Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
@CokeLady píše:
já ti nevim, mně to přijde jako výmluvy a zbytečné zveličení, ona je s tříletým dítětem doma, takže je pro ní prioritou být doma, ale zároveň nevařit. (Já jsem v suchu, mlaďoch půjde do soukromé, kam se nosí vlastní obídkyaž později ho nechám najet na školkové a školní jídlo)
No u nás právě ta soukromá rozváží. A to, že je doma, právě nemusí nutně znamenat, že je prioritou být doma. Jak už jsem napsala, švagrová třeba z domova pracuje, a tchyni za přípravu jídlíček (ty kejdy se nedají nazvat jídlem) platila jako službu. Teď si platí dovoz ze školky. Nedá se to takto hodnotit, já teda nevím co si zakladatelka objednává, švagrová to také nazývá jídlenou… ![]()
@fantagiroo jsi docela statečná, že jsi tu založila takovou diskusi, ale věř, že nejsi sama ![]()
Jen to tu nechci nikde rozebírat, rejpalek je dost a dost ![]()
@KackaDoup píše:
@jannina1 urcite jsou skolky kde vari zdrave,…my to stesti nemame, jidlo je stejne pro mrnata skolaky a duchodce a skladba s eme vubec nelibi…ale nemam na vyber, coz ve vetsich mestech jiste maji…pro me je dulezite zalozit zdraví a dobrou vyzivu…snazit se o to…
No tak to je blbý, to snad kvůli normám ani nemůžou…
@CokeLady píše:
@Princess V.
fakt ti v tom to mimino nepřijde jako klíčové?dospělý jedí často po jídelnách nebo restauracích, protože jsou celý den v práci, ale malý dítě, co je doma s matkou?
Jen jsem chtěla zakladatelku podpořit, že existuje i někdo další takhle nešikovný
Až přijde dítě, tak celou situaci budeme muset přehodnotit, to je jasný.
Tak moje mala obedva ve skolce, nevim jaka ta jidla jsou ale snad je to prizpusobene pro deti
ale aby 3lete dite jedlo s mamkou jidlo ze zavodky.To je divný no nemuzu si pomoct.
@KackaDoup píše:
@evill ty jsi primarne mluvila o necem jinem…o tom ze nekdo odchazi od ditete v roce…ne o starve ve skolce..cimz jsi chtela rict ze se neda nic delat a hotovo…a ze je ti to jedno…
Nikoliv. Primárně se bavím o jídle. Je to diskuze o jídle. Ano, něčí priorita není vařit dítěti a ano, je mi to jedno jak kdo svému dítěti vaří ![]()
@iliska87 píše:
V jídelnách se vaří podle eu predpisu, takže by melo byt jídlo dobry a zdraví…
Ty předpisy pro jídelny jsou dávno překonané. A náhražek je tam taky dost. Můžeš si o tom něco nastudovat třeba zde: Skutečně zdravá škola
Je jasný, že pokud musí maminka do práce, dítě má školkovou stravu.Ale pokud je doma, může udělat něco lehkého, zdravého…
Tak to já zakladatelce náhodou závidím, protože tolik volného času, co by mi zbylo - to musí být bomba a ještě o víkendu se o nic nestarat. Také odpadají velké nákupy, uklid špajsky, mytí nádobí (i když mám myčku, stejně kastroly a jiné poklady myji v ruce
), úklid kuchyně.
No, ale nedokáži být odkázaná na milosrdenství druhých, z čeho mi laskavě dnes uvaří. Za svobodna jsem s kolegy párkrát vyšla do nějaké vývařovny nebo restaurace a bylo to vždycky fiasko. Cítím všechny náhražky, maso vymáchané v nějakém sajratu, aby nesmrdělo, staré jídlo, jídlo bez chuti, přepálený či žluklý olej… Ne, nebudu své zdraví svěřovat do rukou druhých, ne v oblasti, kterou mohu alespoň částečně ovlivnit.
@terulína píše:
@fantagiroo jsi docela statečná, že jsi tu založila takovou diskusi, ale věř, že nejsi sama
Jen to tu nechci nikde rozebírat, rejpalek je dost a dost
jsou vsude
ja i kdyz nazor nesdilim na nikoho neutocim a nejsem sprosta…je to vec kazdeho a at si kazdy dela sam jak uzna za vhodne…ja to pro rodinu proste udelam rada, dite tim nijak nezanedbavam…ba prave naopak miluje kdyz varim, hazi mi do hrnce brambory apod…pecu hodne i sladke, kvaskovy chleba a rohliky…do pekarny vubec nechodim…vse zvladam v pohode
zas takova hruza a obet to neni…a kvuli penezum to urcitze nedelam, jen proste rada vim co jime ![]()
@KackaDoup píše:
Je jasny ze temer nikdo nebude denne nedsene stat u plotny…ale ja se o sve mile vcetne sebe staram a tak bych jim nedokazala davat nic o cem nevim co tam je…a neverim ze tam kde beres je to zdrave jidlo dnes a denne…a triletakovi bych to nedala ani za nic
Tak v restauraci taky nemuzes vedet, co v tom je..a pak ve skolce od 3let deti taky jedi skolkovy jidla..ale to je jen muj nazor..
Ja sama vařím, obden teplou večeri, deti zatim nemáme, ale pres den jsme s pritelem v praci, ja si obcas neco rychlyho loupnu na obed a pritel taky, tak se snazim teply vecere varit..až budou děti, tak jim určitě vařit budu, máme chalupu, kde prarodice pestují dost zeleniny apod, tak se mu varit i z domaciho napestovanyho
ale když někam pojedem a nebd třeba stíhat, tak jednou za cas sklenicku koupim, a hlavne pro změnu dítěti, protože třeba krutí s bramborem a kukurici me to dětsky jidláčko děsně chutná
varim aspon teda obden, o vikendu varim pokud jsme doma pravidelne, kdyz je cas, tak i upecu, varim a pecu rada, když je čas, kdyz prijedu v 19h. z prace a mám jeste varit, tak mě to nebavi, tak je obcas jen chleba s necim, nebo chleba ve vajicku..ale abych kazdy den futrovala dovezene jidlo z jidelny, to bych asi nedala, hlavne me prijde, ze to neni ani moc dobry na tloustku..ja jsem trosku s kilama na vic, tak se snazim neco dietnejsiho..