Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Vaření mě nebaví, ale mám dvě děti, tak vařit musím a protože nejsem zastánce přihřívaných jídel, tak vařím denně čerstvé jedno hlavní jídlo, často i s polívkou, těm hospodským bych nevěřila a dávat to dětem mi nepřijde zrovna moc vhodné, ale je to tvoje dítě a tvoje věc ![]()
Vařím doma, protože vím, co jím. Kdežto v hospodách a jiných vývařovnách to člověk prostě neví. Je závislý na druhém, kolik použije náhražek, kolik nahnilých potravin, kolik zkaženého masa, levného tuku a jiných na hraně zdraví škodlivých potravin.
Nicméně založit svoji existenci na dovezeném jídle je každého věc. A pokud čas, který by trávil vařením využije efektivnějším způsobem - proč ne, protože finančně a hlavně zdravotně se to vyplatit nikdy nemůže. A navíc, zakladatelka je šťastný člověk, že ji o víkendu vždycky někdo nakrmí i se servisem - přeji, ať to hostitele baví co nejdéle.
Doteď jsem si myslela, že takovýho lenocha by každej chlap nakopal do zadele
Někomu to asi vyhovuje
Ale chudák dítě, nepoznat nic jinýho, než práškový blafy z jídelny ![]()
V dnesni dobe se snad vsude vari z polotovaru. Vari se nekvalitne i v nejdrazsich restauracich, tak nemejte iluze, mozna ale jsou nejake poctive, o tom ja ale pochybuju
Teda to jsem zase píchla do vosího hnízda:-))) Já jsem úplně v klidu, je to jen diskuze…to víte, některé maminy to nemůžou vydýchat ![]()
@evill ano chodi, ale treba u nas je to same jidlo co vozi duchodcum a kdyz to ctu co maji tak se me podlamuji kolena…takze timto bych neoperovala vubec
No ale cpát od mala dítě stravou z jídelen mi nepřijde zrovna dobré ve školkovém věku si toho užije až dost ![]()
@fantagiroo já to v pohodě vydýchávám, jen nechápu proč chceš zjiš´tovat počet mamin co jako ty nevaří
.K čemu ti to bude? Musela jsi počíatat s tím že většina vaří.
Jako a kdo nevaří si myslim že jsou Američani
. A že by to byl zrovna zdravý národ to bych neřekla.
@CokeLady píše:
no o školkových jídlech si taky nedělám iluze
No to já taky ne, já jen, že spousta dětí chodí do školky už od roku a půl, tak proč dělat vědu z toho, že jestli je někdo doma s děckem do pěti, krmí ho tím samým? Ono pokud si budeš dítě krmit např. do té doby než půjde do školy svými zdravými jídly, je to fajn, pro někoho ale prostě není prioritou být s děckem doma až do školní docházky a vyvařovat mu. ![]()
@fantagiroo jakoze ti zavidime? ani omylem…ty jsi zrovna ta co tu diskusi zalozila prave pro tohle…aby se mohla smat ![]()
A to je nějáká zdravá jídelna? Nebo normální závodka?
Hele já Tě chápu, někdy to není špatný, ale to fakt nemáš někdy chuť na něco domácího, co by sis uvařila podle sebe?
Spíš by mě zajímala diskuze,, jak nevařit za rozumnou cenu'' to bych chtěla vědět, vaření každý den mě nebaví, ale jíst z jídelny, asi není to pravé ořechové. ![]()
@Moňas.p píše:
V dnesni dobe se snad vsude vari z polotovaru. Vari se nekvalitne i v nejdrazsich restauracich, tak nemejte iluze, mozna ale jsou nejake poctive, o tom ja ale pochybuju
jenže tam nejíš 3× denně ![]()
Vařím, sice většinou obden ale jo.. pokud byl malej jen na příkrmech, brala jsem si jídla ze školní jídelny, měla jsem ho i na dva dny, vaří i pro školky, takže minimum tuku atd. Chlap většinou doma nejedl… ted už vařím, protože chlap už doma jí, a kupovat 3 obědy za 180kč by se mi asi dost nevyplatilo.
Vaření mi nevadí, spíš pořád vymýšlet co ![]()