Manžel a tchyně

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
573
23.8.17 13:27
@terinka4444 píše:
no, o to je to smutnější, a to ještě ten chlap ani nevyžaduje, aby se starala ona, když je to jen tchýně ale stará se sám a jeho ženě vadí, že je jejich auto taxi :nevim:

Viď, to je neskutečný, ale že hlídá vnoučata, tak to je v pořádku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1439
23.8.17 13:28

Kolik zenskych nemuze svoji tchyni ani citit, jenom tady je o tom milion diskuzi… Ja bych vas vsechny, co mi tady kazete, chtela videt, jak byste zvladli skoro kazdodenni pritomnost tchyne ve vasem zivote bez mrknuti oka :nevim: Ostatnim dekuju za podporu :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
23.8.17 13:30
@Jaynak píše:
Viď, to je neskutečný, ale že hlídá vnoučata, tak to je v pořádku.

problém je ale jinde, a to v tom, že ten chlap to chce dělat. Takže je úplně jedno tady rady, že tchýně by měla žít svůj život a měla by být soběstačná a podobně, to by šlo v případě, že by se psalo, že manžel nechce a tchýně ho nutí. Tady ale manžel evidentně úrávě že chce a sám startuje, pokud je mu v tom bráněno. Takže je potřeba v to nechat na něm. Zakladatelka píše, že jeden jediný den nejsou spolu, pak zase, že tam jezdí 4-5× týdně, tak já nevím. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
23.8.17 13:32
@Maminanamatersky píše:
Kolik zenskych nemuze svoji tchyni ani citit, jenom tady je o tom milion diskuzi… Ja bych vas vsechny, co mi tady kazete, chtela videt, jak byste zvladli skoro kazdodenni pritomnost tchyne ve vasem zivote bez mrknuti oka :nevim: Ostatnim dekuju za podporu :hug:

jo, takže kdo nesouhlasí, je špatný, viď? Dobrý názor je jen ten souhlasný. Nejde o tchýni, ale o tvého muže, nech ho to vyřešit tak, jak to vyhovuje jemu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
313
23.8.17 13:32

Třeba, že aspoň za tím dotyčným zajedu a řeknu mu pěkně od plic co si o tom myslím. Ale co jsme pochopila, tak manžel zakladatelky se ani nijak nesnažil s bratrem domluvit. A nebo prostě maminku naložím a k bratrovi jí dovezu aby se prostě staral. Je to taky její dítě a má k ní povinnost a ne že tu povinnost má jen jeden. A aspoň se o něco pokusím než někoho omlouvat a hledat důvody proč to nejde

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76280
23.8.17 13:33

@Maminanamatersky taky nechápu, proč by tchýně, když jí zemřel manžel a není nepohyblivá, nemohla jezdit autobusem kvůli tomu, že má smutek, jak tu spousta holek píše. :nevim: V tom autobuse potká Mařku a Jiřku a aspoň si pokecají, a nebude se pořád utápět ve smutku, zjistí, že Mařka je taky vdova, pozvou se na kafíčko a má novou kamarádku
samozřejmostí je, aby jí tvůj manžel pomohl s barákem, sečením trávy a tak, co fyzicky nezvládne
ale nemůže jí obětovat váš rodinný život a být tam pořád

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
23.8.17 13:34
@sissive píše:
Třeba, že aspoň za tím dotyčným zajedu a řeknu mu pěkně od plic co si o tom myslím. Ale co jsme pochopila, tak manžel zakladatelky se ani nijak nesnažil s bratrem domluvit. A nebo prostě maminku naložím a k bratrovi jí dovezu aby se prostě staral. Je to taky její dítě a má k ní povinnost a ne že tu povinnost má jen jeden. A aspoň se o něco pokusím než někoho omlouvat a hledat důvody proč to nejde
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: jsi vtipná, tak až někdy zažiješ tu situaci, nutit do péše někoho, kdo o to nestojí, tak pak napiš jak jsi to prakticky vyřešila.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49159
23.8.17 13:36
@Maminanamatersky píše:
Kolik zenskych nemuze svoji tchyni ani citit, jenom tady je o tom milion diskuzi… Ja bych vas vsechny, co mi tady kazete, chtela videt, jak byste zvladli skoro kazdodenni pritomnost tchyne ve vasem zivote bez mrknuti oka :nevim: Ostatnim dekuju za podporu :hug:

a my ti tady jen říkáme, že to chce čas.. že 4 měsíce je hrozně krátká doba ne každý se po smrti blízkého oklepe za 14 dnů.. muž se starat chce tak se stará.. ty s ním mluv spíš o tom jak to vidí dál - za půl roku, rok… ted bych do toho ale fakt vstupovala velmi opatrně a velmi citlivě…
a to tvé naštvání - chtěla bych vás vidět.. no hm… a jak to pomůže tobě když ostatní uvidíš? Jde o tvůj život ne o náš

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30556
23.8.17 13:37

@sissive :mrgreen: :mrgreen:
taky se musím smát, bohužel v tomto mám dost zkušeností a můžeš se stavět na hlavu, ale tomu neporučíš, buď se někdo chce starat a nebo nechce ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
313
23.8.17 13:37

Terinka4444 Ale já tu situaci zažila, takže tvůj komentář je spíše trapný. A překvapivě když jsem se ozvala, tak to zabralo

Příspěvek upraven 23.08.17 v 13:38

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21593
23.8.17 13:38
@terinka4444 píše:
ale ta teta se starala, že? Každý den, každý každičký den.

Ano, takze by mohla byt stejne znicena ze smrti babicky jako tady pani tchyne. To, ze se starala primarne teta, je tak nejak historicky dane. Nez teta odesla do duchodu, bydlela s babickou na Morave. Pak se tedy spolecne odstehovaly do Prahy a teta si to zaridila tak, aby mely obe byt ve stejne ulici takrikajic. Moje mama a zbytek rodiny samozrejme pracujeme, takze teta se starala a starala se rada. Je to tezka rana, babicku jsme meli vsichni moc radi, byla to skvela zena s velkym srdcem.

Co si budeme povidat, neseme to vsichni spatne, ale teta obzvlaste. Ale vozime ji nekam non stop? Nevozime. Tetu jsem pozyvala, jestli na vikend nechce prijet k moji mame domu, ze bychom si dali rodinnou seslost a trochu potruchlili a pak se navzajem povzbudili. Nechtela. Pak jsem navrhovala, ze k ni prijdu na navstevu. Taky nechce, pry ma doma bordel, jak preorganizovava byt od babicky. Tak jsem ji pozvala k sobe, byla u mne jednou.

4 mesice je malo, aby clovek prestal truchlit. Je to ale dost na to, aby si zvykla, ze kolem ni syn kmita a pak to bude vyzadovat. A pokud se syn bude branit, je dost dobre mozne, ze mu bude delat spatne svedomi. Ja bych ji pomalu a jiste zacala odvykat na tuto non stop pozornost a taky si myslim, ze se musi naucit truchlit a zpracovat ztratu, ne ji nahrazovat stale pozornosti. Zivot jde dal.

Příspěvek upraven 23.08.17 v 13:41

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49159
23.8.17 13:38
@sissive píše:
Třeba, že aspoň za tím dotyčným zajedu a řeknu mu pěkně od plic co si o tom myslím. Ale co jsme pochopila, tak manžel zakladatelky se ani nijak nesnažil s bratrem domluvit. A nebo prostě maminku naložím a k bratrovi jí dovezu aby se prostě staral.Je to taky její dítě a má k ní povinnost a ne že tu povinnost má jen jeden. A aspoň se o něco pokusím než někoho omlouvat a hledat důvody proč to nejde

ano to můžeš - a dál? :mrgreen:
pochop že nedonutíš silou ani mocí donutit někoho aby dělal co ty chceš..
a k tomu druhému - maminku naložím k bratrovi ji dovezu - 8o jako balík jo? jako nesvéprávnou bytost…proboha fuj fuj fuj…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49159
23.8.17 13:39
@sissive píše:
Terinka4444 Ale já tu situaci zažila, takže tvůj komentář je spíše trapný. A překvapivě když jsem se ozvala, tak to zabraloPříspěvek upraven 23.08.17 v 13:38

a pochopíš že někde to nezabere? že lidi jsou různí? třeba u mě bys s tímhle direktivním přístupem velmi rychle šupajdila.. no ale časem to poznáš až narazíš na někoho kdo se nedá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2067
23.8.17 13:40

@Maminanamatersky a jak se k tomu stavi samotna tchyne? Ona sama vyzaduje takhle nadstandardní peci, nebo je to všechno z hlavy tveho manzela?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
313
23.8.17 13:40

@jdukolem
Prosím tě, to jdeš už trochu do extrému, ne? Nepřijde ti to hloupé to takhle překrucovat? Ty považuješ odevezení maminky ke druhému dítěti, že jí tam vezeš jako balík? Ale jak říkám, tohle je oblíbená taktika zdejších uživatelek emimina a přesně ty, které jsem myslela se ozvali :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí