Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Dobrý den, mám menší problém 3.4. mi bylo 18 let a mám přítele už od 16 let. Mamce jsem řekla o tom že začnu intimne žít a naštvala se. Přítel i já už to chcem. Jak byste reagovali vy? (Samozřejmě že byste spolu spali s ochranou)
Na místě tvé matky bych byla ráda, že máš ke mě takovou důvěru.
A byly bych ráda, žes vydržela do plnoletosti, i když můžeš od 15.
A samozřejmě matka ti v 18 letech může poradit, říct svůj názor, ale zakázat ti to opravdu nemůže.
@Anonymní píše:
Na gynekologii jsem byla na preventivce naposledy v 16 letech.
V tom případě je nejvyšší čas, aby ses objednala ![]()
Já bych byla ráda, že je ke mě dcera otevřená. Poučená o bezpečném sexu snad už ve svém věku jsi
No a dál by záleželo na tom, co je chlapec zač. Možná odsud vítr vane ![]()
@Anonymní píše:
Ve 20 letech měla moji sestru.
to že ona se nedokázala srovnat s tím jaké volby činila fakt neznamená, že má nárok na tvoje tělo a tvůj život.
@Fiducia píše:
V tom případě je nejvyšší čas, aby ses objednala
Já bych byla ráda, že je ke mě dcera otevřená. Poučená o bezpečném sexu snad už ve svém věku jsiNo a dál by záleželo na tom, co je chlapec zač. Možná odsud vítr vane
Přítel je velice slušný je mu 19 má udělalou školu a chodí do práce. ![]()
@Anonymní píše:
Přítel je velice slušný je mu 19 má udělalou školu a chodí do práce.
A přesto jí nemusí sedět
Třeba má úplně jiný důvod, co vím
No a teda tak orientačně bych se mrkla do téhle knížky, pokud to sedí na to, co máte doma, tak ti to může usnadnit cestu k sobě samé.
@pikola píše:
Se divím, že to ten tvůj chlapec ty dva roky vydržel…
Asi ju má rád. Fakt divné… ![]()
@Fiducia píše:
A přesto jí nemusí sedětTřeba má úplně jiný důvod, co vím
I kdyby jí 100× neseděl, tak snad není normální aby jí překáželo, že dospělá ženská chce po dvouleté známosti začít sexuálně žít.
Pokud partner pracuje, jak zakl. píše může antikoncepci platit on a s matkou už bych se ne tohle téma dál nebavila.
@prokr píše:
I kdyby jí 100× neseděl, tak snad není normální aby jí překáželo, že dospělá ženská chce po dvouleté známosti začít sexuálně žít.
Pokud partner pracuje, jak zakl. píše může antikoncepci platit on a s matkou už bych se ne tohle téma dál nebavila.
Snad matka může mít vlastní názor
Asi když dospělá dcera chtěla probrat svůj sexuální život, tak mají hezký vztah.
Pokud ne, pak nechápu svěřování.
O platbě antikoncepce jsem nic nepsala. Předpokládám, že sk hradí milenci ze své mzdy a kapesního
@Fiducia píše:
Snad matka může mít vlastní názorAsi když dospělá dcera chtěla probrat svůj sexuální život, tak mají hezký vztah.
Pokud ne, pak nechápu svěřování.
O platbě antikoncepce jsem nic nepsala. Předpokládám, že sk hradí milenci ze své mzdy a kapesního
Jo…máš pravdu ![]()
Máma by měla být ráda, že se jí nebojíš svěřit. Když se zachovala tak, jak se zachovala, už bych se s ní na téma sexu vůbec nebavila a zařídila se podle svého. Jsi dospělá, svůj sexuální život řeš s partnerem, ne s matkou.
@Anonymní píše:
Dobrý den, mám menší problém 3.4. mi bylo 18 let a mám přítele už od 16 let. Mamce jsem řekla o tom že začnu intimne žít a naštvala se. Přítel i já už to chcem. Jak byste reagovali vy? (Samozřejmě že byste spolu spali s ochranou)
Jak bychom reagovali na tvem miste? Nijak. Ja bych to taky nikdy matce nerekla, protoze by reagovala presne takto.