Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Tayen píše: Více
No to je taky fakt, ale aby to s ní pak neseklo zrovna tak.
![]()
@Tayen píše: Více
Aby se tohle rouhání nestalo tady slečně osudným, že jednou bude fakt neplodná a dítěte se nedočká.
S tímhle bych si nezahrávala. Mamku usměrnit. To jo. Ale nedráždit zbytečně karmu.
@Anonymní píše: Více
já jsem v 23 letech slýchala „ne, aby sis pořídila děcko!“ ![]()
A pokud je jí 51 a tobě 23, tak sama rodila v 28 letech.
Navíc 22 letý kluk otcem? To se jí zdá jako dobrý materiál? Ten sotva přestal mutovat, ne?
Manka je mladá, jrště dlouho bude pracovat, tak jak by chtěla tak mocně pomáhat s miminkem? To bych jí řekla.
Hrozny tyhle bezduchý lidi, který umí žít jen z ostatních. Mam dceru 26 a ani by nenapadlo ji nutit, spis naopak, mam pocit, ze na to byt babičkou nemam moc cas. Poraď mamince at si pořídí svoje, kdyz tak touží po miminku, v dnešní době je možné všechno ![]()
Příspěvek upraven 28.10.24 v 12:40
@Dani65 píše: Více
Nijak. Řekla by, že musí do práce/je unavená/má svůj život a - raďte si, když jste si udělali děcko.
@Kelsey1 píše: Více
No, tim co bude rikat matce, fakt své tělesné zdraví neohrozí…
Mama at si najde koníček a ty se jasně vymez ať tě přestane těmi řečmi -jak tu dlouho nebude apod.- vydírat. To by bylo něco na mě poslouchat takové řeči a očekávat že budu podle toho skákat ![]()
@Tayen taky kecám blbosti…
s neempatickýma lidma, co do tebe furt šijou to ani jinak snad nejde
.
Řekni jí, že má málo práce a měla by se víc zaměstnat a přestala by mít tak čas vymýšlet kraviny.
A jestli chce nějaké dítě, ať si řekne někomu jinému.
@PaníBovaryová píše: Více
Přesně. Mně už je 27 a slýchám tohle pořád, že mám ještě fůru času, ať si ještě užívám, cestuji, vzdelavam se, atd. Moje mamka pořád říká (má 51), že na babičku se ještě opravdu necítí. Já myslím, že kdybych jí oznámila těhotenství, tak to s ní spíš sekne.
Nenech se ovlivnit a nedej na názory a rozumy od druhých. Když budeš mít jednou dítě, bude to tvé dítě a ne je ![]()
@Anonymní píše: Více
tak je to tvůj život. I kdybys dítě chtěla, na jejím cítění se jako babička, opravdu nezáleží.
Teda aby mi v 51 letech matka řekla, že už tady dlouho být nemusí, tak bych se jí zeptala, jestli už má přihlášku do domova důchodců. To je jak na Starém Bělidle, stařenka nad hrobem? OMG
Chceš mimino, mami, fajn, zajdi si do CARu a pořiď si svoje (nadsázka, ale já bych se fakt takhle vydírat nenechala).