Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Sisinka04 vam priorix odlozili? Ja tu nasi k.. asi prastim - me rekla, ze na nej uz musime za mesic. Chtela jsem tonodlozit, aby toho nemela tolik najednou a doktorka mi rekla, ze to nejde. Grrrrr
@Kauree
ale jde, Priorix se očkuje od 15 měs., žádné do není stanoveno. Tak jí řekni, že si to přeješ odložit do dvou let, že z dřívějšího očkování máš strach. Já po tom, co jsem doktorce vyprávěla o reakcích na Priorix u Léni, Míšan má rovnou na kartě nálepku „odložit na co nejpozději“. A to bych řekla, že naše doktorka je rádaočkující.
@ebirka nojo, ja si to zas nechala nakecat.
jinak prave kvuli reakcim starsi mame taky u mladsi odklad.
@Kauree
ony umí být v argumentech hodně přesvědčivé, zvlášť pokud jde o očkování. Tak si nic nevyčítej. ![]()
Me dr rekla sama, ze to ockovat nebude, protoze jsem tehotna… Pak zase bude mimco a starosti s tim.. Takze proste odlozena na daleko…:)
@Sisinka04
Zuzi, vidíš, co doktor, to názor. Když jsem to řešila s Léňou, tak to bylo problém odložit i o měsíc
, píchli jí to už ve 14. měs., nechápu, asi jsem v té době měla zatemnělý mozek těhotenskými hormony. Ptala jsem se i na to, jestli to může ublížit miminu a koukaly na mě obě dvě, sestra i doktorka, jako kde jsem to vzala a že jsem blázen, když mě napadla tato otázka. Tak jsem to jak ta ovce nechala píchnout a pak jsem litovala. U Míšana jsem daleko nekompromisnější.
@ebirka hele ona je to hodne dobra kamaradka moji mamky..a tak je na nas opatrna jako na vlastni.. Ale vim, ze k ni chodi i ta herecka Badinkova a ta treba neockuje vubec… Proste respektuje nazor mamin.. Me s odkladem nikdy nedelala problemy…
Ahojky, tak jsem byla dnes na kontrole, poslech mam cisty, ale co mam info od kamaradky maminky, ktera tam dela na odberech, tak krev zatim jeste uplne v poho neni. Ma v ni stale zanetlive slozky (v pomaleji klesajici tendenci) a take je tam videt i odraz latek, co vznikaji pri alergii. Coz pry muze byt i dusledkem pomaleji se leciciho zanetu. No, zitra budu volat mudre. a uvidim, co mi rekne. Snad nedostanu dalsi atb. Tyhle jsem brala do nedele a krev mi brali dnes, tri dny pote.
@Bambinka1
tak co na to Tvá doktorka? Přeju, ať je brzy líp. ![]()
Ma doktorka, rekla, ze dobre z jeji strany, zant prelecen a ted to resim na alergo. Tam jsem byla dnes. Testy spirometrie mam jeste horsi nez pred mesicem, kapacita plic se taky snizila. Napsala mi kazdodenne inhalaci nejakeho spreje a za 6 tydnu kontrola. Tak snad se to po 2 mesicich zacne konecne lepsit. V obdobi kdy se mi ty problemy zhorsily bylo pry ve vzduchu maximum pylu, co mohlo byt a do toho jeste ten saharsky pisek.
@Bambinka1
klííííd. Snížená kapacita plic po zánětu je naprosto normální. Jsem jednou taky byla na plicním, si mysleli, že si z nich dělám srandu, ale já fakt víc nefoukla. Chtěli mi zavolat sanitku, prý že nedojdu domů
. Tak jsem jim řekla, že když jsem došla sem, dojdu i zpět. Tak prý že mi napíší spreje a prášky na roztáhnutí plic, to jsem jim pěkně poděkovala, recept před nemocnicí vyhodila a šla domů. Pomohla jsem si sama dlouhými procházkami, cvičením a později běháním. Prosím Tě jen se nesmiřuj s astmatem. Dost často je to psychosomatická nemoc.
@ebirka na astma se zatim necitim
. Za malou beham venku normalne. Ja uz mela spirometrii spatnou pred zanetem. Na cvico se chystam pristi tyden
, chodim na letajici jogu a chci zase najet jeste na flowin, ale ten zatim neudycham, bych se uchrchlala.
@Anonymní píše:
Ahojda. Muze mi prosim nekdo poradit? Menstruaci jsem mela dostat uz v nedeli. V pondeli me strasne bolelo pricho jak kdyz bych mela dostat ms. Ale dostavil se pouze ruzovy vytok ktery trval dva dny. Dnes jsem si udelal Tt test a byla tam slaba carka, byl to test unimark ale ne ten 2 v 1 ale obycejny. Cetla jsem si ze je prej klamavy. Tak nevim co si ted myslet. Jak to vidite vy? Diki za radu
@Bambinka1
výborně, holko. Přidávej si pomaloučku, polehoučku a ono to bude dobré.