Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
@JaniceB píše:
@Marssyy A to ti doktor nedoporucil byt radeji na PN? /I kdyz osobne myslim, ze zrovna potrat ci ZT se asi neovlivni lezenim…pokud je vse v poradku, asi to nehrozi jen tak pri nenarocne praci/.
Pokud to byl jeden SP, tak to určitě není důvod k PN při dalším těhu. Já osobně jsem u prvního těhu byla ráda, že jsem pracovala. Pracovala jsem tedy v kanceláři, takže to enbylo fyzicky náročné. Do práce jsem chodila normálně do nástupu na mateřskou a pak jsem ještě pracovala z domova. Notebook a poslední věci jsem odevzdala 2 dny před porodem
Aspoň jsem se nenudila. Já jsem typ, který když nic nemusí dělat a je doma, tak zkysne u TV a nedělá fakt nic. Potřebuji nad sebou nějaký bič
![]()
@Daniii píše:
@aja81 Pěknej plochej špíčekTaky jsem v prvním těhotenství měla takovej a teď už mám větší
![]()
Já už ani k tomuto nemůžu nic říct. Mám o 15 kg více, než před prvním těhu. A je to jen moje vina. Jsem doma a žeru a málo se hýbám. Při prvním těhu jsem přibrala 30 kg
a moc toho teda nevykojila. U druhého jsem přibrala 14 kg, ale taky to pak moc nešlo dolu. No a teď to bude hrůza, protože moje startovní váha je skoro taková, s jakou jsem šla k druhému porodu
Na přelomu roku se mi podařilo shodit krásných 7 kg, pak jsem otěhotněla, ale pak potrat a kila byla nahoře cobydup…
@Fise píše:
Pokud to byl jeden SP, tak to určitě není důvod k PN při dalším těhu. Já osobně jsem u prvního těhu byla ráda, že jsem pracovala. Pracovala jsem tedy v kanceláři, takže to enbylo fyzicky náročné. Do práce jsem chodila normálně do nástupu na mateřskou a pak jsem ještě pracovala z domova. Notebook a poslední věci jsem odevzdala 2 dny před porodem![]()
Aspoň jsem se nenudila. Já jsem typ, který když nic nemusí dělat a je doma, tak zkysne u TV a nedělá fakt nic. Potřebuji nad sebou nějaký bič
![]()
Já taky pracovala do poslední chvíle. Na mateřskou jsem odcházela 6 týdnů před porodem, ale ještě jsem do práce chodila i pak asi dvakrát týdně na pár hodin. To už jsem se tam teda spíš kutálela ![]()
@Fise píše:
Já už ani k tomuto nemůžu nic říct. Mám o 15 kg více, než před prvním těhu. A je to jen moje vina. Jsem doma a žeru a málo se hýbám. Při prvním těhu jsem přibrala 30 kga moc toho teda nevykojila. U druhého jsem přibrala 14 kg, ale taky to pak moc nešlo dolu. No a teď to bude hrůza, protože moje startovní váha je skoro taková, s jakou jsem šla k druhému porodu
Na přelomu roku se mi podařilo shodit krásných 7 kg, pak jsem otěhotněla, ale pak potrat a kila byla nahoře cobydup…
Já přibrala 24kg a šlo to dolů úžasně rychle kojením (teda i cvičením)! Po 5ti měsících jsem byla na své váze a hubla dál, až jsem měla ještě o další 4kg méně. To už jsem byla jak z Dachau.
No a teď už mám ty 4kg zpět a vesele tloustnu dál.
A to jím pořád stejně.
Ja uz pribrala kolem boku, asi naberu dost, protoze furt jim… Od mala sportuji a ted radeji po zkusenostech se ZT se dost setrim, odpiskala jsem nekolik zavodu se psama a jen jdu sem tam na vychazku. Jeste, ze chodim do prace a mam tam pohyb.
Za dva tydny mam turnaj, kam jsem se touzila rok kvalifikovat a vubec netrenuji, ale pokud mi bude jen trochu dobre, tak si tu atmosferu pojedu uzit, i kdyz vim, ze nemam sanci vyhrat :-/
@aja81 Tak ja myslim, ze jsi vyhrala v zivote - mas peknou rodinu, bude mimco, takze co vic by clovek mel chtit…ne?
@Fise Ja jsem ted taky jen v kanclu, ale styk s nemocnejma lidma treba ted zrovna taky neni dobrej, kdyz v prvnim trimestru nesmis ani zadny leky…byl by to pruser, neco chytit…takze ja se snazim tuto cast prace prehazovat na kolegy a za ne delam zase na papirech, kde uz s lidma nejsme. I kdyz ve stredu se mi to nepovedlo a hodinu tamna me prskala nejaka zenska s chripkou a anginou./ Jsem se ji zeptala, co ji je, ze tak prska porad a mi rekla, ze ma anginu a chripku a ze se neleci, protoze nemuze jit na neschopenku kvuli penezum/ ![]()
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat