakt nemá. Jen pořád čte v počítači zprávy ze světa o politice a protože to nemá komu sdělit /bydlí sám/ tak to pak vždycky chrlí na mě. Píše všem jedovaté mejly a má pocit jak má ve všem pravdu a kdo s ním nesouhlasí tak je hloupý. Vždyť už se s ním všichni přestali bavit, protože na jedovatýho dědka nikdo nemá náladu. Já ho odstřihnout nemůžu a musím to snášet. Už jsem mu to i řekla, že mě s tím otravuje. Tak dal chvilku pokoj a už je to ve starých kolejích. Je mu 76, mě je 45 a antidepresiva bych z něj potřebovala spíš já než mě „zabije“.
Věř mi, můžeš ho alespoň částečně odstřihnout. Zablokuj si jeho email, pořiď mu pečovatelku. Ideálně dům s pečovatelskou službou nebo domov důchodců.
Nebude pořad sám a Tobě ubudou starosti o něj.
Jsi mladá a máš spoustu života před sebou. Ber ohledy taky na sebe a svou rodinu.
Jinak z toho stresu z něj onemocníš.
@Dlouhá punčoška píše:
Věř mi, můžeš ho alespoň částečně odstřihnout. Zablokuj si jeho email, pořiď mu pečovatelku. Ideálně dům s pečovatelskou službou nebo domov důchodců.
Nebude pořad sám a Tobě ubudou starosti o něj.
Jsi mladá a máš spoustu života před sebou. Ber ohledy taky na sebe a svou rodinu.
Jinak z toho stresu z něj onemocníš.
Emaily od něho už automaticky bez čtení mažu, pečovatelku nepotřebuje- není co by tam měla dělat, dům s pečovatelskou službou taky ne, když má vlastní byt a je soběstačný/víceméně/. Když by byl v pečovateláku aby nebyl sám, tak do týdne všechny okolo sebe nase.re, že stejně bude zase sám a ještě to budu schytávat já kam jsem ho to strčila a jakou udělal chybu, že mě poslechl a šel tam…
Někdy si říkám, že by bylo jednodušší, kdybych opravdu onemocněla a měla bych od něj pokoj. Jenže stejně by se akorát hrozně divil z čeho můžu být nemocná, když mám tak pohodový život…
@Bafonek píše:
Emaily od něho už automaticky bez čtení mažu, pečovatelku nepotřebuje- není co by tam měla dělat, dům s pečovatelskou službou taky ne, když má vlastní byt a je soběstačný/víceméně/. Když by byl v pečovateláku aby nebyl sám, tak do týdne všechny okolo sebe nase.re, že stejně bude zase sám a ještě to budu schytávat já kam jsem ho to strčila a jakou udělal chybu, že mě poslechl a šel tam…
Někdy si říkám, že by bylo jednodušší, kdybych opravdu onemocněla a měla bych od něj pokoj. Jenže stejně by se akorát hrozně divil z čeho můžu být nemocná, když mám tak pohodový život…
Nerouhej se, měla jsem velmi podobného otce a jsem po rakovině.
Byly doby, že jsem si říkala, že jsem zvědavá, kdo z nás umře první.
Byl o 30 let starší než já.
Takový člověk hlavně i tu tvojí nemoc udělá o sobě.
Když jsme se dozvěděli, že dítě má vývojovou vadou a možná budeme muset na potrat (s tím, že bych jí musela mrtvou rodit), tak se u nás nejvyšší ohled musel brát na pocity tchýně a ještě mi vyčetla, že jí děsím (ptala se, co říkala genetička, jen jsem odpověděla) ![]()
(Naštěstí vada srostla a dítě se zdá v pořádku, ostatní testy vyšly dobře btw
)
@Dlouhá punčoška píše:
Nerouhej se, měla jsem velmi podobného otce a jsem po rakovině.Byly doby, že jsem si říkala, že jsem zvědavá, kdo z nás umře první.
Byl o 30 let starší než já.
Tohle mě napadá taky.
Jenomže mě ještě 20 let před ním takhle deptala máma. Od mých 12 let až do 32 jsem poslouchala její depresivní stesky dokud neodešla.
Po ní zas onemocněl brácha tak jsem vyfasovala jeho děti, protože nebyl, kdo by se o ně postaral, protože jeho žena…prostě jsem musela já…
A po bráchovi onemocněl táta a toho mám na hřbetě už pátým rokem.
Někdy už si po tomhle fakt říkám, že když mě klepne, tak mi bude líp…Konečně po mně nikdo nic nebude chtít. Konečně poprvé v životě mi daj všichni svatej pokoj.
@Bafonek píše:
Tohle mě napadá taky.Jenomže mě ještě 20 let před ním takhle deptala máma. Od mých 12 let až do 32 jsem poslouchala její depresivní stesky dokud neodešla.
Po ní zas onemocněl brácha tak jsem vyfasovala jeho děti, protože nebyl, kdo by se o ně postaral, protože jeho žena…prostě jsem musela já…
A po bráchovi onemocněl táta a toho mám na hřbetě už pátým rokem.
Někdy už si po tomhle fakt říkám, že když mě klepne, tak mi bude líp…Konečně po mně nikdo nic nebude chtít. Konečně poprvé v životě mi daj všichni svatej pokoj.
To mě mrzí.
Tak jedině pevně nastavit hranice, za které tatíka nepustíš.
A tvrdě je dodržovat.
Myslím na Tebe🌹
@Bafonek píše:
Tak dal chvilku pokoj a už je to ve starých kolejích. Je mu 76, mě je 45 a antidepresiva bych z něj potřebovala spíš já než mě „zabije“.
To víš, staří lidé se nezmění. To je mi líto, že máš takové trable. Asi ho budeš muset poslouchat stylem „jedním uchem tam, druhým ven“.