Manžel a tchyně

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1990
23.8.17 12:52

Taky se zastavam zakladatelky..pomoct ano, ale tchyne by jsi mala uvedomit, ze syn ma vlastni rodinu, ktera ho potrebuje..jinak by to mohlo vypadat, ze tchyne je taky sobec..a aby mi vycital, ze chci aby byl taky se mnou a detma :zed: aby ho to pak nemrzelo..a jestli ma jeste jednoho syna, tak neni o cem..ono to neni dobry pro ni, cim vic si na to zvykne, tim hur si bude zvykat fungovat sama… @Kakika no tak ja mam dovolenou spojenou hlavne s odpocinkem a klidem..a s manzelem si krasne vystacime sami, muzeme si delat co chceme, bez ohledu na ostatni..jednou sme byli s brachou a jeho partnerkou a nikdy vic :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
573
23.8.17 12:56
@Maminanamatersky píše:
Manzel ma jeste brachu, ten ale bydli dal od tchyne nez my a je vecne zaneprazdnenej necim jinym, nez jet ke tchyni na navstevu.. Boze ja ji nechci od nas uplne odstrihnout, dal ji chci zvat k nam na obedy nebo se zastavovat u ni, vzit ji na nakup, ale nektere veci uz se mi zdaji prilis, to je cely :nevim: Nemuzu doma ani vyslovit zadnej kompromis, to je hned zle.

Neřešila bych to a měla bych pochopení, ale jezdila bych někdy s manželem. Buď ráda za to, že máte hezké vztahy a já bych se snažila o to, aby tomu tak zůstalo, nic není důležitější, než rodina.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
23.8.17 12:59
@romik0013 píše:
Taky se zastavam zakladatelky..pomoct ano, ale tchyne by jsi mala uvedomit, ze syn ma vlastni rodinu, ktera ho potrebuje..jinak by to mohlo vypadat, ze tchyne je taky sobec..a aby mi vycital, ze chci aby byl taky se mnou a detma :zed: aby ho to pak nemrzelo..a jestli ma jeste jednoho syna, tak neni o cem..ono to neni dobry pro ni, cim vic si na to zvykne, tim hur si bude zvykat fungovat sama… @Kakika no tak ja mam dovolenou spojenou hlavne s odpocinkem a klidem..a s manzelem si krasne vystacime sami, muzeme si delat co chceme, bez ohledu na ostatni..jednou sme byli s brachou a jeho partnerkou a nikdy vic :mrgreen:
  1. ona je taky jeho rodina, je to jeho maminka

b) nevím, proč by si měla zvykat sama. Připaá mi normální, ež když zůstane maminka sama, prostě se o ni rodina bude víc starat. Už napořád. Ne tolik, jako to syn dělá teď, ale víc, než když měla muže.
c) ona už nemám muže, se kterým by si vystačila, takže mi přijde normální vzít ji s sebou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
573
23.8.17 13:05
@Maminanamatersky píše:
Nebyl to manzeluv otec, ale tchynin druhy manzel. Zili spolu asi deset let. Vztahy s tchanen jsme meli dobre, pratelske. Je to tak 4-5 do tydne, kdy je tchyne u nas, nebo manzel u ni, nebo ji nekam veze. Jezdivame tam casto s nim, ale vetsinou se tam deti nudi a zlobi, tak se s nimi sama couram po okoli a pripadam si stejne kolo u vozu, jako kdyz zustanu sama doma…Driv jsme tam jezdivali tak jednou za tyden. Ja se to snazim pochopit ze vsech sil, ale porad je to,,jenom" moje vyvdana pribuzna a ne maminka a je to pro me hrozne tezky :nevim: A jo, opravdu jsem si myslela, ze 4 mesice staci na to, aby se clovek trochu vzchopil :nevim:

Aha, takže kdyby to byla tvoje máma, tak by jsi to viděla jinak. Jsi pěkný sobec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
23.8.17 13:07
@Maminanamatersky píše:
Nebyl to manzeluv otec, ale tchynin druhy manzel. Zili spolu asi deset let. Vztahy s tchanen jsme meli dobre, pratelske. Je to tak 4-5 do tydne, kdy je tchyne u nas, nebo manzel u ni, nebo ji nekam veze. Jezdivame tam casto s nim, ale vetsinou se tam deti nudi a zlobi, tak se s nimi sama couram po okoli a pripadam si stejne kolo u vozu, jako kdyz zustanu sama doma…Driv jsme tam jezdivali tak jednou za tyden. Ja se to snazim pochopit ze vsech sil, ale porad je to,,jenom" moje vyvdana pribuzna a ne maminka a je to pro me hrozne tezky :nevim: A jo, opravdu jsem si myslela, ze 4 mesice staci na to, aby se clovek trochu vzchopil :nevim:

takže být to tvoje maminka, tak to pochopíš, takhle je to jenom vyvdaná příbuzná. No, to mluví za všechno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.8.17 13:07
@Sashie píše:
Z vlastní zkušenosti - před pěti lety mi umřel tatínek, maminka nikoho nemá. Ani teď s tím není smířená. Má jenom mě, starší sestra se prostě nikdy nezajímala a ani nestarala. Máme štěstí v tom, že je ve městě, takže je lepší dostupnost. Ale na druhou stranu je těžký kardiak, takže spousty věcí prostě sama nezvládne.
Jestli jsi se snažila 4 měsíce a teď ti přijde, že máte splněno, tak se na mě nezlob, ale je to krátká doba.
Zkus se s manželem domluvit, že když tam jede něco dělat a děti jsou doma, ať je vezme s sebou, zvlášť, jestli je babička miluje.
U nás se do péče aktivně zapojuje i manžel - to on ji vozí po doktorek, i když jsem já řidička. Nenapadlo by ho odmítnout či něco namítat. Kupuji ji některé základní věci, protože má malý důchod. I s tím souhlasí.
Když se na to podíváš, tak vaše děti teď vidí, že na staré lidi se nekašle… Jak chceš, aby se jednou chovali k tobě, kdyby se něco takového stalo? „Mámo, čtyři měsíce utekly, tak nazdar, už musíš být v pohodě…“ To by tě asi mrzelo, ne?

Mam to podobne, tatinek mi umrel pred 2 lety. Ja i sestra zijeme v zahranici, ve stejne zemi ale daleko od sebe, vidime se maximalne tak jednou za rok. Za rodicema taky nikdy nejezdila, takze vse je na mne. Mamku jsem nechtela nechat samotnou v CR, takze jsme ji prestehovali sem, a zije s nama. Samostatne bydleni by neutahla. Prislo mi i manzelovi normalni nenechat ji samotnou.

• Citovat
  • Upravit
69235
23.8.17 13:08
@warita píše:
aha, no dobre. Ale to taky neni v poradku. Sice chapu, ze ji umrel zivotni partner a je to hodne velka ztrata, ale jeji syn ma rodinu a ona by mohla taky trochu brat ohled. Nam zemrela nedavno vsemi milovana babicka. Teta se o ni poslednich par let starala kazdy den, varila ji, kazdy den u ni posedela, delala ji spolecnost, koupala ji, proste cokoliv babicka potrebovala. Teta je jinak sama, ma jenom syna. A tetu nikdo nikam kazdy den nevozi. Vsichni jsme z toho smutni, je to blbe, ale zivot jde dal. A tak si myslim, ze tchyni by melo stacit, ze svou rodinu vidi dejme tomu 2× do tydne a ne, ze si syna monopolizuje na ukor jeho rodiny. Smutne byt muze, podporu ocekavat taky muze, pozvana pravidelne k rodine domu taky ano, ale aby ji furt nekam vozili jenom proto, aby se necitila sama? To teda nechapu.

ale ta teta se starala, že? Každý den, každý každičký den.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5425
23.8.17 13:09

Zakladatelko, obrň se trpělivostí, 4 měsíce je moc málo na to, aby tchyně měla již vše srovnané. Někdo se vyrovná po půl roce, někdo po roce… Příbuzná byla s mužem 40 let, zemřel a trval rok, než si jakž takž zvykla na samotu. Do té doby jsme se my-ostatní příbuzní snažili, aby byla sama co nejméně, a to podotýkám, že její děti žijí v zahraničí a neměli čas se jí věnovat. přitom si myslím, že její bezdětný, nezadaný syn měl zastat naší roli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
331
23.8.17 13:11

Chtěla bych se taky zastat zakladatelky, chápu ji. Není žádný sobec, dala tomu docela dlouhý čas - být většinu času 4 měsíce sama s dětmi, to nemůže být vůbec lehké. Chápu, že maminka potřebuje více pomoct po tak těžké ztrátě, ale po 4 měsících by už měl nastat nějaký posun v tom, že z 4-5 dnů v týdnu by byly třeba „jen“ tři - taky to není málo. Ano, děti budou mít krásný vzor v tatínkovi, který se vzorně stará, ale je očividné, že zakaladatelka manžela také potřebuje po svém boku a čím víc se věnuje mamince (což je úctyhodné), o to víc se zase odcizuje dětem a manželce. A pokud to nefunguje dohromady (společné návštěvy u tchýně - děti zlobí, manželka je sama), chtělo by to nějaký ten kompromis. Aby manžel samou péčí o maminku nepřišel o svoji nejbližší rodinu. Zachraňuje jednu smutnou ženu a dělá tím smutnou tu druhou a nepřipouští žádnou diskuzi.
Drž se, zakladatelko, doufám, že bude brzy líp! :-) A těch nepříjemných komentářů si vůbec nevšímej, takových rýpalů je tu spousta, vyloženě se vyžívají v útocích na citlivá místa smutných diskutujících. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49159
23.8.17 13:12
@Maminanamatersky píše:

a až jednou umře tvá vlastní maminka? a muž ji bude vnímat jako vyženěnou? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5122
23.8.17 13:13
@Bábrdl píše:
Musím říct, že emimino mě vyvedlo z představy, že ženy jsou citlivější a soucitnější než muži. Jsou, ale jen vůči svým dětem. Jinak to neplatí.

A svym rodicum. Kdyby to byla mama a ne tchyne, asi by to bylo jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
23.8.17 13:15
@hani28 píše:
A svym rodicum. Kdyby to byla mama a ne tchyne, asi by to bylo jinak.

no, o to je to smutnější, a to ještě ten chlap ani nevyžaduje, aby se starala ona, když je to jen tchýně ale stará se sám a jeho ženě vadí, že je jejich auto taxi :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2067
23.8.17 13:17

Jen tak hypoteticky… 4 mesice je podle nekterych z vas strasne malo. Ale co kdyz to bude trvat rok, dva, pet let, nez se mama vzpamatuje? Někdo se ze smrti partnetra nevzpamatuje nikdy, i kdyby jste pro toho člověka delali prvni poslední. Mama se s tim proste musí smirit, pokud ne a nezacne zase samostatně zit, je to její problém. Musi respektovat, ze syn ma svuj zivot, deti, svoji rodinu. Zivot jde proste dal, at chcete nebo ne. Ja ztratila behem kratke doby 3 nejblizsi lidi, ktere clovek vubec muze mit. A i kdyz to nebylo vubec jednoduché a bylo to fskt strasne období, clovek proste musí fungovat a zaridit si zivot podle dane situace. Beru par tydnu na to první vzpamatovani, ale pak uz jen běžne navstevy, nedelni obedy, obcas vetsi nakup, neco opravit na baraku… Ne tam trávit 5 dni v tydnu. @Maminanamatersky uplne te chapu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
313
23.8.17 13:22

Mě udivuje jak ty stálé uživatelky co na emiminu jsou si dokážou v každém tématu vypíchnout jen konkrétní větu aby na tu dotyčnou mohli plivat. Zakladatelka píše, že manžel tam je tak 4-5× do týdne a že ona se snaží jezdit s ním. Nepíše, že nechce aby tam manžel nejezdil, ale že by taky občas chtěla trávit čas společně s ním jako rodina a jet třeba někam na výlet jenom ona, manžel a děti. To mi teda nepřijde jako přehnaný požadavek. Ano, je hezké, že se manžel chce starat, ale má i bratra, který by se měl starat a pomalu by měli maminku zaměstnávat aby se dokázala zase zapojit do aspoň trochu normálního života. Ano, je to krátká doba a maminka bude vždy truchlit, ale neznamená to, že už nemá žít. Sama moje babička je už vdova nějakých 12 let a furt si umí ve svých 72 letech užívat života a má furt nové zážitky. A nikdy jsme tam nejezdili několikrát do týdne. A to samé teď bude potřebovat maminka. Potřebuje nový životní podnět aby jen nepřežívala

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49159
23.8.17 13:27
@sissive píše:
Mě udivuje jak ty stálé uživatelky co na emiminu jsou si dokážou v každém tématu vypíchnout jen konkrétní větu aby na tu dotyčnou mohli plivat. Zakladatelka píše, že manžel tam je tak 4-5× do týdne a že ona se snaží jezdit s ním. Nepíše, že nechce aby tam manžel nejezdil, ale že by taky občas chtěla trávit čas společně s ním jako rodina a jet třeba někam na výlet jenom ona, manžel a děti. To mi teda nepřijde jako přehnaný požadavek. Ano, je hezké, že se manžel chce starat, ale má i bratra, který by se měl starata pomalu by měli maminku zaměstnávat aby se dokázala zase zapojit do aspoň trochu normálního života. Ano, je to krátká doba a maminka bude vždy truchlit, ale neznamená to, že už nemá žít. Sama moje babička je už vdova nějakých 12 let a furt si umí ve svých 72 letech užívat života a má furt nové zážitky. A nikdy jsme tam nejezdili několikrát do týdne. A to samé teď bude potřebovat maminka. Potřebuje nový životní podnět aby jen nepřežívala

ech.. a jak chceš donutit někoho byť vlastního syna aby se staral když sám nechce? to by mě fakt zajímalo… máš nějakou metodu, návod jak na to? protože pokud ne tak je tahle věta zcela mimo mísu a logiku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí