Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj, vím že to sem nepatří ale prosím o pomoc ve výslovnosti v AJ. Dnes večer máme z práce posezení v jedné restauraci kde bude karaoke „šou“ a holky mě zapsali že budu soutěžit.
zpívám hezky o tom žádná ale jde o to že mi vybrali píseň od Beatles let it be ale Já umím německy. Aj mi není uplně cizí některá slova vím jak se vyslovují třeba ( speaking vím že ea se čte jako i a podobne) Moc prosím jestli se zde najde hodná dušička, která by mi pomohla v tom přepsat text do výslovnosti nebo alespoň nekdo kdo mi poradí jak se která slova vyslovují. Napsala jsem sem ten text
When I find myself in times of trouble
Mother Mary comes to me
Speaking words of wisdom, let it be
And in my hour of darkness
She is standing right in front of me
Let it be, let it be
Let it be, let it be
Whisper words of wisdom
Let it be
And when all the broken hearted people
Living in the world agree
There will be an answer, let it be
For though they may be parted
There is still a chance that they will see
Let it be, let it be
Let it be, let it be
Let it be, let it be
Let it be, let it be
Whisper words of wisdom
Let it be
Let it be, let it be
Let it be, yeah, let it be
Let it be
And when the night is cloudy
There is still a light that shines on me
Shine on until tomorrow, let it be
I wake up to the sound of music
Mother Mary comes to me
Yeah, let it be, let it be
Let it be, let it be
Whisper words of wisdom
Let it be
@Renatuška mrkni na karaoketexty.cz - tam si to pustíš, text vidíš, výslovnost slyšíš
to bude jednodužší, ni?
Na seznamu je super slovník, který ti ke slovíčku napíše výslovnost a ještě si to tam můžeš poslechnout. ale já bych šla asi variantou od @martina.se a případně ještě na youtube poslechla originál.
Tuhle miluju, ale vypisovat tu celý text jak se vyslovuje by bylo na hooodne dlouho. Přesně jak píše @martina.se, ty karaoke texty jsou dobrý.. A není to těžká písnička..
Ahoj, pokud ti to nic neříká, tak každé slovo zvlášť šprtat výslovnost tě akorát zblbne.. Zvlášť už dnes do večera..
Šla bych na to, jak říkají holky.. Podle poslechu se to naučit jako celek.. Prostě naposlouchat, a pokud ti něco na poslech nebude vůbec jasné co tam zpívá v určitém místě, tak si najít jen to konkrétní slovo/pasáž, třeba na tom seznamu.. ![]()
@kam19 na tom karaoke je to reozepsané, aji překlad atd.. takže tam se to učí fakt nejlíp ![]()
Pokud ti to nepujde dobre s poslechem originalu, zkus si najit na youtube tuhle pisnicku od Kelly family, nic moc zazitek ale dobre tam uslysis vyslovnost slovicek…
@Teeny píše:
Pokud ti to nepujde dobre s poslechem originalu, zkus si najit na youtube tuhle pisnicku od Kelly family, nic moc zazitek ale dobre tam uslysis vyslovnost slovicek…
přesně, já umím zazpívat něco a nemám tucha o čem to je, ale výslovnost mám naposlouchanou, pokud umíš zaklad. zpívat, máš sluch tak výslovnost je brnkačla, to dáš, neboj.(já zpívám ve špan, italštině, anglič. a jak mi to jde, ty řeči.)
![]()
@Renatuška Ahoj, tak jsem ti to zhruba vypsala. Věty, které se tam opakují, jsem nevypisovala víckrát. Tak si to podle toho nějak uspořádej
a zkus to s tím kdyžtak naposlouchat. Některá slovíčka jsem nevěděla jak napsat, aby se to správně vyslovilo. Ale to už zvládneš podle originálu písničky z poslechu ![]()
Wen aj fajnd majself in tajms of trabl
Madr Mery kams tu mí
Spíkink wrds of wisdam, let it bí
End in maj aur of darknes Ší is stendink rajt in frant of mí
Let it bí, Let it bí,
Wispr wrds of wisdam
End wen ól d broukn hártyd pípl
Livin in d wrld egrí
Dér wil bí en answr, let it bí
For fót dej mej bí párty
Dér is styl a čens det dej wil sí
Dér wil bí en answr, let it bí
End wen d najt is clady
Dér is styl e lajt det šajns on mí Šajn on antil Tmorow, let it bí
Aj wejk ap t d saund of mňůsik
Madr mery kams tu mí
Ty jo, kolegyním bych teda pěkně poděkovala, protože pokud fakt nemáš tucha, jak se v AJ něco vyslovuje a budeš to zpívat tak, jak to tu předchozí příspěvek vypsal, tak budeš akorát pro smích… Není noc horšího, než špatná výslovnost AJ, v jiném jazyce to asi nikdo tak řešit nebude, ale AJ je notoricky známá, píseň taky a mě t prostě přijde směšné, AJ umím, výslovnost taky, ale já bych si třeba netroufla.
Nemůžeš zpívat něco dle svého výběru?
@Fazulina píše:
Ty jo, kolegyním bych teda pěkně poděkovala, protože pokud fakt nemáš tucha, jak se v AJ něco vyslovuje a budeš to zpívat tak, jak to tu předchozí příspěvek vypsal, tak budeš akorát pro smích… Není noc horšího, než špatná výslovnost AJ, v jiném jazyce to asi nikdo tak řešit nebude, ale AJ je notoricky známá, píseň taky a mě t prostě přijde směšné, AJ umím, výslovnost taky, ale já bych si třeba netroufla.Nemůžeš zpívat něco dle svého výběru?
zase to tak nehrot. má jít o zábavu, proč by nemohla naposlouchat???
No hlavně ať to nezpívá tak, jak je to tu napsané:-). Chápu, že jde o zábavu, ale to neznamená, že se bude zesměšňovat…
Pokud to naposlouchá, tak dopadne jako já, když jsem jako dítě zpívávala Madonnu Ašubisulaky:-)))) a myslela jsem, jak jsem světová:-).
Ale jo, pokud to nevadí zakladatelce, tak je to asi jedno:-).
@Fazulina proto jsem tam taky napsala, ať si to naposlouchá, že některá slovíčka proste napsat nejdou, když o výslovnosti nemá ani páru
tak to dá asi rozum, že to nemůže zpívat jen podle toho ![]()
Samozrejme to není myšleno, at se to naučí jako básničku. Ale když do toho mrkne při poslechu, tak bude vědět ![]()