Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Sisinka04 gratuluji a s chuti do veskereho jidla bez zakazu ![]()
Diky holky. Fakt mi to udelalo radost, uz jsem se psychicky pripravovala na dietu a nastesti neni potreba. Ono sice to nebylo nic hrozneho, ale clovek musel nad jidlem premyslet, coz ja delam fakt nerada.:))))
@Sisinka04 píše:
Holky musim se pochlubit- OGTT negativni!!! Takze cukrovka se nekona!!!
Zdravím a omlouvám se, že lezu do diskuze. Ale měla jsem stejný termín a občas k vám najuknu. Jen k té cukrovce kvůli zdravíčku miminka… já měla cukrovku u prvního a u druhého se mi v 25 tt nepotvrdila, ale protože jsem se stále hlídala glukometrem, tak jsem si na vlastní žádost nechala udělat ogtt ve 30 tt a už byla potvrzena. Tak si to prosím hlídejte raději pořád. I podle stránek www.tehotenskacukrovka.cz se cukrovka po 30 tt horší. Přeju, ať je vše ok ![]()
@misule82 jj, ja vim, ale delali mi ted test ve 28.tydnu… A i u prvniho mi naopak ke konci dr rekla, ze mam hodnoty uplne ukazkovy a at polevim, tak jsem se na dietu vyprdla a i tak hodnoty byly krasny… A mala mela porodni vahu 2810g. Takze proste spis byl test ovlivnen v prvnim tehu zazivacima obtizema, ktere jsem pred testem mela…
@Sisinka04 píše:
@misule82 jj, ja vim, ale delali mi ted test ve 28.tydnu… A i u prvniho mi naopak ke konci dr rekla, ze mam hodnoty uplne ukazkovy a at polevim, tak jsem se na dietu vyprdla a i tak hodnoty byly krasny… A mala mela porodni vahu 2810g. Takze proste spis byl test ovlivnen v prvnim tehu zazivacima obtizema, ktere jsem pred testem mela…
Tak to jste měla kliku
mně se u první cukrovka horšila a stěží jsem to udržela na dietě. U druhé jsem držela ukázkově, na konci dlouhobý cukr 3.3 a i přesto měla malá 3590 g, asi to tak mělo být ![]()
@misule82 jj, mela jsem kliku… To sledovani kdy co smis snist a mereni hladin me fakt nebavilo..:)) A holka byla podle ultrazvuku vzdy spis o neco mensi..:) Takze kdyz jsem byla na poslednim kontrolnim utz v Podoli nekdy ve 36tt, tak doktor co utz delal se smal, ze je to nejaky nesmysl s tou cukrovkou.. Ja v tu dobu mela 55kg, takze 8 nahore a mala 2,5 kg..:)
@Blešík jako v porodnici jsem byla snad jedina s cukrovkou a Zuza tam byla nejmensi miminko.:)))))
@Sisinka04
Zuzi, já myslím, že můžeš být v klidu. Ideální by bylo, kdybys sehnala na půjčení glukometr a udělala si kontrolní den. Nebo šla po tom 30.tt na dlouhý cukr, tam by to taky bylo vidět. Ale víme, jak to s Tvou cukrovkou necukrovkou bylo, takže to téměř jistě bude všechno v pořádku. ![]()
@ebirka Chodila jsem do poradny v Podoli a glukomer mi dali novy a rekli, ze ho vratit nechteji… Takze ho doma stale mam… Obcas jsem to ted kontrolovala a vzdy ukazkovy… Takze to jeste parkrat zopakuju.. Ale myslim, ze proste spis prvni test byl ovlivneny tou nevolnosti…:)
Ahoj holky, jak se mate? Zuza uz ma treti den 38-39 teplotu.. Vcera jsme byly u dr, crp a moc ok, ale dnes ji zarudlo ocicko a teplota stale vysoka 39… Tak zitra mame prijit, uz by se z toho melo neco vyklubat.. Tak jsem fakt zvedava co.. Blbec ctu net a tam pisou, ze horecka a zanet spojivek je prvni priznak spalnicek, tak trnu.. Do toho manzel na sluzebce, takze jsem tu sama… No jako dneska mam den blbec..
@Sisinka04
hodně sil, Zuzi. Kéž by to byla jen hnusná viroza, co měl Míšan. Naše doktorka říkala, že pokud je to viroza, čtvrtý den už by se to mělo začít lepšit. Držím pěsti. A máš na pomoc někoho z rodiny?
@ebirka me na tom zarazi, ze nema rymu, kasel nic… Nasi jeli na dovcu a tchyne sice rikala, ze prijede, ale zase ze bych ji tu chtela na cely den…nic proti ni, ale proste radeji si poradim sama..:)
@Sisinka04
je to každopádně divný. A nerostou jí třeba zuby? Ale tam nevím, jak dlouho horečky trvají. ![]()
Jj, s tou pomocí to naprosto chápu, já tu taky raději padám na hubu, než tu někoho trpět. ![]()
@ebirka Hele krom druhych stolicek ma vsechny zuby..a vzadu mi neprijde, ze by uz ji neco rostlo… No jestli bude zitra osypana, tak me odvezou…