Manžel a tchyně

Napsat příspěvek
Velikost písma:
36556
24.8.17 18:07
@Kammila píše:
Zanarikat a politovat se je v poradku. Babrdl ale psala, ze je to v podstate jedine monotema navstev u ni a to v poradku jiste neni. Pres veskere obtize lze s vnoucaty probrat jejich kamarady, konicky, prusvihy atd..s mladymi zazitky z cest a podobnych temat je vice nez dost. U te pani mi to spise prijde jako evergreen: obetovala jsem se synackovi a on se mi takhle odvdecil.

Neřekla bych, že to je úplně jediné téma těch návštěv, ale ona to stará ženská moc jiných impulsů v životě nemá, buď je doma, nebo u lékaře.

Když jsem u ní já, tak mě poslouchá, dokážu jí rozpovídat třeba o minulosti a to potom mluví jinak. Třeba: hele této a jak ono to bylo s dovolenýma, když jsi tehdy… Nebo jak vzpomínáš na rok 1968 atd.

Ale u těch rodinných návštěv je asi moc cítit ten mus. Děti se nudí, snacha je okřikuje, že to snad vydrží, hraje si s mobilem, kouká na čas. To samé prý syn. Byt má malý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kobea
24.8.17 20:35
@Bábrdl píše:
Myslím, že je to vina obou. Syna i snachy. :nevim:

Je to vina všech tří. Ta starší paní má svůj díl, prostě ho má.
Ale nechci se tu dohadovat. Jen jsem chtěla poukázat na to, že není vždycky chyba jen na jedné straně.
U nás to bylo tak, že když se se mnou ex seznámil, tak za rodiči jezdil jednou za 6 týdnů, když jsem ho k tomu dokopala. Jinak by tam asi nejel :?. Když jsme bydleli pohromadě s jeho rodiči (pak jsem já odešla s dětmi pryč), tak mi tchýně párkrát řekla, že až oni s tchánem budou staří a nemocní, ať je dáme do LDN 8o. Koukala jsem na ní jak z jara, protože jsem automaticky počítala s tím, že se o ně s ex postaráme. Mezitím se mě tchýně elegantně zbavila, takže asi skončí v té LDNce :nevim:. Ale to už je její boj. Nikdo nemůže házet vinu na mě jako na snachu, protože já už v tom nejedu.
Záleží na tom, jak se kdo sejde. Tím samozřejmě netvrdím, že syn a snacha jednají správně. To vůbec ne.

• Citovat
  • Upravit
17
24.8.17 22:37
@Bábrdl píše:
Neřekla bych, že to je úplně jediné téma těch návštěv, ale ona to stará ženská moc jiných impulsů v životě nemá, buď je doma, nebo u lékaře.

Když jsem u ní já, tak mě poslouchá, dokážu jí rozpovídat třeba o minulosti a to potom mluví jinak. Třeba: hele této a jak ono to bylo s dovolenýma, když jsi tehdy… Nebo jak vzpomínáš na rok 1968 atd.

Ale u těch rodinných návštěv je asi moc cítit ten mus. Děti se nudí, snacha je okřikuje, že to snad vydrží, hraje si s mobilem, kouká na čas. To samé prý syn. Byt má malý.

No ale mladi si na rok 1968 asi moc nevzpominaji, ne? Takze tohle tema s ni probirat nemohou. A ze se dokaze bavit jen o minulosti, tak za to asi taky nemohou..porad mi to vychazi ze si z velke casti za to muze sama, protoze jejich soucasny zivot vicemene nebere v potaz.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49159
25.8.17 00:44
@Kammila píše:
No ale mladi si na rok 1968 asi moc nevzpominaji, ne? Takze tohle tema s ni probirat nemohou. A ze se dokaze bavit jen o minulosti, tak za to asi taky nemohou..porad mi to vychazi ze si z velke casti za to muze sama, protoze jejich soucasny zivot vicemene nebere v potaz.

a oni ji do svého současného života zavzali? aby ho teda mohla vzít v potaz?
jo a rok 1968 si nepamatují o to přínosnější by pro ně mohlo být poslechnout si někoho kdo to zažil.. to přece je dost velký mezník v našich dějinách tak vyprávění pamětníka by mohlo být super… no chce to ale taky nebýt povrchní a mít širší rozhled a zájmy - argument že mladí si něco nepamatují - no proto máme ty naše staré aby nás učili a vzpomínali ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
25.8.17 01:39
@Kammila píše:

Já si ho taky nepamatuju, na vině bude možná to, že jsem v té době nebyla na světě. Přesto není bez zajímavosti poslechnout si zkušenosti někoho, kdo to zažil. Byť dokonce i ta stará teta byla tehdy relativně mladá. Nakonec film Titanic nebo Pearl Harbor měly velký úspěch, navzdory tomu, že popisovaly události, které většina diváků nezažila. :mrgreen:

Musíš pochopit, že v životě se můžeš dostat do situace, kdy prostě nebudeš zdrojem zábavy pro široké okolí. Pro někoho je to důvod, proč se na blízkého vykašlat, pro někoho ne. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17
25.8.17 07:49

@Bábrdl ja nemusim vubec nic, aby bylo jasno.
A zamerne odbocujes od puvodni veci - nikdo ji prece nevycita, ze neni zdroj zabavy. To jsem nekde psala??
Problem je v tom, ze se nezajima o nic a nikoho nez sebe a potom jeste bere jako nespravedlivost ze u ni sedi okoli jen z povinnosti. Kdyby cast navstevy probihala na tema jeji potize a cast navstevy mladi a vnoucata licili co se udalo od posledniho setkani, urcite by se tam nikdo nenudil a necitil vysaty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8288
25.8.17 08:05
@Kammila píše:
A zamerne odbocujes od puvodni veci - nikdo ji prece nevycita, ze neni zdroj zabavy. To jsem nekde psala??
Problem je v tom, ze se nezajima o nic a nikoho nez sebe a potom jeste bere jako nespravedlivost ze u ni sedi okoli jen z povinnosti. Kdyby cast navstevy probihala na tema jeji potize a cast navstevy mladi a vnoucata licili co se udalo od posledniho setkani, urcite by se tam nikdo nenudil a necitil vysaty.

Zajímalo by mě, jestli se tak chová pořád, i před RS. Ono, rs člověka mnohdy změní. Někdo je prostě pesimistický, vyvolá to depresi. Zažila jsem nemocné, které to nutilo sprostě nadávat, mladá holka, prý jí to psychicky změnilo, sprosté výrazy. Zemřela na to mladá.
Ale je možné, že je ta paní taková celý život, to nevím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17
25.8.17 09:05

@belladonna ano to je právě ono - Bábrdl napsala velmi jednostranný příspěvek a o zbytku nechce nic napsat (zda v době synovy svatby byla ještě zdravá, proč se na výchově syna nepodílel i její partner či manžel, jak se chovala kdyžbyla mladší a zdravější atd atd). Protože takto vytrženo v kontextu vyznívá samozřejmě necitlivé okolí jako naprostá hrůza, ale podle mě pravda může být úplně jiná.
Znám totiž kupu případů, že matička vychovala synáčka za domnělého seběobětování se (od úst si utrhovala, nevdala se…), o které ale bohužel nikdo nestál a nyní se domnívá že mu za to může upírat právo na vlastní život

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80109
25.8.17 09:12

No a já znám zase případy, kdy oba rodiče vychovali děti, vychovávali je normálně, bez citového vydírání a nějakých řečí o utrhování si od úst - a synkové si našli partnerky a na rodiče dlabou. Jo tak leda když potřebují peníze - tak si přijedou vypůjčit na věčnou oplátku. Asi tak. A svědčí to o něčem? nesvědčí. Prostě zasklít těžce nemocného rodiče je sprostota.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
25.8.17 09:36
@Kammila píše:

Musíš zemřít, jako my všichni. :cert:
Ale to přeci není pravda. Ona se o ně zajímá, ale oni jsou odtažití. Údajně právě proto, že si furt stěžuje. Proto ona už se bojí něco říct. Ale těžko se podílet na životě někoho, kdo tě navštíví jednou za měsíc na hodinu. S jejími zámožnými zdravými rodiči tráví skoro každý víkend.

Dokonce jsem se ji pokoušela naučit ovládat počítač, aby mohla být na FB, což zatím nezvládla, ale možná to zkusím zase.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kobea
25.8.17 09:39

@Bábrdl Jak často za ní chodíš? Kolik té paní je (přibližně)?

• Citovat
  • Upravit
36556
25.8.17 09:39
@Kammila píše:
@belladonna ano to je právě ono - Bábrdl napsala velmi jednostranný příspěvek a o zbytku nechce nic napsat (zda v době synovy svatby byla ještě zdravá, proč se na výchově syna nepodílel i její partner či manžel, jak se chovala kdyžbyla mladší a zdravější atd atd). Protože takto vytrženo v kontextu vyznívá samozřejmě necitlivé okolí jako naprostá hrůza, ale podle mě pravda může být úplně jiná.
Znám totiž kupu případů, že matička vychovala synáčka za domnělého seběobětování se (od úst si utrhovala, nevdala se…), o které ale bohužel nikdo nestál a nyní se domnívá že mu za to může upírat právo na vlastní život

Už jsem psala, že je nemocná dlouho. Byla i v době svatby, ale byla na tom zdravotně výrazně líp. Nejvíc ji asi dorazil ten vývod.

Byla rozvedená a ten chlap už dávno zemřel.

A nevím, jak mu upírá právo na vlastní život. Tím, že ji musí jednou v měsíci na hodinu navštívit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76754
25.8.17 09:53

@Bábrdl no a řekla ta paní synovi, že chce, aby ji někam vzali na výlet nebo něco takového?
Ho to třeba ani nenapadne ani jeho ženu, že by paní v takovém stavu chtěla někam cestovat.
Zkusila jim to říct, že chce někam vyvézt a oni odmítli?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
25.8.17 09:56
@Kobea píše:
@Bábrdl Jak často za ní chodíš? Kolik té paní je (přibližně)?

Když se dostanu tam, co máme chalupu, řekněme taky tak jednou do měsíce.
Je jí něco přes 65.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17
25.8.17 10:11

@Bábrdl počítač aby mohla být na FC? ona ho má?
a jak to tedy bylo dříve když na tom byla výrazně zdravotně lépe? taky za ní jezdili jen na hodinu za měsíc?
a co konkrétně pro ni vlastně odmítli udělat, poté co je o to požádala? (pomoc s domem, s nákupy, zajištění přepravy k lékaři apod.)?
Protože znám případy, které odpovídají na ochotně nabízenou pomoc „já nic nepotřebuji“ a poté vykládají jak jsou na vše sami…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí