Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holky, hledám kamarádku z mého okolí
čím víc tím líp ![]()
@Ja..ninaaaa čauky já jsem z brandýsa nad labem.
a jinak jsem taky janina a mám tříměsíčního prďolku Alexe. ![]()
@mejdylko @5tizubka jéé, ahojky
vy se máte, mě to teprve čeká mám termín 2.3.,čekáme chlapečka.
A kde bydlíš ted @5tizubka jsi bývalá Kostelačka?
Jinak já jsem se před zimou přistěhovala do Ovčár, takže tu znám zatím akorát jednu sousedku no
![]()
@Ja..ninaaaa to je zachviličku
kde budeš rodit? Já ještě stihla brandýs. A jak se bude prďolka jmenovat?
@mejdylko no já až v praze v podolí jsem registrovaná
tak snad to stihnu
Ale dneska začínám 37týden a malej je furt hlavičkou nahoru, tak se uvidí jestli se ještě otočí. Kdyby ne, tak v podolí na to plánují cs.
Bude se jmenovat Dominik ![]()
@Ja..ninaaaa hezký jméno. Jé konec pánevní, to by byla škoda, aby byl císařem, ale když to jinak nejde… Já ho měla taky. Bylo to už naposlední chvíli. Jsem se jim ani po dvou dnech neotevřela. Tak musel ven takhle.
@mejdylko měla jsi KP?? a nakonec taky císař? Ale ty jsi si protrpěla i předporodní bolesti?
jéééj ![]()
""http://www.celysvet.cz/metrik/line-0ef194da33261b93d71375458353d404.png:http://www.celysvet.cz/…8353d404.png. celysvet. cz/tickers-metriky-pocitadla-forum-blog
""http://www.celysvet.cz/metrik/line-0ef194da33261b93d71375458353d404.png:http://www.celysvet.cz/…8353d404.png. celysvet. cz/tickers-metriky-pocitadla-forum-blog
@Ja..ninaaaa nene konec pánevní to nebyl. Ale malýmu se nechtělo. Přenášela jsem do 41+6, pak mě nahnali do porodky a začli vyvolávat. Trvalo to 2 dny. Přišla jsem otevřená na 2 cm, dali mi 5 tabletek na vyvolání, kapačku oxytocinu, prdli plodovku a stejně jsem se neotevřela ani o prd. Malýmu pak začly padat ozvy, tak mě po 48 hodinách kuchli. Měla jsem celkou anestezii a ani epidural na bolesti mi na hekárně nedali, protože jsem měla ten oxytocin na vyvolání kontrakcí. Takže lahůdka. Nejlepší je, že jsem měla na chlup stejnej porod jako máma když rodila mě. Stim rozdílem, že malinkej byl v pořádku, jen blinkal plodovku, ale mě oživovali. Ale jsem tu. ![]()
@mejdylko ty brďoo
takže pecka co..hlavně že jste v pořádku! No já jsem zvědavá na sebe, moje mamka taky neměla moc lehký porody. Ale prý se na to zapomene rychle..je to pravda?
@Ja..ninaaaa jojo to je pravda. Já jsem teda 14 dní z toho byla taková vyjukaná, ale jen co mě přestala bolet jizva, tak se na vše zapomělo a když otom povídám, tak nemám ani žádný emoce. Hodně maminek to, že musí jít na císaře to bere jako svoje selhání. Já to tak neberu. Prostě to tak příroda zařídila a přeci za to nemůžu. Kdyby na to pořád myslela, tak mám poporodní depresi jak vyšitou a to jsem teda fakt nechtěla. Jen teda lahůdka je to rozchození po císaři hnedka druhej den tě vyženou z postele a dělej. Já viděla všechny svatý, ale jak mi bylo krásně, když jsem se doploužila do sprchy, sama se osprchovala, pak se naučila vstávat z postele a večer jsem už byla na svým pokoji. Druhej den jsem pak už měla malýho u sebe. Nedali mi ho dokud, jsem nebyla schopná vstát z postele, protože to se pak o něj nemůžeš starat. Jen nám nevyšlo kojení, ale to taky není pravidlo. Máma taky nekojila, takže to neřešim a našla jsem si výhody na lahvičkách a neměnila bych. ![]()
@mejdylko ty sis to odkroutila všechno, kromě tlačení a i právě císaře, si myslim že sis to vybrala všechno. Ono možná dobře že takhle tlačí aby člověk vstal a začal chodit, aspon je asi dřív ready.
Malinkej je moc krásnej
,koukala jsem na fotky ![]()
@Ja..ninaaaa děkuju… teď je už docela velikej. Dnes mu byly 3 měsíce kalendářně, jinak v sobotu 13 týdnů. 14.února letíme na druhý očkování, první bylo bez reakce, tak uvidím co teď. Jinak by měl mít necelých 7kg a asi 62cm. No na to, že nás pouštěli z porodky přesně s 3 kilama, tak teď je to teda kusanec.
lae za chvilku začnu se zeleninkou, tak snad se mu ta váha ustálí. Protože timhle tempem by měl na roce 20kg.
budu ti držet palce, ať ten porod dopadne v pohodě.
Sice rekonvalescence po císaři je trošku na prd, ale zas ji nemáš zdrátovanou a my jsme po 14ti dnech zas řádili. Kamarádka má 4 měsíce po porodu a není schopná ničeho, protože jí to bolí. Takže vše má svá pro a proti. Já když jsem viděla na šestinedělí maminy jak si držej zadky a já tam za 2 dny lítala po chodbě, protože jsem se nudila, tak nikdo něvěřil, že jsem po císaři.
to je na každým jestli bude fňukat nebo se do toho obuje a vykašle se na bolest. ![]()