Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Eskarin píše:
Tak v tomhle mám bordel
Musím se tím ještě prokousat – a hlavně najít údaj, kolik procent dětí do 4 let je očkovaných proti pneumokokům. Pokud je očkovaných méně než cca 40% ze všech dětí do 4 let, tak by z tabulky č. 2 vyplývalo, že u naočkovaných jedinců je vyšší pravděpodobnost výskytu IPO. ![]()
Příspěvek upraven 03.06.13 v 13:44
@Eskarin píše:
Cože? Proč motorky? Osobně doufám, že si později na starý kolena s mužem pořídíme pořádnýho Choppera a budeme počítat pampelišky
Pokud jedeš autem a nabourá se do tebe debil, tak je šance, že to přežiješ. Na motorce máš smolíka, nechrání tě plechy kolem. Pokud vjedeš kolem do díry či na šutr, na motorce si dáš na kokos, zatímco auto jen poskočí. A za poslední - kluk známých se na motorce zabil. Ne, ne, na motorce mi děti jezdit nebudou (doufám). ![]()
Prazandy, co mlsate.
Chci objednat
http://www.trvanlivecukrovinky.cz/index.php?…
http://www.trvanlivecukrovinky.cz/index.php?…
je toho 36ks v jednom baleni. Nechteli byste nekdo? Obsahuje to kokos, ryzovou mouku, susenou syrovatku, glukozovy sirup, goji nebo brusinku.
kdyztak do sz
@alifie píše:
Pokud jedeš autem a nabourá se do tebe debil, tak je šance, že to přežiješ. Na motorce máš smolíka, nechrání tě plechy kolem. Pokud vjedeš kolem do díry či na šutr, na motorce si dáš na kokos, zatímco auto jen poskočí. A za poslední - kluk známých se na motorce zabil. Ne, ne, na motorce mi děti jezdit nebudou (doufám).
Mě se na motorce zabil děda, když byly mamce dva roky. Při srážce s autobusem. Vidím spíš problém v tom, že se lidi přeceňují ve svých schopnostech ovládání vozidla. Prostě bych si jen tak chtěla jet a jet a nic neřešit
Je fakt, že zrovna na tohle u nás nemáme moc dobré silnice, respektive jsou hrozné. Kdoví jak to bude, až mi bude třeba 100 a půjdu do důchodu ![]()
@mapag Neštovice jsou poměrně nezaměnitelné… Pokud si je měla ty a malá je plně kojená tak je to super. Měla by si jí dávat svoje protilátky kojením. Takhle malé děti snáší neštovice dobře. Můj syn je měl ve 13 měsících a díky kojení jsme je zvládli výborně. Držím palce ať máte co nejhladší průběh ![]()
To je napytel, koukám na tohle: http://prozeny.blesk.cz/…865/vojtisek že už se tam posílají jen sms, taková dolovačka peněz, je to blesk, tak tam bohužel posílat nebudu.
@mapag píše:
Holky, moje malá 4,5 měsíční má asi neštoviceVůbec nevim kde by je mohla chytit, ale přes noc se jí udělalo asi 10 pupínků po celým těle a vypadá to jak neštovice. Napadá vás co jiného by to mohlo být? Teplotu neměla, nebo aspoň jsem si nevšimla. Je plně kojená.
doktorka mi popisovala, že neštovice narozdíl od štípanců jsou na rovné kůži (bez otoku) jakoby kapka rosy, která se brzo strhne a změní ve stroupek. mohou dost svědit.
@Ango píše:
co zvysuje riziko čeho?
mammograf riziko rakoviny prsu
@paola white píše:
@mapag Neštovice jsou poměrně nezaměnitelné… Pokud si je měla ty a malá je plně kojená tak je to super. Měla by si jí dávat svoje protilátky kojením. Takhle malé děti snáší neštovice dobře. Můj syn je měl ve 13 měsících a díky kojení jsme je zvládli výborně. Držím palce ať máte co nejhladší průběh
Díky, no já je měla dvakrát
Poprvé v osmi měsících a podle předpokladu se mi v tak nízkém věku nevytvořila dostatečná imunita, takže jsem je pak chytla znova (ale to už jsem měla jen pár pupínků)… Takže by mě právě zajímalo, jestli mám dost protilátek, abych jí je předala a hlavně ona asi chudák je prodělá v životě ještě jednou.
Myslela jsem, že plně kojený dítě je snad ani chytnout nemůže ![]()
Doktorka nás poslala pro tekutý pudr a imazol krémpastu na plenkovou oblast. Co byste mi doporučily vy? Moc se mi jí nechce ničim patlat, když si to neškrábe
Napadlo mě pomazávat jí to mateřským mlékem ![]()
@Saroya píše:
doktorka mi popisovala, že neštovice narozdíl od štípanců jsou na rovné kůži (bez otoku) jakoby kapka rosy, která se brzo strhne a změní ve stroupek. mohou dost svědit.
Tak ona má kapku rosy, ale na malém začervenalém pupínku. No uvidíme co to nakonec bude, k doktorce jdeme až zítra, řekla že to chce vidět až další den aby to bylo pořádně poznat.
Zdravý talíř v teorii i praxi
Přidávám odkaz na leták k chystanému dvoudennímu semináři Margit Slimákové v Hradci Králové.
https://www.dropbox.com/…60mi6a/Leták%20Margit.pdf
@mapag píše:
Holky, moje malá 4,5 měsíční má asi neštoviceVůbec nevim kde by je mohla chytit, ale přes noc se jí udělalo asi 10 pupínků po celým těle a vypadá to jak neštovice. Napadá vás co jiného by to mohlo být? Teplotu neměla, nebo aspoň jsem si nevšimla. Je plně kojená.
Sama nevím, jestli máš důvěru, poraď se s pediatrem telefonicky. Pokud by se to dělo v tomto veku u nás, natírala bych pupinky nelinolem (Karel Hadek) a více kojila. Je děťátko v pohodě? Horečka možna ještě přijde, ale kdo ví.
Příspěvek upraven 03.06.13 v 14:02
@Eskarin píše:
To je napytel, koukám na tohle: http://prozeny.blesk.cz/…865/vojtisek že už se tam posílají jen sms, taková dolovačka peněz, je to blesk, tak tam bohužel posílat nebudu.
Domlouvaly jsme se, že radši pošlem přímo mamince. Zjišťuje, kolik jí zaplatí pojišťovna, kolik tedy bude potřebovat. Má svoji diskuzi.
Cože? Proč motorky? Osobně doufám, že si později na starý kolena s mužem pořídíme pořádnýho Choppera a budeme počítat pampelišky