Manipulátor, jak ho poznat?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Uslava
25.7.19 11:56

Je úplně jedno, jak to nazveš. Důležité je, jestli se ti žije dobře a nebo špatně. Jestli se ti žije špatně, tak se začni připravovat na to, že s tím budeš muset něco udělat. Vůbec nechápu jak se může stát, že on si chodí kde chce a když jdeš jednou ty, tak tě špehuje nadává zakazuje a ty letíš domů a necháš si to líbit. Jsi snad nějak nemocná a nebo čím to je? Nemáš svůj rozum? Ty nevidíš, že dělá přesně to, co tobě zakazuje? Jak to vůbec můžeš dopustit? jasně že ti bude dělat děti proto, abys byla doma a nikam nemohla. Jedno si neuvědomuje, že na ty děti taky bude třeba muset platit. Má tě jako skříň a šoupne s tebou kam chce a když se mu chce. Je jedno jestli je manipulat, narcis, sobec, despota, cholerik nebo jak se tomu všemu říká. Důležité je, že tě dusí a sám si žije jako svobodný.
Tohle bych si nikdy líbit nenechala. Ty si ale musíš poradit sama.

• Citovat
  • Upravit
740
25.7.19 11:58

On je manipulator jak vysitej dle toho, co pises. Co dal? Nejlepe odejit a nenechat se k nicemu uz od nej zvyklat. Dost mozna te bude vydirat, hazet na tebe spinu vsude mozne, vyhrozovat ti… v tomhle ale musis byt silna a neoblomna. Drtiva vetsina stejne bude jen kupa planejch reci. Rozhodne co me se tenkrat osvedcilo nejvic bylo na nej nereagovat. Neodepisovat, nehadat se, nebrat telefony a max resit jen opravdu podstatne veci, a to predevsim vecne, odmerene a bez emoci. Jak zacal zase hystericky vyvadet, pokladala jsem telefon. Mohl se pos… ale za nejakou dobu zacinal byt postipne klid, kdyz nemel zpetnou vazbu. Bohuzel mate deti, o to je to kapanek horsi…

@Anonymní píše:
Ahoj.. Pročítám, co se dá, ale stále tápu a vlastně nevím, jestli s jedním takovým manipulátorem nežiju ba naopak, jestli já sama ten manipulátor nejsem. Jsem v tuhle chvíli v probíhajícím rozchodu. S přítelem jsem byla 6 let.. Na začátku vztahu byl milý, je to strašně společenský člověk a v kolektivu je velice oblíbený.. Jenže.. Když jsme spolu začínali, tak už tam bylo něco špatně..Od samého začátku to fungovalo tak, že on jezdil, kdy se mu zachtělo. Jezdil za přáteli, bavit se, pít a vždy dojel, až když chtěl on. Pokud já jsem se někam šla bavit bez něj, okamžitě se se mnou rozcházel. Vlastně to vždy fungovalo tak, že když jsem byla někde s přáteli, okamžitě mi ve zprávách psal, že končíme. Já nasedla do auta a jela okamžitě k němu domů. Měla jsem práci, která mě bavila..otěhotněla jsem v době, kdy se v práci měnily smlouvy a já na jeho naléhání a argumenty skončila do porodu na nemocenské u něj.. Po porodu syna mi nepomáhal.. Odstříhla jsem všechny přátele (protože ten a ta kamarádka byla taková a špatná a není pro mě dobrá), přestala jezdit navštěvovat sestru do vedlejšího města, protože když jsem matka tak tohle nesmím. Vlastně jsem většinu času byla jen doma s dítětem a starala se. On se chodil dál bavit a pokud jsem mu to vyčetla, okamžitě se obrnil tím, že chodí vlastně na pivo a jiné věci kvůli mě, protože se k němu nechovam hezky. Věčně jsem poslouchala, že jsem úplně blbá a ať se smontuju. Vlastně i to, že jiný chlap by se mnou nevydržel, ať se podívám na to, jak se chovám.. Pokud jsem se domluvila na kávu s kamarádkami, celou dobu vypisoval a stalo se i to, že zaparkoval před hospodu, kde jsem byla s přáteli a po SMS vyhrožoval, ať okamžitě jedu domů nebo tam na mě vletí. Přišla i doba, kdy se bez mého svolení začal snažit o druhé dítě. Já nechtěla, chtěla jsem jít do práce a věděla, že potřebují mezi lidi. Nakonec nevím proč, ale na druhé dítě jsem kývla, „protože to tak bylo správné, pořídit sourozence synovi.“. Začala jsem si všímat toho, jak krásně uměl dostat i svou mámu tam, kam on potřeboval. Pokud já po něm něco potřebovala ohledně dětí, tak ho okamžitě bolela záda, jednou i vytáhl to, že si asi zajde k psychologovi, protože je na dně.. po hádce jsem slyšela řeči typu „neměla by jsi se za něco omluvit?“..Je tu ještě plno jiných gest, které dělal, pokud jsem se sekla a nešlo se mnou hnout. Věděl, co na mě plati a neplatí.. Mladší dítě odmítá a nechce si jej brát. Je to i šílený žárlivec a plno času jsem.si vyslechla kritiku, jaká jsem byla, když jsem byla sama (prý ku*va). Pomalu se mi otevírají oči a vím, že mladší nechce brát proto, abych někde necourala. Nevím, jestli si jen tuhle manipulaci namlouvám nebo ne. Ve zdravém vztahu má mít každý to své, své koníčky a měla by je mi i žena, ikdyz je na mateřské..u nás to fungovalo tak, že on měl vše a já jen seděla doma. V tuhle chvíli se začínám scházet s mými přáteli a už slyším obrovskou kritiku. Co dál? Vůbec nevím.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3355
25.7.19 11:58

Není manipulátor. Ti fungují velmi nenápadně a pozvolna. Ten tvůj je diktátor. Zcela otevřené ti přikazuje co máš dělat a jak zit. Moc nechápu poznámku, že se snažil o dítě proti tvému svolení… Existuje snad antikoncepce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Uslava
25.7.19 12:04
@AloisR píše:
Myslim, ze tušis spravne i kdyz si to jeste uplne nepriznas. On je nejisty sam sebou, tak potrebuje ovladat nebo mit navrch. Nekdy je to tezke poznat a clovek, ktery nema zkusenosti pripadne je sam nejisty, se necha lehce manipulovat.

On je nejistý a proto ona s ním manipuluje? nebo jak jsi to myslel?

• Citovat
  • Upravit
5918
25.7.19 12:18

Obnovitelka: váš muž se chová jako diktátor, ve vztahu si vybojoval všechny výhody a vám sebral životní prostor.

Z nějakého důvodu jste se vzdala osobní svobody, přátel, práce, podstatných částí života. Teď si to buď vezmete zpět nebo se mu budete podřizovat do konce (nejspíš jeho) života. V rámci toho se nejspíš nevyhnete konfliktům s ním.

A je možné, že to celé skončí rozvodem, protože on nestrpí, aby vedle něj žil skutečný člověk s vlastním životem a právy a ne jen jeho doplňek, který mu posluhuje a ve všem se podřídí.

Navíc divil bych se, kdybyste ho po tom všem ještě milovala. Takže i když si svou svobodu úspěšně vezmete zpět, přes jeho počáteční odpor a házení klacků pod nohy a on to časem akceptuje, nejspíš vám bude postupně docházet vše špatné a je pravděpodobné, že se ho i tak budete chtít zbavit a žít si po svém.

Příspěvek upraven 25.07.19 v 12:21

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.7.19 12:21

@Uslava Já nevím.. Milovala jsem ho, byla jsem slepá.. Žila jsem, jak jsem žila.. kritice, že jsem hloupá a že vlastně za vše můžu já, jsem pak začala věřit.. On opravdu žije tak, jako by ani nebyli děti, jede si svou.. Nežilo se mi dobře..Ztratila jsem úplně sama sebe. A v tuhle chvíli se už začínám zase k sobě dostávat. @Cheriffka Právě. Jsou tam ty děti a už teď se s ním nedokážu dohodnout, mladšího odmítá. Nechce se domluvit.

• Citovat
  • Upravit
53190
25.7.19 12:22

Myslím, že není co řešit a je fajn, že ti to už dochází. Tohle je tyran učebnicového typu. Ten prostor jsi mu ale dala ty - proč když se s tebou rozchází po sms utíkáš za ním? Kdybych byla s kamarádkama na kávě a viděla partnera šmírovat v autě před kavárnou, tak by viděl takový čoromoro, že by si sedl na zadek. Když jsem byla s dětmi doma, byli jsme skoro každý den někde na výletě, s kamarádkama v herně, na koupališti atd., kdyby po mě někdo chtěl, ať jsem zavřená doma a „starám se“, asi bych mu něco hodně ostře řekla. Ty jsi bohužel submisivnější typ, takže si k tobě dovoluje víc a víc. Jak staré je to mladší dítě? Už se blíží doba, kdy půjdeš do práce a budeš mít výdělek?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35912
25.7.19 12:32

Díkybohu, že jste se v tomhle případě nevzali, tohle není vztah, ale domácí teror, žárlivec a sobec. Zbav se ho co nejdřív, obnov kontakty s rodinou a příteli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Uslava
25.7.19 12:39
@Anonymní píše:
@Uslava Já nevím.. Milovala jsem ho, byla jsem slepá.. Žila jsem, jak jsem žila.. kritice, že jsem hloupá a že vlastně za vše můžu já, jsem pak začala věřit.. On opravdu žije tak, jako by ani nebyli děti, jede si svou.. Nežilo se mi dobře..Ztratila jsem úplně sama sebe. A v tuhle chvíli se už začínám zase k sobě dostávat. @Cheriffka Právě. Jsou tam ty děti a už teď se s ním nedokážu dohodnout, mladšího odmítá. Nechce se domluvit.
ŽIjete spolu a nebo každý jinde? Nějak jsem to nepochopila. Jak že mladšího odmítá. Neumí se o něj postarat? Nebo nechce?
  • Citovat
  • Upravit
Anonymní
25.7.19 13:29

@Uslava Necelý týden žijeme odděleně. Neumí se o něj postarat a ani nechce. Nesnese to,.že bych někam šla bez dětí (žárlí).. @unuděná Nešmíroval. Stál před hospodou a snažil se mě všemožné vylákat, abych jela s ním domů. S dětmi jsem mohla kamkoli, to jo. Problém je v tom, že podle něj už musím být jen s dětmi. Jít sama na nákup s mou mámou, aby on měl děti, to nesnesl a nemohla jsem. Jak sama tak s někým jiným. Všude jen s nim. Jsem na RD. Ještě rok budu.

• Citovat
  • Upravit
53190
25.7.19 13:31
@Anonymní píše:
@Uslava Necelý týden žijeme odděleně. Neumí se o něj postarat a ani nechce. Nesnese to,.že bych někam šla bez dětí (žárlí).. @unuděná Nešmíroval. Stál před hospodou a snažil se mě všemožné vylákat, abych jela s ním domů. S dětmi jsem mohla kamkoli, to jo. Problém je v tom, že podle něj už musím být jen s dětmi. Jít sama na nákup s mou mámou, aby on měl děti, to nesnesl a nemohla jsem. Jak sama tak s někým jiným. Všude jen s nim. Jsem na RD. Ještě rok budu.

Super, že už u něj nejsi. Udělala bych tlustou čáru a začala obnovovat vztahy a zájmy, které jsi měla „zakázané“. Bude ti líp, uvidíš :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Uslava
26.7.19 12:24
@Anonymní píše:
@Uslava Necelý týden žijeme odděleně. Neumí se o něj postarat a ani nechce. Nesnese to,.že bych někam šla bez dětí (žárlí).. @unuděná Nešmíroval. Stál před hospodou a snažil se mě všemožné vylákat, abych jela s ním domů. S dětmi jsem mohla kamkoli, to jo. Problém je v tom, že podle něj už musím být jen s dětmi. Jít sama na nákup s mou mámou, aby on měl děti, to nesnesl a nemohla jsem. Jak sama tak s někým jiným. Všude jen s nim. Jsem na RD. Ještě rok budu.
Žijete odděleně. Můžeš si dělat co chceš. Jakmile tě začne omezovat, upozorni ho, že jestli ti nedá pokoj tak zavoláš policii a pokud toho nenechá, tak ji opravdu zavolej že tě napadá a bojíš se ho. Nech si svěřit děti do péče.
  • Citovat
  • Upravit
7375
26.7.19 17:42
@Anonymní píše:

A burku taky musíš nosit? 8o Odsřihávání od kamarádek a příbuzných by mělo každé ženě spustit alarm a volit okamžitý odchod zavčas. To nikdy nic dobrého nevěstí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3773
14.2.21 10:02
@Anonymní píše:
Ahoj.. Pročítám, co se dá, ale stále tápu a vlastně nevím, jestli s jedním takovým manipulátorem nežiju ba naopak, jestli já sama ten manipulátor nejsem. Jsem v tuhle chvíli v probíhajícím rozchodu. S přítelem jsem byla 6 let.. Na začátku vztahu byl milý, je to strašně společenský člověk a v kolektivu je velice oblíbený.. Jenže.. Když jsme spolu začínali, tak už tam bylo něco špatně..Od samého začátku to fungovalo tak, že on jezdil, kdy se mu zachtělo. Jezdil za přáteli, bavit se, pít a vždy dojel, až když chtěl on. Pokud já jsem se někam šla bavit bez něj, okamžitě se se mnou rozcházel. Vlastně to vždy fungovalo tak, že když jsem byla někde s přáteli, okamžitě mi ve zprávách psal, že končíme. Já nasedla do auta a jela okamžitě k němu domů. Měla jsem práci, která mě bavila..otěhotněla jsem v době, kdy se v práci měnily smlouvy a já na jeho naléhání a argumenty skončila do porodu na nemocenské u něj.. Po porodu syna mi nepomáhal.. Odstříhla jsem všechny přátele (protože ten a ta kamarádka byla taková a špatná a není pro mě dobrá), přestala jezdit navštěvovat sestru do vedlejšího města, protože když jsem matka tak tohle nesmím. Vlastně jsem většinu času byla jen doma s dítětem a starala se. On se chodil dál bavit a pokud jsem mu to vyčetla, okamžitě se obrnil tím, že chodí vlastně na pivo a jiné věci kvůli mě, protože se k němu nechovam hezky. Věčně jsem poslouchala, že jsem úplně blbá a ať se smontuju. Vlastně i to, že jiný chlap by se mnou nevydržel, ať se podívám na to, jak se chovám.. Pokud jsem se domluvila na kávu s kamarádkami, celou dobu vypisoval a stalo se i to, že zaparkoval před hospodu, kde jsem byla s přáteli a po SMS vyhrožoval, ať okamžitě jedu domů nebo tam na mě vletí. Přišla i doba, kdy se bez mého svolení začal snažit o druhé dítě. Já nechtěla, chtěla jsem jít do práce a věděla, že potřebují mezi lidi. Nakonec nevím proč, ale na druhé dítě jsem kývla, „protože to tak bylo správné, pořídit sourozence synovi.“. Začala jsem si všímat toho, jak krásně uměl dostat i svou mámu tam, kam on potřeboval. Pokud já po něm něco potřebovala ohledně dětí, tak ho okamžitě bolela záda, jednou i vytáhl to, že si asi zajde k psychologovi, protože je na dně.. po hádce jsem slyšela řeči typu „neměla by jsi se za něco omluvit?“..Je tu ještě plno jiných gest, které dělal, pokud jsem se sekla a nešlo se mnou hnout. Věděl, co na mě plati a neplatí.. Mladší dítě odmítá a nechce si jej brát. Je to i šílený žárlivec a plno času jsem.si vyslechla kritiku, jaká jsem byla, když jsem byla sama (prý ku*va). Pomalu se mi otevírají oči a vím, že mladší nechce brát proto, abych někde necourala. Nevím, jestli si jen tuhle manipulaci namlouvám nebo ne. Ve zdravém vztahu má mít každý to své, své koníčky a měla by je mi i žena, ikdyz je na mateřské..u nás to fungovalo tak, že on měl vše a já jen seděla doma. V tuhle chvíli se začínám scházet s mými přáteli a už slyším obrovskou kritiku. Co dál? Vůbec nevím.

Okamžitě zdrhat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria