Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
Výprava za miminkem.
CHtěla jsem jít k novému doktorovi do Kolína, tak jsem se objednala, domluvila se s manželem a vyrazili jsme. Když jsme tam dojeli tak na dveřích měla pan doktor napsáno „dovolená od 3.7 do 17.7.“ A tak jsme se rozhodli že pojedeme do Čáslavi k mému lékaři, takže jsem tam volala a prý tam pam doktor neni ale je tam nějaká paní XY. Vyrazili jsme směr Čáslav, cestou nás chytla bouřká a přívalové deště. Když jsme dorazili na místo byla všude tma
Vypadl jim proud
Ale hodná milá a naprosto báječná doktorka mě vzala a i na vastní trika nechala zapnout ultrazvuk aby mě vyšetřila
Ještě mi udělala cytologii a celou dobu se mi omlouvala že ví že to bolí a že je hrozná a tak. ![]()
Soci, no tak to jste měli teda dobrodružný!
Ale dopadlo to dobře! ![]()
My měli chatu kousek od Čáslavi - ve Vrdech. ![]()
HOlky mám dotaz, doktorka mi nabídla možnost prvotrimestrálného screeningu. Odbět krve a ultrazvuk. Nevím jestli mám na to jít ![]()
Ahojky, na screeningu jsem byla uz v prvnim tehu, jestli mas moznost, tak na nej urcite jdi, diky nemu, jsem uz nemusela absolvovat triple testy, ty totiz vychazeji dost casto falesne pozitivni a pak se kvuli tomu musi na odber plodovky. Screening je vlastne jen odber krve a potom asi za dva tydny ultrazvuk, kde se zkouma sijove projasneni a nosni kustka, myslim. Podle screeningu se zjistuje downuv syndrom a je vic presnejsi nez ty triple testy, rikal muj doktor.
Už jsem toho přečetla mrky a stále nevím. Nejraději bych nešla na žádný test. Když by to dopadlo špatně tak bych musela řešit co dál ![]()
@socina ahojky gratuluji k těhu, já jsem našla dvě čárečky dnes dopoledne, doma mám ročního prcka, ale jsme s manželem strašně rádi, že se to povedlo ani jsme nečekali, že to bude tak brzo
ale teď k tvému dotazu na tomto vyšetření jsem byla v prním těhu a určitě půjdu i teď, jak píšeš když by to nedej Bůh dopadlo špatně tak bys musela řešit co dál, já jsem za ten typ, že radši chci vedět jak se má mimi a jestli je zdavé, budeš ít jistotu a klid, takhle by ses nervovala a kdybys nešla na žádný test můžeš ohrozit jak prcka tak sebe a to ti za to nestojí ![]()
@eela píše:
Ahojky, na screeningu jsem byla uz v prvnim tehu, jestli mas moznost, tak na nej urcite jdi, diky nemu, jsem uz nemusela absolvovat triple testy, ty totiz vychazeji dost casto falesne pozitivni a pak se kvuli tomu musi na odber plodovky. Screening je vlastne jen odber krve a potom asi za dva tydny ultrazvuk, kde se zkouma sijove projasneni a nosni kustka, myslim. Podle screeningu se zjistuje downuv syndrom a je vic presnejsi nez ty triple testy, rikal muj doktor.
Přesně tak, taky jsem v minulém těhu byla na tomhle a pak už na tom druhém ne. Ten prvotrimestrální je přesnější. Určitě bych na něj šla znova!
@socina píše:
HOlky mám dotaz, doktorka mi nabídla možnost prvotrimestrálného screeningu. Odbět krve a ultrazvuk. Nevím jestli mám na to jít
Ja na nej jdu ![]()
Po poradě se váma děvčata, strýčkem Googlem a nakonec i s manželem jsme se rozhodli na ty testy jít. Manžel sice prohlásil že i kdyby to nedopadlo dobře tak si mimnko necháme
ale můžeme si plánovat co chceme a pak ejhle a zachováme se uplně jinak.
Dneska jsem musela v sest rano vzbudit muze a poslat ho pro oplatku, pac mi bylo tak blbe, ze jsem nemohla vstat
a on fakt vyskocil a donesl mi ji ![]()
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat