Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
K těm restauracím mě napadá - mně v zásadě nevadí, když se kouří v hospodě, když tam jdu, tak jaksi počítám s tím, že to tak bude (i když samozřejmě, když se můžu rozhodnout, jdu do nekuřácké, zvlášť na jídlo), ale strašně mi vadí, když mi někdo otravuje čerstvý vzduch venku. Třeba když musím jít za někým, kdo kouří, delší dobu po chodníku…
Jinak nekuřácké koutky jsou pěkné, akorát kdyby k nim nevedla cesta mlhou tak hustou, že by se dala krájet ![]()
Takže mně by ke štěstí v hospodách stačilo buď dát ke vstupním dveřím nekuřáckou část a dozadu kuřáckou nebo nařídit opravdu výkonné odsávání (když můžou být z hlediska hygieny nařízené bezdotykové baterie, co by nemohl být nařízený výkon odsávání). Jsou hospody, kde toto mají a když si někdo zapálí vedle u stolu, tak fakt nic nejde cítit. A spokojení jsou všichni…
To už jsem se ale dostala na hony daleko od tématu ![]()
Už druhý den přemýšlím, jesti vůbec mám reagovat, vážně jsem netušila, co tady tím svým tématem rozpoutám…
V každém případě se sluší poděkovat za slova podpory, která tady zkraje zazněla. A všem ostatním - rozhodně jste mi daly náměty k zamyšlení, nejen co se týká původního tématu.
Zakladatelka
Angua píše:
K těm restauracím mě napadá - mně v zásadě nevadí, když se kouří v hospodě, když tam jdu, tak jaksi počítám s tím, že to tak bude (i když samozřejmě, když se můžu rozhodnout, jdu do nekuřácké, zvlášť na jídlo), ale strašně mi vadí, když mi někdo otravuje čerstvý vzduch venku. Třeba když musím jít za někým, kdo kouří, delší dobu po chodníku…
Jo, naprosto přesně!!! Kuřák si myslí, že jde po čerstvém vzduchu a nikomu nevadí, a houby. A u nás se vesele kouří klidně i na zastávkách… Hlavně po ránu je to příjemné…
![]()
ja nesnasim, kdyz si nekdo da posledniho sluka 5 vterin pred nastupem do autobusu. Z nejakeho duvodu to nejvic smrdi za lezaveho destiveho pocasi, jako je asi tedka.
..znám i takové, co před nástupem natáhnou a v tramvaji vydechnou… To je na tečku
![]()
Ale to samozřejmě není případ maminek jako je Oluschka a Katka apod. - to jen pro upřesnění
![]()
jak jsem to psala i do te druhe diskuse, kuraci i nekuraci jsou jen lidi, v obou kategoriich jsou lide slusni i debilove.
Ahojky, v těhu jsem kouřit přestala, držela jsem se celých 9 měsíců kojení a pak jsem do toho zase žuchla, kouřím tak kolem 5 - 6 denně (chtěla jsem 1 - 2, ale prostě to nejde),praktikuji to jako ty, kouřím zásadně mimo malou, tj. na balkóně (máme RD, takže sousedy to neobtěžuje
), u kočárku bych si nezapálila (hanbou bych se propadla, přijde mi to divný i u jiných maminek), třeba ségra kouří v autě i když veze malou a to mi přijde hnus. Nic si nevyčítej, děťátko tvoje kouření nevidí, necítí, nečichá, škodíš tím tedy vlastně jen sobě.
Ja zrovna mam zazitek z rozsveceni stromu. Akce, ktera je venku, hafo lidi v ruznych skupinkach a staci, aby si v jedne nekdo zapalil a zamori vzduch vsem okolo.
Paradoxni je, ze je to ze skupinky maminka, ktera ma kolem sebe deti svoje nebo ostatnich. A ke vsemu zamoruje vzduch i detem nasim…
To natahnuti posledniho sluka a vydejchnuti v buse ci tramvaji si jeste zive pamatuji, to bych davala pesti rovnou ![]()
Ale jednou jsem byla svedkem, kdy si v metru na nastupisti zapalil kluk ve skupince Svedu, ty hlasky, ktere sly z amplionu, kde starsi „prednosta stanice“ mluvil jen rusky a jeste blbe, to nekdo natocit, tak snad dostane Oskara, chlamala se cela stanice Vltavska.. ![]()
Tak to je sestra hustá
![]()
Taky zde v okolí jednu takovou máma když otevře to auto vyvalí se ten dým jak z diskotéky a pak vyndá malou 3letou slečnu
![]()
Hanka1 píše:
Ja zrovna mam zazitek z rozsveceni stromu. Akce, ktera je venku, hafo lidi v ruznych skupinkach a staci, aby si v jedne nekdo zapalil a zamori vzduch vsem okolo.
Buď bydlíš tam, kde já, anebo je to všude úplně stejné ![]()