Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Bubla Bůčková píše:
Odpověď na tuto otázku hledám tu na emimi už 2 rokyZatím dítě neustále muchluju, spím s ním v posteli a nemusí si uklízet hračky. Ale co dál, co dál?! Třeba v pubertě, jak to ta máma dokáže udržet! Takže prosím, včetně teorii valte to sem
Nejlepe bude, kdyz mu budes odmalicka rikat, ze mas na svete jenom jeho, ma k tobe povinnost, jsi chuderka mala neschopna, budes nesmyslne zarli a delat dusno, pokud bude mit vztah k nekomu jinemu nez k tobe a odhanet vsechny jeho kamarady, kamaradky, pribuzne, co te nerespektuji a nejlepe, kdyz se rozvedes a odstrihnes i jeho otce neustalymi vycitkami a budes delatcusno a sceny pokazde, kdyz syn vyjadri potrebu ho videt. Nezapomen zduraznovat, ze ti to dluzi a kdyby se nahodou v puberte zacal stat na zadni, prestan mu davat penize, zaprahni ho doma do vseho a do lednicky toho moc nekupuj, jenom pro sebe.
Staci takto?
Ono má tendence i k jiným závislostem - vztahovým, alkoholu, drogám, přejídání.. Většinou to prý nejde jen samo o sobě, že by byl „mamánek“.
@Kelsey píše:
Oprasovana kvetinka od mala, protezovana, ktere se umeta cesta. Matka odmita pripustit, ze je pupecni snura odstrizena.
Hezky to bylo videt ve filmu „Frantisek je devkar“.
Jednu takovou matinku mame v rodine, ktera trpela opici laskou a znicila tim nekolik zivotu. Docilila, ze syn zacal pit, rozvedl se po trech letech, je troska, ktera se vratila matince a je na obtiz. Furt za nimi lezla, prestoze zili jinde, otravovala je, na snachu prskala. Ted po vic nez 30r. je vdecna, kdyz ji byvala snacha navstivi.
Děkuju za konkrétnější tipy. Já bych raději tu verzi, jak se k mamince furt jezdí pomáhat a volá se jí. Lézt někam to by se mi nechtělo. Nebo možná jet na dovolenou, že by vzali bábu k moři ![]()
@Bubla Bůčková píše:
Prosím rozvést. Narcista je člověk zahlédeny do sebe ne.
Je to člověk zahleděný do sebe a záleží mu jen na svých potřebách, nebere ohled na ostatní. Takže bez výčitek svědomí narušuje potenciální vztahy svých dětí bez ohledu na to, jestli budou šťastní nebo ne.
@PaníBovaryová píše:
Nejlepe bude, kdyz mu budes odmalicka rikat, ze mas na svete jenom jeho, ma k tobe povinnost, jsi chuderka mala neschopna, budes nesmyslne zarli a delat dusno, pokud bude mit vztah k nekomu jinemu nez k tobe a odhanet vsechny jeho kamarady, kamaradky, pribuzne, co te nerespektuji a nejlepe, kdyz se rozvedes a odstrihnes i jeho otce neustalymi vycitkami a budes delatcusno a sceny pokazde, kdyz syn vyjadri potrebu ho videt. Nezapomen zduraznovat, ze ti to dluzi a kdyby se nahodou v puberte zacal stat na zadni, prestan mu davat penize, zaprahni ho doma do vseho a do lednicky toho moc nekupuj, jenom pro sebe.
Staci takto?
Sounds good
akorát si nejsem jistá tou pubertou ![]()
@Santa Juana píše:
@Bubla Bůčková ja myslím, že tím ze syna mamanka neudělášTeda ten úklid hraček, to bych zavadela, tojo.Hele, když to vezmu podle sebe, co naší měli udělat jinak - důsledněji dbát na domaci povinnosti, dávat kapesné k osvojení finančnímu hospodareni, učit, že láska zahrnuje i péči o druhé a pomoc druhým (tohle dost zazdili) a včas vypakovat z domu, nejpozději po maturitě.
A kdy driv bys chtela dite vypakovat z domu? V 10 do Klokanku?
mas dobre naslapnuto, pokracuj v tom a to by bylo, aby to nevyslo. ja chlapecka nemela, ale mam vnoucka, takze teprve ted zacinam trochu chapat vztah matka a syn a tim padem trochu zacinam rozumet i tem svinim tchynim. budouci partnerka meho vnuka ma velke stesti, ze je velka pravdepodobnost az jistota, ze se nepotkame. ja bych byla desna pratchyne, pac takova, ktera by byla dost dobra pro meho chlapecka, neexistuje ani existovat nebude 😂
Příspěvek upraven 01.11.20 v 14:20
@mokkk píše:
Ono má tendence i k jiným závislostem - vztahovým, alkoholu, drogám, přejídání.. Většinou to prý nejde jen samo o sobě, že by byl „mamánek“.
Mamánkové mají tendence i k jiným závislostem? Tak to by asi taky odpovídalo.
@Santa Juana píše:
@Bubla Bůčková ja myslím, že tím ze syna mamanka neudělášTeda ten úklid hraček, to bych zavadela, tojo.Hele, když to vezmu podle sebe, co naší měli udělat jinak - důsledněji dbát na domaci povinnosti, dávat kapesné k osvojení finančnímu hospodareni, učit, že láska zahrnuje i péči o druhé a pomoc druhým (tohle dost zazdili) a včas vypakovat z domu, nejpozději po maturitě.
Počkej to mi teď radis co? ![]()
@Bubla Bůčková píše:
Děkuju za konkrétnější tipy. Já bych raději tu verzi, jak se k mamince furt jezdí pomáhat a volá se jí. Lézt někam to by se mi nechtělo. Nebo možná jet na dovolenou, že by vzali bábu k moři
A ten syn dopadnul uplne opacne, nez co mu mamka delala. Jeho pohltil alkohol tolik, ze jeho vlastni dite nezajimalo vubec.
Jednoduse receno. Proste zadny extrem neni dobry.
@PaníBovaryová na intr, můj manžel šel v 15. Ale to u našich dětí asi nenastane.
@Bubla Bůčková
A nezapomen, ze cely svet se toci jenom kolem tebe!
Takze zlomi si ruku - a kdo mi ted umyje okna??! Ach ja nestastna!
Pokazi se vam auto pred svatky - jake JA ted budu mit Vanoce?? Ja nemuzu mit jediny rok pekne Vanoce! Achichach
Udela statnice - je to moje zasluha, ja jsem to zaridila!
@mokkk píše:
No a protože je ta matka o sobě tak přesvědčená, dítě nedostane, co potřebuje. Je slabé, pubertu nemá žádnou a zůstane závislé na mamince. Tak to aspoň chápu já.
Ale proč nemá pubertu? Protože je tak slabé? Prostě z něj vyroste díky výchově slaboch?
@Gracelynx píše:
@Bubla Bůčková píše:
Odpověď na tuto otázku hledám tu na emimi už 2 rokyZatím dítě neustále muchluju, spím s ním v posteli a nemusí si uklízet hračky. Ale co dál, co dál?! Třeba v pubertě, jak to ta máma dokáže udržet! Takže prosím, včetně teorii valte to sem
mas dobre naslapnuto, pokracuj v tom a to by bylo, aby to nevyslo. ja chlapecka nemela, ale mam vnoucka, takze teprve ted zacinam trochu chapat vztah matka a syn a tim padem trochu zacinam rozumet i tem svinim tchynim. budouci partnerka meho vnuka ma velke stesti, ze je velka pravdepodobnost az jistota, ze se nepotkame. ja bych byla desna pratchyne, pac takova, ktera by byla dost dobra pro meho chlapecka, neexistuje ani existovat nebude 😂
Příspěvek upraven 01.11.20 v 14:20