Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anik píše:
Mně to hlavně připadá trapné, takže bych si s mamkou promluvila.Řeči typu živila tě, tak teď pomáhej ty jí, si asi odpustte, tady nejde o peníze. Když už bysme to ale chtěli brát takto, tak ona si mě taky porodila, já se na svět sama nedostala, tak holt povinnost rodičů je ty zplozené děti živit, to je prostě fakt. Já teď mám taky svoje dítě, taky mám povinnost ho živit, jelikož já jsem ho chtěla, já ho porodila. Já prostě tyhle řeči nemám ráda. Jinak ale považuju za samozřejmost pomáhat rodičům, kdyby potřebovali, to ano, ale bez těchto řečí, ty jsou prostě zbytečné.
tady navíc, jestliže je sama s příjmem 20.000 /to mám já s dcerou, no o pár jednotek tisíc víc/, tak nemůže mít problémy, ledaby měla půjčky třeba. Na místě je domluva, normálně u kafe si sednout a zeptat se jí.
Prostě trapný. Určitě by se mi nelíbilo, že se mamka takto ztrapňuje před mým manželem, tím ztrapňuje trošku i mě, tohle by mi vadilo. nejde o ty věci, jde o způsob jakým je získává.
Jak tu někdo psal, že by hlavně velice rychle došly nádoby na odsypávání, tak to je taky pravdaNebo mamka už chodí rovnou s nádobkama?
Amen.
Příště si k ní přijeď s pytlíčkem, jestli si můžeš trochu odsypat z těch jejich 20 000,– co bere měsíčně.
@Anonymní píše:
Já jí ty věci sakra dávám, vždy dostane vše, co si řekne, jen tu slivovici jsem jednou odmítla. Budu ji to dávat klidně i nadále, jen mi to prostě přijde místy přes čáru a zajímal mne nezaujatý názor. Máma ujizdi na přírodní kosmetice, kamenech, to klidně dá 250 za zubní pastu, 300 za šampon a 600 za nějaké kameny ze sibire, které má u postele a věří, že vyzaruji pozitivní energii, ale prostě o cukr, mouku škudlí… nehodlám s ní nic řešit, respektuji, že je to tak, jak to je, jen jsem si chtěla trošku postěžovat… píšu prijem 20000 náklady na bydlení 3500. Jezdí autem 7km do práce a zpět. Půjčky ani hypo neplatí. Prostě je setriva na některé věci vic nez je zdrávo…
No tak jsme u jádra pudla…mamka si chce kupovat přírodní produkty a těch konvenčních potravin mít doma co nejmíň, aby jí to nenutilo je spotřebovávat ve velkém… Cukr, mouka, běžné léky - to by tomu odpovídalo.
A dělala to vždycky, když Tě navštívila ve Tvé domácnosti?
Dyt je to ptakovina. Nakoupila bych uzaviratelne pytliky.
Domaci slivku bych na vyplach teda nedala ![]()
Mně by to teda taky vadilo. Ne kvůli nějakému finančnímu dopadu, klidně bych mámě obstarala a přivezla vlastní zásoby, ale věčně odsypávání mi přijde jako parazitování. U nás teda tohle vždycky provozovala mámina sestra. Plus nás ještě pomlouvala, že jsme rozhazové, protože kupujeme máslo nebo že při pečení lososa podleju vínem. Ona že vystačí jen s ovesnýma vločkama a medem, a to i o Vánocích. No, bodejť ne, když byla na každý den k někomu pozvaná na oběd a doma jen snídala. A s věkem se to ještě zhoršuje. Dneska už si nekoupí prakticky nic a když jí přivezu nákup, tak nejdřív nadává, že toho je moc, a pak to “záhadně” zmizí během pár dní. ![]()
To moje matka si půjčuje velké věci, které už nikdy nevidím. Dostala jsem v práci sadu drobných kleští na bižuterii, hrozně je potřebovala půjčit, už jsem je neviděla(doma byly asi týden), knoflíková patka na šicí stroj, rydla na linoryt, na jaře si půjčila trekové hole, které chtěla vyzkoušet a na zimu mi vynadala, že jsem ji je půjčila bez koncovek do sněhu, takže si je musela chudák za celých třicet korun koupit. Stativ k foťáku dopadl podobné…ale nic není pravda, všechno mi poctivě vrátila a když nesouhlasím je oheň na střeše, brečí, uráží se…jo, jsem vyléčená a už ji nic nepůjčuju. Kdyby to byl kousek jídla, tak to bych vážně neřešila.