Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
Ahojte, tak jsem opet doma, od nedele jsme byli s Ondrou u nasich, tatinek nas tam vysadila pokracoval na sluzebku, myslela jsem si, jak si to pekne uzijeme, koupani a tak a nakonec prdlajs, maly se koupal v nedeli a pondeli odpoledne prisly horecky, kasel a ryma, takze dva dny jsme byli zavreni doma, jeste, ze tam s nama byli aspon nasi. Jinak dneska na ceste domu, jsme probirali klucici jmena, pro holcicku mame Viktorka, na kluka zatim Martin, Robert a Dominik, vede Dominik
@aja81 Já tě uklidním, před rokem jsem taky sekala zahradu (teda jednou) a to s velkým pupkem asi 8.měsíc
Všichni se tu hrozili, máma vynadala tátovi, že mě to nechá dělat. Ale já měla hroznou potřebu se hýbat a vyloženě mě to sekání bavilo ![]()
@Fise píše:
Dávala jsem na noc a na každý pupínek trošku mázla. Je to fakt pekelně bílé
Aha, tak to bych asi nemohla, musela bych to dát všude. Mám takové fakt miniaturní pupínky hlavně na čele. No možná to zkusím dát na to čelo na noc ![]()
@Fise koukám na tvé metříky, ty máš děti rok a 7 měsíců od sebe? Počítám dobře? Já budu mít asi taky tak!
Můžu se zeptat, jak jsi to zvládala ze začátku. Všude čtu, že první rok je hroznej a pak už dobrý.
@hmonika No me to dost pomaha…aspon teda zatim. A taky Aknestop roll on…ale to na ty mensi bedarky a ne na takovy ty velky, co strasne bolej a jsou zalezly hodne hluboko.
@hmonika Jo jo…to ja taky presne…na cele
…ten zinek to zmirni…urcite to uplne nezmizi, ale dost se to zmensi
Kočky, myslíte,že kdyz jsem měla posledni MS 25.5. a jdu na kontrolu 10.7.ze uz uvidí
?a že se pozná,jestli je vse v pořádku? ![]()
@hmonika Vnitrnim ultrazvukem by mohlo…kolik dni to budes mit po ovulaci? Srdce by melo byt videt 42 - 45 den /nejpozdeji - takze muze to byt i driv/ po oplodneni
Příspěvek upraven 06.07.12 v 19:56
@hmonika Jinak ja mela posledni MS 21.5 a na KO jdu asi 11 nebo 12.7…takze temer nastejno…a to jsem si to o 10 dnu sama protahla, prave abych uz neco videla…takze taky doufam
7. týden: Placenta, která zprostředkuje výměnu živin a odpadních látek mezi zárodkem a matkou, je nyní dobře vyvinuta. Nastává čas pro vývoj očí a částí vnitřního ucha, srdce již bije mnohem silněji. Pokračuje formování trávicího systému. Existuje již mnoho vnitřních orgánů, ačkoliv stále ve velmi jednoduchém stavu. Rostou plíce, ale v této fázi jsou tvořeny hutnou (solidní) tkání. Vyskytují se nepatrné páteřní pohyby a pokračuje formování obličeje až do okamžiku, kdy již je možno vidět počátek úst. Narůstají horní i dolní končetiny a jsou již vyvinuty kyčle, kolena, ramena a loketní klouby.
Takze podle tohohle chapu to tak, ze srdce bije uz nekdy v sestem tydnu
(8. týden těhotenství)
V tomto týdnu již začíná tlouci srdce a urychluje se vývoj dalších vnitřních orgánů, jako jsou ledviny a játra. To proto, že embryo postupně začíná přijímat živiny a kyslík přes placentu, neboť již nestačí přísun těchto látek pouze přes jeho kůži. Navíc se začíná vrchní vrstva buněk měnit a stává se méně propustnou. Dochází k definitivnímu uzavření nervové trubice a začínají být zcela patrné základy budoucího trávicího systému. Od okamžiku, kdy začíná přijímat živiny a kyslík prostřednictvím placenty, nastává rychlý další vývoj. Od tohoto týdne lze již pozorovat embryo pomocí ultrazvuku.
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat