Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Co je podle vás levnější na provoz? (povinné ručení, náhradní díly, spotřeba…)
Záleží na více faktorech.. Kde jezdíš - město, vesnice, dálnice, jak staré auto, jak dlouho máš řidičák, tedy povinné ručení, obsah motoru?
@martina.se
Hlavně po městě. Řídím dva roky. Auto 2015. Motor 1.2 (v případě Fiatu)
U výpočtu ceny povinného ručení nezáleží na tom, jak dlouho jsi držitelka řidičského oprávnění, ale jak dlouho jsi měla pojištěné auto předtím, cenu ovlivňují bonusy/malusy za předchozí období. Pak ještě objem motoru, věk a někdy adresa..u havarijního pojištění stáří vozu. No a pak různá připojištění. Takže ti nikdo neodpoví. Škodovky jsou předražené v poměru k výbavě, Fiat nevím. Úspora je alternativní pohon.
Opravy nevím, já u svého starého auta (2004) měním jen olej, brzdy… větší servis nebyl třeba.
@Anonymní píše:
@Petula306 hledám autíčko, které utáhnu jako student
Já mám Fiat Panda 4×4. Ale nejezdím moc.
@Anonymní píše:
@Petula306 hledám autíčko, které utáhnu jako student
Tak fabia je určitě levnější varianta.
@Anonymní píše:
@Cenarius na pořízení myslíte nebo provoz?
Tak bez bližších detailů nejde říct. Ale škodovka má levný díly a opraví to každý mechanik.
Hlavně pětistovka je jenom stylovka na efekt, absolutně nepraktická, v tom je fabia rozhodně lepší.
@Anonymní píše:
@martina.se
Hlavně po městě. Řídím dva roky. Auto 2W015. Motor 1.2 (v případě Fiatu)
Tak po městě, tak je to celkem fuk.. Na dálnici by tě jakékoliv z těchto aut sezralo.. Fabie asi lepší
Ehm, jako student jsme začínala s Ford ká - ten starší, 1999
a byla to bomba
Řidičák mám od roku 2012. Za mě toto. Fiata nevím, nezná se mi kvalitní motorové, spíš bych Fabii už jen kvůli dílům a servisu
@martina.se ale hlavně ať to nemá 1,2 HTP ![]()
Ale povinný ručení bych bral jako ten nejmenší výdaj některé pojišťovny berou i čtvrtletně platby tak to není pro studenta taková pálka
Jinak levná cena dílů je sice fajn ale pak je otázka kolik jich potřebuješ ![]()
Ale v tomhle výběru raději tu fóbii než ten Fiat 500. A trochu myslet na budoucnost že časem malé auto může být nevyhovující. Je dobré mít si kam dát alespoň nákup ![]()
@JiříkMazlík píše:
@martina.se ale hlavně ať to nemá 1,2 HTPAle povinný ručení bych bral jako ten nejmenší výdaj některé pojišťovny berou i čtvrtletně platby tak to není pro studenta taková pálka
Jinak levná cena dílů je sice fajn ale pak je otázka kolik jich potřebuješ
Ale v tomhle výběru raději tu fóbii než ten Fiat 500. A trochu myslet na budoucnost že časem malé auto může být nevyhovující. Je dobré mít si kam dát alespoň nákup
Tak já třeba fabku mám, na popojizdeni po okolí je to fajn. Na dálnici fakt nee
Co je podle vás levnější na provoz? (povinné ručení, náhradní díly, spotřeba…)