Maminky v netradičních zemích

16908
11.2.13 12:32

Maminky v netradičních zemích

Ahoj všem :mavam:
vím, že diskuzí o maminkách v cizině je tu hodně, ale jsou to země známé jako Řecko, UK, Irsko, USA, ale najdou se tu i maminky, které bydlí v jiných méně známých oblastech? karibik, mauricius, Madeira, Mallorca apod? :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
35901
11.2.13 12:34

Gibraltar ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16908
11.2.13 12:37
@pikola píše:
Gibraltar ;-)

jé, to jsem ráda, že se někdo ozval :) no a povídej, jak se tam máte, jak jste tam dlouho?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35901
11.2.13 12:39

My ve skutecnosti primo tam nebydlime, ale ve spanelsku ;-) muz tam ale pracuje.
No jak se mame, dobre :lol: jsme tu rok a par mesicu a zatim je vsechno fajn, uvidime az porodim ;-)
Kde jsi ty?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16908
11.2.13 12:42
@pikola píše:
My ve skutecnosti primo tam nebydlime, ale ve spanelsku ;-) muz tam ale pracuje.
No jak se mame, dobre :lol: jsme tu rok a par mesicu a zatim je vsechno fajn, uvidime az porodim ;-)
Kde jsi ty?

já jsem ještě v ČR :lol: :lol: ale uvažujeme kam přesídlit, jenže těch informací je málo, oblíbená UK nebo Řecko nás nelákají…zatím je favoritem Belize, píšu si s anglickým párem, který tam bydlí…je dobře postavená věc s občanstvím, že po roce pobytu tam, získáš trvalý pobyt, po pěti letech jsi občan ;) takže žijete ve Španělsku? co jazyk? je tam asi jenom španělština, viď?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16908
11.2.13 12:42

@pikola gratulace k těhotenství, samozřejmě :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35901
11.2.13 12:52

Muz mluvi v praci aj, jinak se domluvime rukama nohama spanelsky. Gibraltar je uzemi GB, takze se tam mluvi anglicky, vse je britske, jen je to o kus jinde. Ve spanelsku bydlime kvuli cenam, gib je predrazena vesnice ;-) pro nas zatim idealni, je tu krasne pocasi, more a prace v jeho oboru tu frci :mrgreen: uvidime pak co dal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16908
11.2.13 12:58
@pikola píše:
Muz mluvi v praci aj, jinak se domluvime rukama nohama spanelsky. Gibraltar je uzemi GB, takze se tam mluvi anglicky, vse je britske, jen je to o kus jinde. Ve spanelsku bydlime kvuli cenam, gib je predrazena vesnice ;-) pro nas zatim idealni, je tu krasne pocasi, more a prace v jeho oboru tu frci :mrgreen: uvidime pak co dal.

tak to máte super :palec: já ve Španělsku byla jednou a moc se mi tam líbilo, ale jako dítě jsem měla samozřejmě zkreslený pohled :lol: my to máme asi jako Vy-finančně jsme nezávislí, můj partner má vlastní firmu v IT a kdekoliv na světě budeme bydlet, bude pracovat z domu a občas zaletí do ČR..takže nepotřebujeme v dané zemi pracovat ani pobírat dávky…jeho plat je hodně nadstandardní, takže s tím by taky neměly být potíže..i když nevím jak se pohybují ceny všude..jen co jsem ke zjišťovala :) jak je to vlastně ve Španělsku? je tam drahé bydlení? a jídlo? pojištění zdravotní asi moc nepokryje také, ne…my bydlíme v Praze v centru a platíme za velké 3+1 24 tis měsíčně, cena je rozumná, je to Praha :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35901
11.2.13 13:13

No, ono to tu ma sve vyhody i nevyhody. Tady kde bydlime to neni nic moc, je to male mesto, navic tu dost frci pasovani, takze obyvatelstvo tak pul napul cikanov a pul bohatsi lidi, hodne cizincu.
Prijmy tu jsou dobre, hlavne v IT ;-) a gamingu. Spanelsko neni na bydleni drahe, teda my mame bydleni skoro jak vy, ale mame 120m byt, dve koupelny, 3 loznice, garaz a terasu, vyhled na more, novy bytovy komplex. Daji se tu sehnat i krasne baraky za ceny lepsich bytu, klidne s bazenem, nebo mas spolecny pro vice domu. Ale neni to ve meste, ale na okraji. Spis jsou to takove domky co si normalne pronajimaji turisti na sezonu. Fakt bomba pro deti. Ale jinak tam chcipl pes, treba v zime tam nikoho nepotkas ;-)
Spanelsko je nadherne, hlavne vetsi mesta. Jidlo je tu drahe asi jako v cz, jen mi prijde lepsi, nektere veci jsou tu za par kacek, co v cz stoji hromadu penez, jako ryby, ovozel, speciality. Levne a hezke obleceni tu maji, ale i drazsi, ale rozhodne lepsi vyber jak v Praze. My tu asi nezustanem na veky, ale je to tu fajn, jak na dovoleny :mrgreen: a hlavne to pocasi!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16908
11.2.13 13:18
@pikola píše:
No, ono to tu ma sve vyhody i nevyhody. Tady kde bydlime to neni nic moc, je to male mesto, navic tu dost frci pasovani, takze obyvatelstvo tak pul napul cikanov a pul bohatsi lidi, hodne cizincu.
Prijmy tu jsou dobre, hlavne v IT ;-) a gamingu. Spanelsko neni na bydleni drahe, teda my mame bydleni skoro jak vy, ale mame 120m byt, dve koupelny, 3 loznice, garaz a terasu, vyhled na more, novy bytovy komplex. Daji se tu sehnat i krasne baraky za ceny lepsich bytu, klidne s bazenem, nebo mas spolecny pro vice domu. Ale neni to ve meste, ale na okraji. Spis jsou to takove domky co si normalne pronajimaji turisti na sezonu. Fakt bomba pro deti. Ale jinak tam chcipl pes, treba v zime tam nikoho nepotkas ;-)
Spanelsko je nadherne, hlavne vetsi mesta. Jidlo je tu drahe asi jako v cz, jen mi prijde lepsi, nektere veci jsou tu za par kacek, co v cz stoji hromadu penez, jako ryby, ovozel, speciality. Levne a hezke obleceni tu maji, ale i drazsi, ale rozhodne lepsi vyber jak v Praze. My tu asi nezustanem na veky, ale je to tu fajn, jak na dovoleny :mrgreen: a hlavne to pocasi!

právě..já se svým nízkým tlakem teď na podzim umírám :lol: my právě máme taky dvě koupelny, tři velký pokoje, celé nové :) nevíš, kde by jsem mohla najít nějaké pronájmy? vy bydlíte konkrétně kde? a jak je to vlastně s pobytem ve Španělsku? musí být nějaké vízum? to asi ne, ale povolení? aby nás nevykopli zpátky :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35901
11.2.13 13:27

Spanelsko je eu. Takze nepotrebujes nic, jen se pak prihlasit na policii po 3 mesicich, jako aby se vedelo. Pak zalezi na vas jak s pojistenim. Je tu jak statni, tak soukrome, myslim zdravotni. Da se vyzit i s ceskym, nebo cestovnim.
Spanelsko je keasne, ale spis nekde u more, vnitrozemi je strasne horko v lete. Ja bydlim u Gibu, se podivej na mapu ;-)
Bydleni se podivej treba na http://www.fotocasa.es/ ja jsem ten nejjiznejsi cipecek na mape. Alquiler je pronajem, en venta k prodeji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16908
11.2.13 13:33
@pikola píše:
Spanelsko je eu. Takze nepotrebujes nic, jen se pak prihlasit na policii po 3 mesicich, jako aby se vedelo. Pak zalezi na vas jak s pojistenim. Je tu jak statni, tak soukrome, myslim zdravotni. Da se vyzit i s ceskym, nebo cestovnim.
Spanelsko je keasne, ale spis nekde u more, vnitrozemi je strasne horko v lete. Ja bydlim u Gibu, se podivej na mapu ;-)
Bydleni se podivej treba na http://www.fotocasa.es/ ja jsem ten nejjiznejsi cipecek na mape. Alquiler je pronajem, en venta k prodeji.

děkuju moc :hug: takže se jen přihlásíme na Policii a to je vše? pojištění bysme si zaplatili asi nějaké nadstandardní, máme 4 holky do 8-mi let, tak aby byla lepší péče ;) já jsem kdysi byla v katalánsku, costa brava, tam bylo nádherně :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16908
11.2.13 13:37

Já jsem nějak mimo :lol: tady koukám, že pronajímají byt za 30 euro měsíčně, to jsem pochopila blbě, viď :lol:
 http://www.fotocasa.es/…es/rent/list?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16908
11.2.13 13:41

Teda ale celý dům se čtyřmi ložnice za 1200 euro 8o to se cenama na maltě a Mallorce nedá srovnávat :think: kolik tam vlastně stojí služby k tomu? voda, topení asi ne :lol: :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35901
11.2.13 13:42

Ono je dost rozdil turisticka mista a prave spanelsko, ja treba turisticky destinace nemam rada a vyhybame se jim. Jinak jinde jsem koukala, ze ten tvuj mel kolem 80t, s tim se zit da, ale treba my jsme dva a neusetrime ani prd :mrgreen:
Taky se hodne koukej na uroven skolstvi, deti bys tu musela dat do skoly, tak jaky jazyk jim zvolis, spanina je fajn, ale pokud ty neumis aspon anglicky, tak tu budes dost bojovat, oni moc neumi, teda tam kde nejsou turisti je to bida a musis mit aspon zaklady, najit si treba aj mluvici lekare a tak.
Krasna je Malaga a Marbella, ale to by mel muz daleko do prace, takze zatim smrdime tady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie