Dokázaly byste popřít svůj zájem o dítě v prospěch dítěte?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
9.3.15 14:13

Apropo dovolené a lyže je i o příjmech rodičů..když na to jedna strana nemá..tak si prostě ta druhá strana bezproblémově dítě koupí. Spíš bych přemýšlela, zda není i něco špatně ve stanovené výše výživného ve střídavé péči, zda neexistuje nepoměr, zda peněz na otcově straně s jeho přítelkyní či manželkou prostě není více než na druhé straně a životní úroveň dítěte je u otce prostě nesrovnatelná a nevyvážená..

• Citovat
  • Upravit
4624
9.3.15 14:13
@Vorvaň obrovský píše:
NE, ne na úkor dítěte.

Děláš si legraci? Kdo koho tady porodil? Dítě matku nebo matka dítě?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4624
9.3.15 14:14

Jsem proti střídavé péči, neboť to je věc, která dva partnery neustále spoje a díky střídavce tak nemůže dojít k dokonalému rozchodu. Je to jen polovičatý rozchod, který generuje všechny tyto problémy. Také to, že je možné matku připravit o dítě - a tato diskuse je toho příkladem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32941
9.3.15 14:16
@TERMAT píše:
Jediná negativní věc vůči matce je ta, že nechce řešit problémy s dcerou. Jinak se o ní nebavíme i když malá kolikrát přijde s tím co se dělo na druhé straně, tak jí vždy říkáme, že nás to nezajímá, že to se dělo tam, že je podstatné jak to bude u nás… Jediné co mohlo být na začátku je to, že matka byla ta, která odešla, protože si našla přítele…

No jo, klasická rada..pokud nemůžete o druhem rodiči mluvit pozitivně, buďte aspoň neutrální. Možná mi to tak jen přijde ze psaného slova mezi řádky, ale za tu dobu je cítit čirý negativismus vůči matce a snaha být lepší než ona. O to větší propast mezi rodiči je a děti to vidí. Logicky tíhnou k tomu u koho maji více vyžití, víc je to baví..ale proto není ten druhý horší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101
9.3.15 14:18
@Anonymní píše:
Apropo dovolené a lyže je i o příjmech rodičů..když na to jedna strana nemá..tak si prostě ta druhá strana bezproblémově dítě koupí. Spíš bych přemýšlela, zda není i něco špatně ve stanovené výše výživného ve střídavé péči, zda neexistuje nepoměr, zda peněz na otcově straně s jeho přítelkyní či manželkou prostě není více než na druhé straně a životní úroveň dítěte je u otce prostě nesrovnatelná a nevyvážená..

Samozřejmě finanční stránku druhé strany přesně neznáme, ale maminka má přítele, který děti nemá, tak předpokládáme, že hůř než my na tom nebudou. Oba jsme zaměstnaní, ne podnikatelé, náš příjem je pod průměrem platu v České republice a živíme čtyři děti. Ono to je spíš o tom, že druhá strana ani nechce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jjelena
9.3.15 14:19
@LadyLada píše:
Jsem proti střídavé péči, neboť to je věc, která dva partnery neustále spoje a díky střídavce tak nemůže dojít k dokonalému rozchodu. Je to jen polovičatý rozchod, který generuje všechny tyto problémy. Také to, že je možné matku připravit o dítě - a tato diskuse je toho příkladem.

Naprostou souhlasím, nepřistoupila bych na ní. Naštěstí přítelkyně ex taky není jejím zastáncem

• Citovat
  • Upravit
32941
9.3.15 14:19
@LadyLada píše:

Nesouhlasim. jestli je rozchod úplný nebo ne, závisí na psychice. Nevidím rozdíl v tom, kdy je dítě s tatou dvě odpoledne v týdnu a obvikend a ve stridavce po určitých intervalech. Partnerství skončilo, rodičovství ne. Dítě ma právo na peci obou rodičů. To že mám s někým dítě znamená, že v mém životě prostě bude a musím se s tím smířit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101
9.3.15 14:21
@andelka83 píše:
No jo, klasická rada..pokud nemůžete o druhem rodiči mluvit pozitivně, buďte aspoň neutrální. Možná mi to tak jen přijde ze psaného slova mezi řádky, ale za tu dobu je cítit čirý negativismus vůči matce a snaha být lepší než ona. O to větší propast mezi rodiči je a děti to vidí. Logicky tíhnou k tomu u koho maji více vyžití, víc je to baví..ale proto není ten druhý horší.

Nikdo neříká, že je někdo horší a někdo lepší… Před holkami druhou stranu vůbec neřešíme… Jediné, kdy něco proběhne je po telefonátu, který je když holky u nás nejsou… Ale chápu, že Tobě to může vyznít jinak…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19388
9.3.15 14:22

Tohle si musi vyresit hlavne rodice mezi sebou..
Ty to nevidis objektivne. Promin, ale je to tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.3.15 14:23

@TERMAT Tak snad výše platů se probírala u soudu..jak že nevíte?? jistě se probíraly příjmy všech i partnerů, pokud žijí ve společné domácnosti. A pokud ne, tak je něco špatně a mělo by se to doprozkoumat..Lyže jsou dle mého názoru také finančně náročné..kdo si může dovolit s tolika členy rodiny vyjet na hory a zaplatit permanentku, že?? a dovolené při takovém počtu dětí..Myslím, že asi peněz máte hodně, ale proto že to druhý rodič nedopřeje..tak není špatným rodičem, prostě dítě je koupené..bohužel, to tak u malých dětí chodí, jsou kupované..a je to smutné

• Citovat
  • Upravit
32941
9.3.15 14:24
@TERMAT píše:
Samozřejmě finanční stránku druhé strany přesně neznáme, ale maminka má přítele, který děti nemá, tak předpokládáme, že hůř než my na tom nebudou. Oba jsme zaměstnaní, ne podnikatelé, náš příjem je pod průměrem platu v České republice a živíme čtyři děti. Ono to je spíš o tom, že druhá strana ani nechce.

Hele, já bych třeba i chtěla, ale prostě lyžovat a na kole neumím. Nejsem proto špatná matka. Děti milují jezdit MHD, měsíčník ma otec, já ne. On s nima chodí do restaurací, já ne. Snažím se jim věnovat zas jinak, ale kdoví co víc oceňují. On na zahraniční dovolené mít bude, já je vezmu vlakem ke kamarádce. Nevíte jak to u nich je, asi jsou prostě jiní, mají jiné zájmy, životní styl. Ale nemusí být proto horší než vy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.3.15 14:24

@TERMAT a propo vám osobně bych sebrala děti a nechala ex ve výlučné péči a pokud ne, tak doufám, že si pořídíte děti a pak vás o ně stávající připraví a rozvede se s Vámi..abyste se jako matka probrala

• Citovat
  • Upravit
32941
9.3.15 14:27
@TERMAT píše:
Nikdo neříká, že je někdo horší a někdo lepší… Před holkami druhou stranu vůbec neřešíme… Jediné, kdy něco proběhne je po telefonátu, který je když holky u nás nejsou… Ale chápu, že Tobě to může vyznít jinak…

Zní mi to bohužel tak. Vy jste lepší, vychovatel je lip. Nemyslím že to je dobře a fer. Mediaci jste zkoušeli? Co vlastně ti psychologové, terapie..k čemu se to vztahuje. Možná ma matka psychické problémy, třeba závidí že vy jste na tom lépe, mrzi ji že oni toho nejsou schopni, ale neví jak z toho ven. Každý potřebuje podporu a pochopení.

Příspěvek upraven 09.03.15 v 14:28

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19388
9.3.15 14:27
@LadyLada píše:

ano, souhlas.
Muj pritel ma deti ve spol.peci. Diky za to, ze to funguje a jsou oba normalni!

A je snad normalni, ze treba chlap uci deti na kole, lyzovat. To povazuji za normalni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4624
9.3.15 14:28
@andelka83 píše:
Nesouhlasim. jestli je rozchod úplný nebo ne, závisí na psychice. Nevidím rozdíl v tom, kdy je dítě s tatou dvě odpoledne v týdnu a obvikend a ve stridavce po určitých intervalech. Partnerství skončilo, rodičovství ne. Dítě ma právo na peci obou rodičů. To že mám s někým dítě znamená, že v mém životě prostě bude a musím se s tím smířit.

Ano, na psychice záleží. Pokud se dva rodiče nesnesli před rozchodem, nesnesou se pravděpodobně ani po.
Ano, dítě má nárok na péči obou rodičů. Bohužel, jen v jedné rodině.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí