Manžel a tchyně

Napsat příspěvek
Velikost písma:
36556
24.8.17 12:08

@jdukolem V mém okolí to bývalo tak půl na půl, poslední dobou ale spíš bohužel převažují ty snachy, co se snaží pomalu odstřihnout manželovu rodinu a přitáhnout ho k té své. :,(

Asi nejsmutnější příklad je jedna moje příbuzná. Vychovala sama syna, teď má RS a další zdravotní obtíže. Obtížně se pohybuje, má málo peněz, protože má ID.

Syn si našel manželku z vcelku zámožné rodiny. Její rodiče jsou zdraví, aktivní, jezdí lyžovat do Francie, jezdí na kolech atd.

Jeho matku chodí navštěvovat tak jednou do měsíce. Návštěvy vypadají tak, že děti tam nesmí nic sníst protože „levné cukrovinky“. Děti se u babičky nudí a matka jim říká „tak to ještě chvilku vydržte“.

Snacha si s mou příbuznou „upřímně promluvila“, jak se to tady radí. Řekla, že to není ničí chyba, ale že nejsou „stejná krevní skupina“. Syn pak řekl, že to tam snachu vysává, že si jeho máma jen stěžuje.

To je pravda. Ona si fakt dost stěžuje, ale… Ono je snadné být stejná krevní skupina se zdravými zámožnými prarodiči, s kterýmu si můžeš půjčit hummera a jet někam řádit. Naopak nemocný člověk s RS, s vývodem to má prostě těžké.

Vrcholem bylo, když ji nechali samotou na Štědrý den a přijeli na krátkou návštěvu 25.12. :(

Ale tady na epipi by té holce řekli, že udělala všechno správně, že když si s tchyní „nerozumí“, tak se s ní přeci nemusí stýkat. (oni ta teda 12 do roka na tu hodinu přijedou).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kobea
24.8.17 12:15

@Bábrdl Která paní toho syna vychovala? :think: Syn zřejmě nejdřív poslouchal maminku a teď poslouchá manželku.
Jeho chování je hrozné, ale on za to tak úplně nemůže, že se chová jako blb. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
24.8.17 12:30

@Bábrdl taky znam podobny pripad. A tam je to teda taky hlavne o tom, ze ti zdravi rodice se cely zivot snazili si zdravi uchovat - nekouri, sportuji at. Ti skuhrajici jsou celozivotni silni kuraci a jejich pohyb je prevazne sezeni na zidli. Navic se o nic nezajimaji, tudiz temat k hovoru fakt moc neni. A neni to o penezich - prochazka a podobne je zdarma, zpravy v tv taky - nestoji vic nez telenovely a serialy, ktere jedine sleduji

• Citovat
  • Upravit
7593
24.8.17 12:33
@Anonymní píše:
@Bábrdl taky znam podobny pripad. A tam je to teda taky hlavne o tom, ze ti zdravi rodice se cely zivot snazili si zdravi uchovat - nekouri, sportuji at. Ti skuhrajici jsou celozivotni silni kuraci a jejich pohyb je prevazne sezeni na zidli. Navic se o nic nezajimaji, tudiz temat k hovoru fakt moc neni. A neni to o penezich - prochazka a podobne je zdarma, zpravy v tv taky - nestoji vic nez telenovely a serialy, ktere jedine sleduji

Jenže za RS ta paní nemůže, to nejde srovnávat s někým, kdo na zdraví kašle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17
24.8.17 12:43

@AjaF tak ale za stezovani muze, ne? Protoze ja tomu „vysavani“ verim.Asi jsem mela napsat „zdravi“ rodice, protoze samozrejme v 70+ neduhy maji, ale proste i pres ne jsou pozitivni. A co treba takovi paraolympionici - proste se s tim porvali a jeste udelali svou prednost (velka cast se s postizenim nenarodila). Je to proste o pristupu k zivotu a myslim ze i s RS lze mit spoustu financne a zdravotne primerenych zajmu. Edit vystoupila jsem z anonymity aby nekdo nekafral ze akorat kritizuji a radim

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7593
24.8.17 13:10

@Kammila Psychická nepohoda k RS většinou patří, i když se člověk snaží sebevíc. Tím nepopírám, že to okolí může vyčerpávat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
24.8.17 13:46
@Anonymní píše:

A natuty ti starající se jsou rodiče ženy a ti, co na sebe kašlou, rodiče chlapa. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
24.8.17 13:51
@Kammila píše:
@AjaF tak ale za stezovani muze, ne? Protoze ja tomu „vysavani“ verim.Asi jsem mela napsat „zdravi“ rodice, protoze samozrejme v 70+ neduhy maji, ale proste i pres ne jsou pozitivni. A co treba takovi paraolympionici - proste se s tim porvali a jeste udelali svou prednost (velka cast se s postizenim nenarodila). Je to proste o pristupu k zivotu a myslim ze i s RS lze mit spoustu financne a zdravotne primerenych zajmu. Edit vystoupila jsem z anonymity aby nekdo nekafral ze akorat kritizuji a radim

To se hezky říká, ale když budeš mít RS a zároveň vývod ze střeva, mnohem hůř se to realizuje. Nepopírám, že návštěvy u ní člověka unaví, že s ní není zábava, neb chodí o berlích a navíc nikam nechce, protože má ten vývod.

Ale vsadím se, že kdyby měla normální dceru, tak nesedí celé dny doma, protože by se o ni dcera prostě postarala. Vytáhla jí někam, našla na netu různé pomůcky atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
24.8.17 13:52
@Kobea píše:
@Bábrdl Která paní toho syna vychovala? :think: Syn zřejmě nejdřív poslouchal maminku a teď poslouchá manželku.
Jeho chování je hrozné, ale on za to tak úplně nemůže, že se chová jako blb. :nevim:

Jo, důvodů, proč je všechny vina tchyně se na epipi najde vždycky dost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14642
24.8.17 14:01
@MarieP píše:
@Maminanamatersky, a co z toho udělat bonus? Říkáš, že by se tchyně pro děti rozkrajela… Co kdyby přijela jeden den v týdnu k vám a vnoučata pohlidala, klidně vždy naplanuj program, dej jej jako návrh a máš zabavenou babičku i děti = čas na sebe a chlapa…co já bych za to dala…aspoň jednou do měsíce, i za čtvrt roku by stačilo :oops: :mrgreen: to máš jeden den v týdnu, který tě nabije na celý další týden… A pak to máš " jen" tři dny, tak ještě jeden u vás tchyně, jeden ty s dětmi a chlapem u ní, a už to je jen jeden den bez něj, kdy bude mít čas jen na maminku…spokojeni všichni…co? :lol: Člověku je samotnému smutno, je to jeho maminka, já ho chápu, teď je to třeba vymyslet tak, abyste z toho všichni vyšli co nejlépe…Ty, děti, muž i maminka… :hug:

Nečetla jsem celou diskuzi, ale zrovna jsem chtěla napsat to samé. Když má babička vnoučata ráda, pak by jí mohly z toho smutku dostat nejlépe ony. Máme to v rodině vyzkoušené. Taky jsem kdysi jako malá vlastně bydlela dlouho s babičkou, která ovdověla. Bylo nám spolu moc fajn. Klidně bych jí děti nechala třeba na víkend. Může s nimi podnikat krátké výlety po okolí, nebo k vodě, na houby a pod. Pak můžou spolu upéct třeba bábovku pro maminku a tatínka, kteří by si pro ně přijeli třeba v neděli odpoledne. Všechno chce čas. Pak by bylo dobré, jestli má nějaké kamarádky, nebo jestli tam mají nějaký klub důchodců, nebo tak, aby se dostala občas mezi lidi svého věku. Za chvíli budou dušičky, pak vánoce, a to bude velmi citlivá doba pro jeho maminku. Klidně bych ji na svátky vzala k sobě, jestli bude o to stát. Ono to pak časem bude snad lepší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
79943
24.8.17 14:22

@Kobea Bohužel ona ho vychovala dobře v tom, že manžel stojí na straně své ženy. Problémem je, že člověk nějak nepředpokládá, že ta žena mu pak implantuje názor, že jeho nemocná matka je na obtíž. To se tak jaksi nedá předpokládat. Takže zase, at to beru jak chci, tak normální manželka by řekla - jedeme pro tvou mámu, na svátky je u nás. On jako dobrý syn by byl rád, a taky to vědomí, že se nemusí se ženou hádat, by bylo fajn.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
79943
24.8.17 14:25
@Bábrdl píše:
A natuty ti starající se jsou rodiče ženy a ti, co na sebe kašlou, rodiče chlapa. :D

určitě jo, protože jak vidět, RS je na stejné rovni, jako obezita. Smutné. Propána dívky, umíte si představit, že vám bude třeba 60, budete mít Alzheimera a vaše snacha bude synovi vysvětlovat, že je to vaše vina, protože jste na sebe nedbaly.? A co třeba kdyby vás nedejbůh ještě dřív porazilo auto a zůstanete na vozíku - taky se o vás nemusí starat, protože kdyby tchyně nebyla jelito a blbá navíc, tak si auta všimla?
Ne o empatii mladých žen zde na emiminu už nepochybuji dlouho. Pro své potřeby a přání jí mají hodně, pro jiné nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17
24.8.17 14:34
@Bábrdl píše:
To se hezky říká, ale když budeš mít RS a zároveň vývod ze střeva, mnohem hůř se to realizuje. Nepopírám, že návštěvy u ní člověka unaví, že s ní není zábava, neb chodí o berlích a navíc nikam nechce, protože má ten vývod.Ale vsadím se, že kdyby měla normální dceru, tak nesedí celé dny doma, protože by se o ni dcera prostě postarala. Vytáhla jí někam, našla na netu různé pomůcky atd.

Takze s dcerou se to bude realizovat lepe? S dcerou se vytahnout necha? Pomucky muze najit pouze dcera? A co treba sdruzeni stomiku? A lekari? Urcite by se mela dcera starat/zajimat taky, ale nelze na ni hazet vse. Prijde mi, ze se predevsim nemocna vyziva ve skuhrani a sebelitosti, ve smyslu JA jsem nemocna, co s tim jako hodlate delat kdyz byl ke me svet tak nespravedlivy

Příspěvek upraven 24.08.17 v 14:39

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
24.8.17 14:37
@Kammila píše:
Takze s dcerou se to bude realizovat lepe? S dcerou se vytahnout necha? Pomucky muze najit pouze dcera? A co treba sdruzeni stomiku? A lekari? Urcite by se mela dcera starat/zajimat taky, ale nelze na ni hazet vse. Prijde mi, ze se predevsim nemocna vyziva ve skuhrani a sebelitosti

pozor, karma je zdarma a všechno se vrací jako bumerang.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17
24.8.17 14:48

@Bábrdl a muzu se zeptat: v dobe svatby byla jiz nemocna? Protoze pisete o detech a to nejakou dobu trva…jak to bylo v zacatcich? A proc se na vychove nepodilel i otec ci partner? Kdyz pisete ze ho vychovala sama. Prijde mi to jako velmi jednostranny nazor a vytrzeny z kontextu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí