Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
A či, že je to matka ta babička?
Asi by stálo se zamyslet nad tím, jak se chovala ta konkrétní babička ke svým vlastním dětem, případně jít jeste hlouběji a co jejich babičky prováděly jejich detem.
Tam je dost často ukotveny ten problém všeho dalšího.
Moje babička byla s odpuštěním pinda,
stejně tak její babička a tak nějak se to řetězilo.
@Lucy75 píše: Více
Jojo - moje mamka. Podělala to se mnou i s Ninou.
Kontakt minimální, ona stejně nikdy nemá čas 😊
@tini píše: Více
Přesně tak byl příspěvek myšlen, nejde o rozmazlování a vřelou náruč babiček, ale o cílené shazování maminky a manipulování proti ní. Každopádně útočné a nevyzrálé reakce některých zdejších babiček, které ani nepochopily pointu, mi odpověděly na mou otázku, takže děkuji:))
@Havlova tak píšu tu o vlastní matce, tak snad mohu anonymně. A potřebu manipulovat s lidmi mají dost často tito lidé, zkuste si o tom něco přečíst.
@Janli píše: VíceV čem se projevuje, že má raději kočky?
@inkakřivák
V cuceni bych byla taky větší krutas…ale není to moje věc
@Venetia Ne mě, mého syna, když ho já s mým manželem budeme mlátit, tak že bude u ní (u babičky) potom doma 🤦
Syn se mi potom v noci počůral, což nikdy nedělá, je mu 5.
@azaleila kašli na to, já ten výlev i chápu, prostě někdo upustil stres ohledně babičkovství
vy to máte doma jinak
já znám oba extrémy tak i tak, já osobně měla jednu babičku anděla
místo mámy, jednu Chladničku, naše holky měly babičky tak nějak „zpovzdaleka zadobře“, párkrát za rok se viděly - místo nich fungovaly moje kámošky a máma od nejky
dnes má tahle „babi“ přes 80 a patří k nám do rodiny, holky přebalovala, když nám s manželem nevycházela šichta, hlídala je celý den - dodnes se milují, píší si, volají si - přitom „cizí“ člověk, ale není cizí, prostě jsme se takto navzájem všichni našli ![]()
@Anonymní píše: Více
píšeš hrozně nesrozumitelně, a kdo byl hrozný? nová školka nebo nová babička?
No to já mám manipulující babičku od mého ex a vlastně i jeho 🙄
Vdala jsem se, odstěhovala, ex s tím souhlasil. A teď je to furt, když tě budou mlátit, budeš doma tady. Po cca půl roce bydlení, malý přišel s tím, že se mu nelíbí v tomhle novém domově. Naposledy když přijel, tak se druhý den před školkou rozbrečel, že tahle je hrozná, že ta předtím byla lepší (chodí do ní přes rok). No je to furt něco, nevím který z nich je větší ehm…
Když od nich přijede, tak většinou tak rozhozený, že tak týden brečí, kvůli každé kravině. Teď je u táty na víkend, hurá, jsem zvědavá s čím zas přijde 🤦