Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@ohlodana_broskev píše:
Fakt? Jezisi…
Pri predstave, ze chci mit NASI RODINNOU DOVOLENOU..a jsem tam i s tchyni…bych radši teda nikam nejela
Taky bych se raději dovolené dobrovolně vzdala…A raději vyslala manžela s maminkou, ať se užijou
@inkakřivák píše: Čtyři měsíce je velmi krátká doba. maminka ještě stále hluboce trpí. Ono to trvá klidně rok, než se člověk vyhrabe z nejhoršího. Takže není správné tu péči manželovi vyčítat. Je to jeho mámá a trápí se. Bud ráda, že je takový soucitný, tvé děti to od něj okoukají a jednou budou stejně empaTIcké. To je podstatné. A raději než výčitky zvoltřeba formu - ty jedeš k mámě? Počkej, sbalím děti a pojedeme taky. Třeba.
Nebo se tam může na čas nastehovat
@Inaris píše:![]()
![]()
Splnění Tvého přání ale záleží taky na Tvé výchově.
dělám co umím prosím pěkně… čas ukáže..
@Venetia Jen bylo v uvozovkách. V takovych případech ano. Nebudu se tady nikomu nikterak zpovídat. Kdyz mi umřel táta a mama byla mimo a musela se starat o tříměsíční dítě, jsem ráda, ze me chlap podržel, a chápal každou moji chvilku strávenou s ní. A světe div se, i jeho rodina byla ku pomoci. Nikomu to nepřišlo divný a ani to nikoho neotravovalo. Řešit v takových chvílích výlety a podobný kraviny je víc nez zarážející. Víc to nemám potřebu řešit. Dik
@srpen89 píše:
Podivej se člověk, který tady travi cele dny a to doslova, me nemuze urazit… BeruskoMozna by jsi ten cas měla radeji věnovat detem, ktere diky tvemu tlachani zde rostou jak drivi v lese. Opravdu te znam, samozrejme v teto virtualni forme, abych vedela kolik casu tu travis a hloupe blabolis a rypes. Ano, se mnou se zivot nesral. A diky tomu jsem realista a ne nejaky slunickar. Chtela bych te videt, kdyby jsi se mela starat o umirajici cleny rodiny, k tomu chodit do práce, starat se o male dite. Ty jsi ve vsech diskuzich perfektní teoretik, ale skutek utek. Sleduji te, aniz bych chtela, protoze ty jsi proste tady vsude, VSUDE! Ty a ty tvoje blaboly… Jeste, ze je to tak jednoduche… Udelat klik a mesic sem nevlezt. Taky bys to mela zkusit, aby ty tvoje deti nezapomněli, jak vypadáš.
kočičko zlatá, nádech výdech.. prdne ti cévka ![]()
děti jsou v poho však mají fotku a už jsem s nima tenhle měsíc mluvila - to jim musí stačit ![]()
P. S. tak klikni… já jsem spokojená, problém máš ty se mnou ne já s tebou..
Příspěvek upraven 23.08.17 v 16:38
@botl píše:
Nemohla bys, prosím, přestat s osobními výpady tady na tom vláknu a přesunout to do SZ?
prosím ne.. ![]()
v SZ fakt řeším jiné věci než jednu psychiatrickou pacientku která ví ![]()
protože prostě VÍ ![]()
@jdukolem píše:
no jo, ty máš holky - se máš…ale já - já mám dva kluky… bože dej mi hodnou snachu prosím..
Máš 70 procent šanci, že to dopadne - podle statistik. tady je asi většina těch zbývajících 30 procent, podle názorů.
@inkakřivák píše:
Máš 70 procent šanci, že to dopadne - podle statistik. tady je asi většina těch zbývajících 30 procent, podle názorů.
uvidíme - já mám svou tchyni moc ráda vážím si jí je to moc hodná ženská - hodně jí dlužím a jsem připravená jí to vrátit až bude potřeba - tak snad když to kluci uvidí.. vlastní příklad je nejvíc myslím si víc než slova
@Venetia píše:
Nebo se tam může na čas nastehovat
Třeba. Maminka by jistě neodmítla - vlastně tedy tchyně.
@jdukolem píše:
prosím ne..
v SZ fakt řeším jiné věci než jednu psychiatrickou pacientku která ví
protože prostě VÍ
to je mi jasné ![]()
ale na jednu věc pozor, beruška jsem tady já!
@jdukolem píše:
uvidíme - já mám svou tchyni moc ráda vážím si jí je to moc hodná ženská - hodně jí dlužím a jsem připravená jí to vrátit až bude potřeba - tak snad když to kluci uvidí.. vlastní příklad je nejvíc myslím si víc než slova
Já si myslím tohle - že když máte doma normálně fungující vztahy, v celé široké rodině, ty vycházíš s tchyní tak, že si může připadat a připadá jako maminka vás obou, máš hodně velikou šanci, že tví synové budou vybírat podle tebe. Prý podvědomě hledají mámu, mají ji jako vzor manželky. Takže budou podvědomě hledat někoho, kdo má stejné vlastnosti, stejné vztahy. Můj syn si takhle vybral - taky velká rodina, která se co chvíli schází na jedné hromadě - a je to bezva.
@srpen89 Ty máš nějaké komplexy nebo co? Když se s tebou život nemazlil, tak by na tvé straně mělo být více pochopení. Zatím se tu jen navážíš do ostatních uživatelů s jiným názorem. A mimochodem taky vím jaké to je starat se o umírající členy rodiny doma. A právě proto mám pro tchyni zakladatelky pochopení. Ne každý je splachovací a vyrovnat se s úmrtím dlouholetého partnera zabere víc než 4 měsíce a někdo se z toho nesebere nikdy.
@botl píše:
to je mi jasnéale na jednu věc pozor, beruška jsem tady já!
tak ji nenaváděj, jen at se hezky veřejně vyblinká když musí.. asi má nějaké trable a mě si vybrala jako uvolnění frustrace - no mě to prd dělá a jí to pomůže.. ![]()
no jo.. to seš beruška a krásná
.. ![]()
@inkakřivák píše:
Já si myslím tohle - že když máte doma normálně fungující vztahy, v celé široké rodině, ty vycházíš s tchyní tak, že si může připadat a připadá jako maminka vás obou, máš hodně velikou šanci, že tví synové budou vybírat podle tebe. Prý podvědomě hledají mámu, mají ji jako vzor manželky. Takže budou podvědomě hledat někoho, kdo má stejné vlastnosti, stejné vztahy. Můj syn si takhle vybral - taky velká rodina, která se co chvíli schází na jedné hromadě - a je to bezva.
a to si vezmi že už je to moje extchýně.. a stejně spolu slavíme narozky, navštěvujeme se.. no stejně ale - trocha modlení neuškodí nikdy ![]()
Proč ne - ona nemůže za to, že jste spolu nezůstali hádám. A pořád je to babička tvých dětí. Já se prostě na všechno ted dívám přes ty vnoučata - a řeknu ti mám pár velmi oblíbených nočních můr a jedna z nejhorších je přijít o ně. Já je totiž miluju - i když je to možná pro někoho nepochopitelné. A třeba včera jsem zrovna dceřiným dětem mrskala žaludek v cukrárně.