Naplánování kojení, odvoz manžela ve 3 ráno

Napsat příspěvek
Velikost písma:
36009
11.8.20 12:39

Radši bych si naplánovala na 3 dny bez auta než se táhla s děckem v noci ho vozit do práce. To prostě nedáš, budeš ráda když se aspoň trochu vyspíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30422
11.8.20 12:41
@Anonymní píše:
@JancaS84
Samozřejmě že jsem myslela jen prvních pár měsíců. Pak bychom na nějaké straší auto sehnali. Jen se nám momentálně teď všechno vysypalo hned po sobě. Bylo to myšleno na první cca 3 měsíce miminka.

Vůbec bych se na takovou variantu nespoléhala, je to nesmysl. Bu´d si bude muset manžel najít jiný odvoz, jezdit na kole, na babetě, nebo jinou práci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36404
11.8.20 12:41
@Anonymní píše:
@JancaS84
Samozřejmě že jsem myslela jen prvních pár měsíců. Pak bychom na nějaké straší auto sehnali. Jen se nám momentálně teď všechno vysypalo hned po sobě. Bylo to myšleno na první cca 3 měsíce miminka.

No tak to možná tak měsíc, max do konce sestinedeli. Dýl úplně nevím. Miminko taky může mít koliky, cokoliv a může ti prorvat celou noc a den. Ty klidně můžeš být po císaři, takže budeš ráda že zvedneš dítě a ne se tahat ještě s autosedackou. Ani po normálním porodu by si neměla zvedat nic těžkého.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.8.20 12:43

@pikola
Ono nejde o 3 dny bez auta. Kdyby si manžel auto na ty 3 dny vzal tak čtvrtek a pátek stejně jezdí na firmu autem. Takže bych bez auta byla od pondělí do pátku. Kdyby aspoň jezdili autobusy častěji tak se to samozřejmě dá. Ale u nás jede 1 autobus za 2 hodiny.

• Citovat
  • Upravit
910
11.8.20 12:43

A vážně by to nešlo tak, že to zkusíš bez toho auta zvládnout? Bydlíte na vesnici, nejezdí vám tam aspoň občas autobus, pěšky nelze dojít do vedlejší vesnice třeba už s lepší infrastrukturou? Hele jako nemožné to není. Ale kromě miminka ber ohledy i na sebe. S některými miminky je to náročné, můžeš mít taky takové. A teda vstávat pak uprostřed noci, když třeba zrovna bude klid, to by mě urvalo… Prostě se mi nechce věřit, že to jinak nejde? Jako výjimečně, třeba když budete mít tedy v plánu doktora, fajn, ale nákup bych řešila jinak a snažila se takovou odvozovou akcí omezit na minimum.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
11.8.20 12:44

Já bych do toho nešla. Nejen, že se mi příčí budit malé miminko, ale sama jsem byla ráda za hoďku, dvě klidného spánku, které byly obvykle právě v této době (mezi řekněme 01-04). Plus s miminkem nikdy nevíš, jak ti tohle přijme. Zvládla bys jet 45 minut v noci s vřískajícím kojencem, bez možnosti znovu nakojit a uspat (protože by manžel prostě spěchal)? :think:
Takže bych buď:

• koupila ještě jedno auto/skútr
  • sehnala někoho jiného, kdo by manžela odvezl
  • poptala se na práci u jiné firmy, případně zkusila vyjednat jiné podmínky (to samozřejmě ne ty, ale manžel)
  • nebo se obešla bez auta ty tři dny a doktory a jiné věci, kde je auto potřeba, plánovala na zbytek týdne.

Vy jste takhle úplně odřízlí od rodiny, přátel i potřebné infrastruktury? Máte záložní plán, kdyby se auto vysypalo? Přijdete mi docela jako hazardéři…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1695

Záleží jake budes mit miminko… u nás by to nešlo, dost plakala a budila se co chvili. Usinala jsem přes den v jakékoli poloze… tohle bych nedala, raději bych udělala nakup na 3 dny dopredu a neplánovaně navstevy doktora řešila taxikem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22093
@Anonymní píše:
Myslíte že je možné nějak naplánovat kojení abych např o půl 3 mohla miminko vzbudit, nakojit a odvést manžela na firmu i s malým a pak ho přenést do postýlky? :nevim: opravdu mu tímto způsobem nechci nějak narušit spánek, nebo převrátit režim.

Kojení novorozence opravdu naplánovat nelze.

Nicméně trochu nechápu smysl dotazu - rozhodující je snad Tvoje konkrétní situace, ne názory ostatních na „plánování kojení“. A jestliže (jak z Tvých příspěvků vyplývá) zatím jiná možnost není, tak se to tak dočasně řešit holt bude muset, i když to pro dítě ani pro Tebe nebude zrovna nejkomfortnější :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36009
@Anonymní píše:
@pikola
Ono nejde o 3 dny bez auta. Kdyby si manžel auto na ty 3 dny vzal tak čtvrtek a pátek stejně jezdí na firmu autem. Takže bych bez auta byla od pondělí do pátku. Kdyby aspoň jezdili autobusy častěji tak se to samozřejmě dá. Ale u nás jede 1 autobus za 2 hodiny.

Takže ho budeš vozit celý týden? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4523
11.8.20 12:47

Výbava za 50 tis? Bylo to nutný? Pračka za 20? Jako jo, jsou takový, ale tak pokud nemám nikterak velkou rezervu, očekávám narození dítěte a potřebuju druhý auto, nebudu si kupovat to nejdražší vybavení, ne? Ať si manžel místo auta koupí skútr nebo se eonluvo s kolegou, ať ho za úplatu sveze. Nebo pro tebe taxík v případě nouze. Velkej nákup uděláte spolu a 3 dny bez auta snad vydržíš. Doktora naplánuješ, nějaký potraviny snad máte i ve vesnici. Určitě bych nejezdila ve 3 ráno někam s novorozencem. To je nereálný, nesmyslný, akorát tak usneš za volantem. A ver, že kdybys věděla, co ta péče o dítě obnáší, tak by tě takováto blbost ani nenapadla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
11.8.20 12:49

A i kdybych si jednou za měsíc měla vzít taxíka a nechat se k té pediatričce odvézt, přijde mi to pořád lepší, jak to, o čem uvažuješ.
Když vám tam jezdí autobus 1× za dvě hodiny, tak si prostě naplánuješ ty doktory a další věci na potřebný čas. Nákup si můžeš nechat dovézt nebo to zvládneš taky tím autobusem, proč by ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
11.8.20 12:50

Co pro chlapa motorka, kolo? Nebo nemohl by ty dny, kdy vyráží ve 3 ráno prostě přespat na firmě/v tom kamionu?
Jako ve tři ráno bych se s miminem, nevíc ne zrovna vyspalá, nikam pravidelně nehrabala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
97
@Kaileee píše:
To jste zadnou rezervu nemeli ale…
:pocitac: :pocitac: :pocitac:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní

@pikola 1 týdne.

• Citovat
  • Upravit
7220
11.8.20 12:51

Ještě nemáš dítě tak se to těžko představuje. Ale problém nebude režim dítěte, nebo kojení.
Problém bude to že ve 3 ráno budeš mrtvá a lézt tak za volat je doslova nebezpečný. Ty budeš po dvou, třech hodinách spánku nepoužitelná. Navíc dlouhodobá únava u miminka se dostaví a ty prostě nebudeš chtít obětovat tak vzácný spánek odvážením dospělýho chlapa.
Takže bych to řešila taxi (i když teda na vesnici nevím jak) nebo prostě tím druhým autem. Do dítěte jste investovali hodně velký prachy (na vaše poměry) takže doufám že má pleny, oblečení a postel aspoň na dva roky dopředu a vy musíte našetřit na auto.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí