Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holky
Mám skoro sedmiměsíční holčičku Elišku a bydlíme v Brně Řečkovicích ![]()
Vekove jsme dost blizko, to je fajn. Malej to ma taky pod pazema a taky pod krkem. Je to takovej mazek, upozornovali me na to uz v porodce, ale docela to trva nez to zmizi. Mazu ho dvakrat denne olejem. Ted se nam zacla loupat kuze na rucickach, v zahybech mezi prsty. Takze porad mazu a mazu..:) dnes nas prijde zkontrolovat p. doktorka tak jsem zvedava co nam rekne i ohledne ockovani a tak. Kojis malou?
@Kačka0 No já ji to taky mažu a při přebalování ji pod těma pažičkama vysouším látkovou plenkou at se tam nezapařuje
Taky se loupala, postupně uplně všude. Tak jsem ji to jen mazala. Říkala mi totož porodní asistentka, že se jim může loupat i kůže na hlavičce, že jsou to takový zvláštní šupinky a může to u některých trvat třeba i do dvou let. No a že jim to někteří rodiče odloupávají, ale že tam pak mají stroupky místo to a nebo to maji takové krvavé, že je lepší to nechat být a mazat nějakou speciální mastí. To říkala, že kdyby se malé utvořilo at ji napíšu, že mi řekne jak se ten krém jmenuje. Tak kdybyste potřebovali můžu když tak zjistit ![]()
A jojo kojíme. Snažíme se, aby to fungovalo co nejdýl. Většinou jí co dvě hodiny, ale ted třeba měla období, kdy jedla skoro pořád. Co půl hodky, někdy i co ctvrt. Asi to byl ten růstový spurt nebo nebo je to malej otesánek ![]()
Holky mam dotaz. Pouzivate dudlik? Malej zacal byt docela protivnej a ja porad nevim jestli mu dudlik dat nebo ne… Porad by jen cucal prso, ale nepije. Uz zacinam byt trochu zoufala, hlavne me prsa boli nez se jakoby poradne pricucne:) jak zacne sat, tak je to v pohode. Jen vydrzet tu pocatecni bolest, nevim cim to je. :/
@Kačka0 píše:
Holky mam dotaz. Pouzivate dudlik? Malej zacal byt docela protivnej a ja porad nevim jestli mu dudlik dat nebo ne… Porad by jen cucal prso, ale nepije. Uz zacinam byt trochu zoufala, hlavne me prsa boli nez se jakoby poradne pricucne:) jak zacne sat, tak je to v pohode. Jen vydrzet tu pocatecni bolest, nevim cim to je. :/
Elišce dávám dudlík od příchodů z porodnice, ale jen na spinkání. Jinak ho nechce. Jen s ním usne a potom ho vystřelí z pusiny ![]()
Ahoj holky, můžu se k vám přidat? Jsem z Černých Polí a mám 3 měsíční holčičku ![]()
Vitej mezi nama!!:) odkud jsi presne?! My bydlime na Bieblove
@Kačka0 Bydlíme na Lesnické, kolem Bieblové chodím když jdu s malou k doktorce ![]()
@babynka tak to jefajn. By jsme nekdy mohly vyrazit na prochazku, az bude trosku lepsi pocasi. Dnes to byla hruza, jsem myslela ze umrznu ![]()
@Kačka0 To by jsme určitě mohly
já chodím ven každý den i když je venku škaredě, to je totiž jediná možnost jak malou uspat. Doma usne maximálně na 15 min.
Ale je pravda, že dneska byla fakt kosa ![]()
@babynka tak dneska uz je snad lepsi pocasi, takze zase vyrazime. Jen kdyby ten vitr tak nefoukal. Dnes jsme meli silenou noc, takze prisel poprve na radu dudlik. Jsem zvedava jak ho bude dlouho bavit. Doufam, ze dnesni noc uz bude klidnejsi:)
@Kačka0 My používáme taky dudlík, ale než si na něj malá zvykla tak to trvalo.
Kam vyrážíte na procházku a dopo nebo odpo?