Mamka mě nutí do miminka

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
28.10.24 14:10

Já se přiznám, že kdybych měla dobrý vztah s mamkou nebo tchyní a byla znova mladá, tak bych to i zvážila. Může být super mít tzv. krátce po 40 děti dospělé. A pokud by s jejich pipláním pomohly babičky, tak tím líp. Tchyně to tak vlastně měla, že si její dcera pořídila děti brzo a oni fakt nadstandardně hlídali, pomáhali, jezdili s vnoučaty na dovolenou nebo je vodili do kroužků. Až jsme měli dítě my, tak tchyně už byla po 60tce a už jí vnouče stačí vidět tak na hodinu. Už se do toho nežene a ani ji to moc nebaví. Už si to holt užila s prvními vnoučaty.
Na druhou stranu těžko si člověk může pořídit dítě kvůli mamce. To nejde.
My jsme si dítě pořídili až dost pozdě, takže tchyně, prarodiče už nefungující, pouze rychle pohrát a hlavně ať je to nezatěžuje. Zároveň jsme si pořídili dítě hodně poté, co měli naši kamarádi děti, takže pak nám chyběla společnost, protože oni už měli děti s jinými zájmy. Holt není to vždy jednoduché sladit.

• Citovat
  • Upravit
22123
28.10.24 14:16
@Anonymní píše: Více

To jo, ale tady pokud je holce 23 let, tak žádné vrstevnice děti mít nebudou, ty budou studovat, cestovat, sportovat a děti mít za pět až deset let, takže se s dětmi úplně minou. Jedni budou zakládat rodinu a druzí řešit puberťáky.
A babička v šedesáti bude ještě normálně fungovat, chodit do práce a mít před sebou statisticky dvacet let života.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.10.24 14:37
@mado píše: Více

Však jo, já naprosto souhlasím. Píšu pouze z vlastní zkušenosti. Jinak naše tchyně to ohledně babičkování zabalila tak v 63. Už se jí nechce, pouze když děláme veškerý servis my a ona si tedy milostivě s dítkem hoďku hraje. Takže pomoc pro nás veškerá žádná. Já se to snažím respektovat, ale kolikrát mě to štve. Na jiné aktivity je to čupr ženská, ale jak dojde na vnouče, tak se chová jak osmdesátiletá nad hrobem, je to otravné.

• Citovat
  • Upravit
22123
28.10.24 15:41

To je o nastavení člověka, některou to nemusí brát ani ve čtyřiceti. Své děti si vypiplala a teď stačí si hodinku s ditkem pohrát a hotovo.
Nikde není stanoveno jak a v jakém rozsahu se člověk má nebo musí věnovat vnoučeti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21499
28.10.24 15:58

Dáváš logické souvislosti tam, kde vůbec nejsou.
To, že někdo vykládá, že by chtěl vnoučátko, neznamená, že se půjde přetrhnout se staráním se o něj.
A také to, že by tvá tchyně před 60 byla ochotná se angažovat u tvých dětí. Třeba by byla stejně ochotná u dcery i po té 60, ale u tebe prostě nikdy. Mimochodem, 60 je dnes celkem ideální věk na babičku. Síla ještě je a důchod už taky.

Takové růžové brýlky…sundej je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21499
28.10.24 16:04

To není věkem, to je tebou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.10.24 16:56
@PaníBovaryová píše: Více

A v čem přesně? Já jsem se zařídila po svém a určila jsem si, že kolem tchyně zatím skákat nebudu. I když nechce být se svým vnoučetem, její věc. Nenechám se ale vydírat, že vše musí být podle ní.

• Citovat
  • Upravit
21499
28.10.24 16:59

děti do snachy = snacha

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
317
28.10.24 19:16

Moje mamka nevydírala a dočkala se v 60letech, nic ji neuteklo, akorát šla do důchodu a pro vnučky by dýchala, pomůže kdykoliv cokoliv, vitální je až až :srdce: a klidně berou naši starší od necelých 4let letecky k moři…děti si udělejte, až vy budete chtít :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
317
28.10.24 19:28

Protože to je vnouče od syna, to je velký rozdíl ;-) a Tvoji rodiče se vnoučeti věnují?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8302
28.10.24 19:32

Tak ji sděl, že až budeš rodit, budeš rodit dítě pro sebe, a ne hračku pro mámu. Celkem sobec ta tvoje máma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.10.24 19:51
@PaníBovaryová píše: Více

Tak to je snad jasné. 😀 Akorát mě pobavilo, že matka zakladatelky chce už vnouce a moje mamka být zase babičkou vůbec nechce. To je celé.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
30.10.24 13:33

Tak to máš dobrý, že mamka má vyšší věk (není to urážka).
Moje máma nas taky nutila, cítila, že chce být babičkou. Jenže se rozhodla nečekat a tak ve 42letech si udělala mimčo. Nesnášela jsem jí za to a i teď nejsem vůbec ráda. Když mi to oznámila, tak jsem ji poslala na potrat. Ona má 4,5 letého syna a ja 2,5 letého. Je to hrozný. Nikdy by mě nenapadlo, že to udělá.
Tak že bych tvojí mamce řekla, že se dočká.

• Citovat
  • Upravit
21499
30.10.24 17:05

Ona by to udelala i tak. I kdybys dite mela na povel.
Tady ty zenske, co měly dite brzo, tak si delaji casto i kolem 40. Maji totiz pocit, ze si to tehdy malo uzily.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101911
30.10.24 17:08

No, sice nejsem zastancem druheho kola na stara kolena, tak posilat ji na potrat a nesnaset ji kvuli tomu, je ulet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová