Manipulátor a rozchod

Anonymní
11.10.23 23:30

Manipulátor a rozchod

Ahojte, je mi 23 a před týdnem jsem se rozešla s přítelem. Byli jsme spolu rok, ale postupem času jsem si uvědomovala jak mě dokázal zmanipulovat, nestýkala jsem se ani s kamarádkami, poslední týdny jsem nechodila ani domů a byla u něj a celkově byl pro mě v tu chvíli takový jediný blízký, protože jsem se odstřihla ode všech a byla závislá na něm. Říkali mi to všichni, ale já je neposlouchala.. Nepochází z dobré rodiny a jak on vždycky říkal, tak ho prý vychovala ulice. :D Uvědomovala jsem si to poslední měsíce, že to nemá žádnou budoucnost, protože byl ode mě ještě o 3 roky mladší, takže i přesto jak mi vyprávěl, že spolu jednou budeme mít hezký život a já zamilovaná tomu věřila, tak jsem tušila, že mě takový člověk stáhne ke dnu. Spíš než rozchod mě mrzí to, že jsem pro něho dělala vše a ztratila jsem samu sebe a i když nechci, tak mi chybí. Chvili jsem ho sledovala na sociálních sítích, ale zablokovala jsem ho, protože si nechci už víc ubližovat. Zažila jsem už rozchody, ale tento mě bolí strašně moc, pořád ho mám ráda, ale vím že je to tak správné. Jen nevím jak mám najít samu sebe, snažím se chodit s kamarády ven, přijít na jiné myšlenky, ale pokaždé co přijdu domů, tak na mě padne strašná samota a řeknu si, že už bych někoho měla mít, něco budovat, ale já nejsem schopná vůbec pomyslet na to že bych někomu mohla ještě věřit a pustit si ho k sobě.. Máte někdo s tímto zkušenosti a rady co pomůže?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
34322
12.10.23 01:23

Pomuze cas, vydrz.
A dobra je knizka Partneri a rozchody od Klimese.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.10.23 06:23

Čas, nic vic než čas. Vím, ze je to ted nepredstavitelny. Obklop se kamaradama, cti si, delej co te bavi, cestuj. Uzivej si byt nezadana. Chod na party, seznamuj se. A az se nekdo objevi, poznas ze je to ono. Prijde to z niceho nic. Tak hlavu vzhuru a uzivej si byt singl, nevis na jak dlouho :)

• Citovat
  • Upravit
360
12.10.23 06:26
@Anonymní píše:
Máte někdo s tímto zkušenosti a rady co pomůže?

Nějakej hodnej blb jako převozník? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
874
12.10.23 07:33

Knihy na toto téma, videa na toto téma (je jich mnoho, kde se vysvětlují principy), nebo psychoterapie, pokud to nezvládneš sama. Čím dřív se oklepeš, tím menší škody.
Pomůže nejen čas, ale hlavně pochopení toho, jak manipulátor funguje, zasekává drápky a hlavně, jak jsi mu úplně, ale úplně JEDNO.
Držím palce, vyhraj to!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9918
12.10.23 07:45

Vzdyt je to teprve tyden! Vzhledem ke svemu veku to zvladas dobre! To, ze si uvedomujes, ze jsi byla s manipulatorem a co jsi udelala spatne je uzasna zkusenost pro tvoje budouci vztahy, ta nejlepsi!
Nikoho si takhle rychle nehledej a tu bolest si dovol, ta k tomu patri, nic nezadrzuj a pobrec si.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9757
12.10.23 08:48
@Anonymní píše:
Ahojte, je mi 23 a před týdnem jsem se rozešla s přítelem. Byli jsme spolu rok, ale postupem času jsem si uvědomovala jak mě dokázal zmanipulovat, nestýkala jsem se ani s kamarádkami, poslední týdny jsem nechodila ani domů a byla u něj a celkově byl pro mě v tu chvíli takový jediný blízký, protože jsem se odstřihla ode všech a byla závislá na něm. Říkali mi to všichni, ale já je neposlouchala.. Nepochází z dobré rodiny a jak on vždycky říkal, tak ho prý vychovala ulice. :D Uvědomovala jsem si to poslední měsíce, že to nemá žádnou budoucnost, protože byl ode mě ještě o 3 roky mladší, takže i přesto jak mi vyprávěl, že spolu jednou budeme mít hezký život a já zamilovaná tomu věřila, tak jsem tušila, že mě takový člověk stáhne ke dnu. Spíš než rozchod mě mrzí to, že jsem pro něho dělala vše a ztratila jsem samu sebe a i když nechci, tak mi chybí. Chvili jsem ho sledovala na sociálních sítích, ale zablokovala jsem ho, protože si nechci už víc ubližovat. Zažila jsem už rozchody, ale tento mě bolí strašně moc, pořád ho mám ráda, ale vím že je to tak správné. Jen nevím jak mám najít samu sebe, snažím se chodit s kamarády ven, přijít na jiné myšlenky, ale pokaždé co přijdu domů, tak na mě padne strašná samota a řeknu si, že už bych někoho měla mít, něco budovat, ale já nejsem schopná vůbec pomyslet na to že bych někomu mohla ještě věřit a pustit si ho k sobě.. Máte někdo s tímto zkušenosti a rady co pomůže?

Můžeš se pochválit - ukončila jsi to po roce :srdce: spoustě lidí to trvá i několik let.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
5.5.24 14:08

Co čekat dál...

Ahoj, nevím jestli to tady ještě někdo vůbec čte ale mám taky dost problém s partnerem manipulatorem. Oznámila jsem mu po 6letech, že chci odejit…tak nejdřív měl ramena, pak otočil. Kdo má s tímhle zkušenost po jaké době od rozchodu od toho co odejdu mi dá svým způsobem pokoj. Já už fakt ty natlaky a obviňování nezvládám…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí