Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
@Daniii No, tak to je dobre, kdyz to jde samozrejme…ja uz po tom vsem nechci riskovat a opravdu netaham nic. Jen tlacim nakupni kosik a jeste ne plnej…jinak ani neluxuju, nevytiram. Proste nic, u ceho bych provadela nejake cviky. Krome vareni, kde ale u plotny taky delam psi kusy…
Tak ja mam velky dum a v nem dva velky psy a ted nam po 4 tydnech dodelali strechu, tak tu mam na vikend tchyni a ta mi pomaha uklizet, ale sekani me dost bavi, vzdy u toho zrelaxuju
priste to ale necham jinym, spalila jsem si ramena a ted trpim ![]()
Ahoooj holky
taky bych to tehotenstvi tak nedramatizovala, ohledne toho zda muzu ci nemuzu sekat travu nebo tlacit kosik s nakupem. Urcite ne, zadne zvedani opravdu tezkych veci, ale pokud se citim tak myslim ze problem neni
pokud tedy doktor nestanovi jinak. Ja osobne, mam za sebou spontani potrat v 9tt a rikala sem si, ze az budu znova tehotna ze nebudu nic delat a jen lezet a ted kdyz sem tehu tak to vidim zase jinak, je jasne ze se nepremaham…ale delam veci tak jako driv, pochopitelne s rozumem. Jinak sme vcera navstivili dr… jsme v 5tt a 4dny takze malinkate mrnavoucke, cekaji nas krevni testy a tak za 14dni koukneme zda mame srdicko
tak snad bude vse v poradku. Nechala sem si vcera vytrhnout rozbity moudrak, tak jestli mimis vydrzel i tohle tak uz vydrzi vsechno
Preji krasnou noc holky a doporucuju moc nedramatizovat tehotenstvi a naopak uzivat uzivat co to pujde
![]()
@Daniii píše:
@Fise koukám na tvé metříky, ty máš děti rok a 7 měsíců od sebe? Počítám dobře? Já budu mít asi taky tak!Můžu se zeptat, jak jsi to zvládala ze začátku. Všude čtu, že první rok je hroznej a pak už dobrý.
Jojo, 1 rok 6 měsíců 2 týdny
![]()
Upřímně - hrozných bylo asi prvních 18 měsíců. To jsme byli oba s manželem na Bohnice (hlavně tedy já). Dcerka byla šíleně uřvaná a syn hrozně vzdorovitý. A když se dcerka uklidnila, tak synovi začaly noční běsy a trvalo to u něj 3/4 roku (několik hodin v noci nepříčetně řval, nevěděl o tom, nešel vzbudit). Takže to byl fakt mazec. ![]()
Ale přežili jsme to a dneska dobrý. Hodně si spolu vyhrajou a o to více zlobí
Skoro je mi líto, že třetí od nich bude tak daleko. Ale co se dá dělat, příroda to dříve neumožnila ![]()
Určitě to půjde u vás dobře, neboj, matky všechno zvládnou ![]()
@hmonika píše:
Kočky, myslíte,že kdyz jsem měla posledni MS 25.5. a jdu na kontrolu 10.7.ze uz uvidí?a že se pozná,jestli je vse v pořádku?
Myslím že jo. Já měla MS 17.5. na KO jsem byla 28.6. a už srdeční akci viděl. I když někdy holky píšou, že to hodně záleží na kvalitě ultrazvuku, tak že je srdíčko rozeznatelné až později.
@socina píše:
Ve čtvrtek jdu na krev![]()
Určitě mi vezmou takovejch dobrejch 10 litrů nebo možná i víc
Se hrozně bojím jehel, no jo posera
Jsem zapoměla napsat. Včera se mi narodila neteřinka. Když jsem jí viděla tak jsem telila jak malá holka. Je tak krásná a maličká
Gratuluji k neteři. Musím se taky pochlubit, já jsem teta už 3 týdny
Taky má brácha holčičku
![]()
@Levandulka7 píše:
Ahoooj holkytaky bych to tehotenstvi tak nedramatizovala, ohledne toho zda muzu ci nemuzu sekat travu nebo tlacit kosik s nakupem. Urcite ne, zadne zvedani opravdu tezkych veci, ale pokud se citim tak myslim ze problem neni
pokud tedy doktor nestanovi jinak. Ja osobne, mam za sebou spontani potrat v 9tt a rikala sem si, ze az budu znova tehotna ze nebudu nic delat a jen lezet a ted kdyz sem tehu tak to vidim zase jinak, je jasne ze se nepremaham…ale delam veci tak jako driv, pochopitelne s rozumem. Jinak sme vcera navstivili dr… jsme v 5tt a 4dny takze malinkate mrnavoucke, cekaji nas krevni testy a tak za 14dni koukneme zda mame srdicko
tak snad bude vse v poradku. Nechala sem si vcera vytrhnout rozbity moudrak, tak jestli mimis vydrzel i tohle tak uz vydrzi vsechno
![]()
Preji krasnou noc holky a doporucuju moc nedramatizovat tehotenstvi a naopak uzivat uzivat co to pujde
![]()
Hezky řečeno
Držím palce, ať to na příští kontrole pěkně tepe ![]()
@Levandulka7 Urcite mas pravdu…ja se taky snazim zit normalne) Jen nektery veci proste nedelam…predrim jsem bezne tahala 10 kg nakup atd. Takze ted ho ani nevozim…to jsem tim chtela rict. Ne, ze by kazda tehotna nemela lezet…jen me napadlo, ze ta sekacka muze taky byt tezka, tak ze to neni dorby, tlacit neco co nejkde. Pokud to ale je jako s kocarem, tak to asi nevadi…tezko rict. Jsem panelakova a travu tady fakt nesekame… ![]()
Tak ja to holky jeste extra vsude hledala a srdce zacina bit na konci 6 TT. Takze v sedmem uz urcite videt byt ma. Uvidime…
Zdravím holky, jak se daří? mně už se blíží ko, jdu v pondělí
a dnes to oznámíme mým rodičům, tak se moc těším na reakce…
a pak se taky těším až mi přestane být blivno…a velebím léto a mé přesčasové hodiny, které si teď vybírám..a můžu ležet a jíst kdy chci co chci…obvykle se ale každý výběr jídla ukáže jako špatný
jíst nebo nejíst, je to fukt, blbě mi je tak jako tak…tak doufám, že je to známka, že mimisovi se daří a placenta produkuje hormony jak o život
…v práci bych takhle existovat fakt nemohla…a co u vás?
@zolycka Zkus zazvorovy caj nebo lizatka. To pomaha. Ve kterem ty jsi??? A jsi na PN?
@JaniceB díky za tip, já jsem teprve na záčátku, jsem pravděpodobně 6+3…PN zatím nepotřebuju, protože jsem si červenec naplánovala odpočinkově, navíc potřebuju vybrat přesčasy..ještě že jsem byla na jaře tak pracovitá
zázvorový lízátka dnes pořídím…respektive je pořídí chlap až ho vyšlu na nákup, třeba pomůžou… naštěstí nezvracím, ale kdybych věděla, že se mi po tom uleví, tak klidně obejmu mísu..ale mám takové podezření, že bych se s ní skamarádila víc než by mi bylo milo…
co člověk nadělá, to k tomu patří ![]()
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat