Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@srpen89 Ty máš nějaké komplexy nebo co? Když se s tebou život nemazlil, tak by na tvé straně mělo být více pochopení. Zatím se tu jen navážíš do ostatních uživatelů s jiným názorem. A mimochodem taky vím jaké to je starat se o umírající členy rodiny doma. A právě proto mám pro tchyni zakladatelky pochopení. Ne každý je splachovací a vyrovnat se s úmrtím dlouholetého partnera zabere víc než 4 měsíce a někdo se z toho nesebere nikdy.
@botl píše:
to je mi jasnéale na jednu věc pozor, beruška jsem tady já!
tak ji nenaváděj, jen at se hezky veřejně vyblinká když musí.. asi má nějaké trable a mě si vybrala jako uvolnění frustrace - no mě to prd dělá a jí to pomůže.. ![]()
no jo.. to seš beruška a krásná
.. ![]()
@inkakřivák píše:
Já si myslím tohle - že když máte doma normálně fungující vztahy, v celé široké rodině, ty vycházíš s tchyní tak, že si může připadat a připadá jako maminka vás obou, máš hodně velikou šanci, že tví synové budou vybírat podle tebe. Prý podvědomě hledají mámu, mají ji jako vzor manželky. Takže budou podvědomě hledat někoho, kdo má stejné vlastnosti, stejné vztahy. Můj syn si takhle vybral - taky velká rodina, která se co chvíli schází na jedné hromadě - a je to bezva.
a to si vezmi že už je to moje extchýně.. a stejně spolu slavíme narozky, navštěvujeme se.. no stejně ale - trocha modlení neuškodí nikdy ![]()
Proč ne - ona nemůže za to, že jste spolu nezůstali hádám. A pořád je to babička tvých dětí. Já se prostě na všechno ted dívám přes ty vnoučata - a řeknu ti mám pár velmi oblíbených nočních můr a jedna z nejhorších je přijít o ně. Já je totiž miluju - i když je to možná pro někoho nepochopitelné. A třeba včera jsem zrovna dceřiným dětem mrskala žaludek v cukrárně.
@inkakřivák píše:
Proč ne - ona nemůže za to, že jste spolu nezůstali hádám. A pořád je to babička tvých dětí. Já se prostě na všechno ted dívám přes ty vnoučata - a řeknu ti mám pár velmi oblíbených nočních můr a jedna z nejhorších je přijít o ně. Já je totiž miluju - i když je to možná pro někoho nepochopitelné. A třeba včera jsem zrovna dceřiným dětem mrskala žaludek v cukrárně.
no malej je ted aktuálně s babi na chalupě a podle fotek si to oba užívají.. vyhecoval babi i na trampolínu.. to video z toho je fakt výborný ![]()
A já jsem došla z hlídání před chvilkou - a dneska jsem těm malým opičákům a jejich loudění odolala.
@inkakřivák píše:
když jsem byla v šestinedělí chodila mi prvních 14 dní denně žehlit a uklízet, přinesla oběd, vyžehlila a já mezitím spala s miminkem a ona zase v tichosti a klidu odešla ani mě nebudila dodnes slyším to vlídné lehké klapnutí dveří když šla.. opravdu ji mám moc ráda
@Inaris píše:![]()
Trampolínu už máš za sebou?
Trampolínu nemají - to dceři rozmluvila neteř děckařka, že z ničeho nemají ve špitále tolik úrazů jako z trampolíny. Takže díky, ne. A na bazín to dneska nebylo. takže spíš jen ta zahrada, nějaké poletování se psy a tak. Normálka.
@jdukolem píše:
když jsem byla v šestinedělí chodila mi prvních 14 dní denně žehlit a uklízet, přinesla oběd, vyžehlila a já mezitím spala s miminkem a ona zase v tichosti a klidu odešla ani mě nebudila dodnes slyším to vlídné lehké klapnutí dveří když šla.. opravdu ji mám moc ráda
tak to je pěkný. Tohle doufám taky jednou uslyším. A taky jsi mohla napsat - si baba myslí, že to bez ní nezvládnu? ještě mi nosí jídlo, jako bych neuměla uvařit. To je mi fakt těch babiček líto. At udělají co chtějí, stejně jsou to mrchy.
@Inaris píše:
Taky ráda vzpomínám na moment překvapení, když jsem se jednou ráno probrala a slyšela jakési klapkání - říkala jsem si, co to je a - ona tchýně žehlila plínky. byla skvělá babička.
Moje mamča byla modernější, měla názor, že když se někdo rozhodne pro dítě, má si taky poradit; především zapojit manžela. Což taky není špatný názor. Ale tchýně byla fakt přímo dobračka od kosti.
Maminku svého současného partnera bohužel už nepoznám, ale odhaduji, že to taky byla fajn ženská. Soudíc podle jejího hodného syna…
jako na obojím něco je.. já byla těch 14 dní fakt vděčná - malej věčně v noci nespal, měl koliky, fakt jsem byla ráda, když mi pomohla..
@botl píše:
to je mi jasnéale na jednu věc pozor, beruška jsem tady já!
no já taky nechápu, proč tu kozu furt oslovuje beruško ![]()
@terinka4444 píše:
no já taky nechápu, proč tu kozu furt oslovuje beruško
protože jsem jí já řekla beruško a ona si to pak plete víš ![]()
@Maminanamatersky, a co z toho udělat bonus? Říkáš, že by se tchyně pro děti rozkrajela… Co kdyby přijela jeden den v týdnu k vám a vnoučata pohlidala, klidně vždy naplanuj program, dej jej jako návrh a máš zabavenou babičku i děti = čas na sebe a chlapa…co já bych za to dala…aspoň jednou do měsíce, i za čtvrt roku by stačilo
to máš jeden den v týdnu, který tě nabije na celý další týden… A pak to máš " jen" tři dny, tak ještě jeden u vás tchyně, jeden ty s dětmi a chlapem u ní, a už to je jen jeden den bez něj, kdy bude mít čas jen na maminku…spokojeni všichni…co?
Člověku je samotnému smutno, je to jeho maminka, já ho chápu, teď je to třeba vymyslet tak, abyste z toho všichni vyšli co nejlépe…Ty, děti, muž i maminka… ![]()
@Venetia píše:
Taky bych se raději dovolené dobrovolně vzdala…A raději vyslala manžela s maminkou, ať se užijou
ac je muz mamanek..
Prijel by domu po dvou dnech..psychicky by to nedaval
sice ma. maminku rad..ale jak zacne neco delat a ona spusti a jeste bych potrebovala tohle a tohle a tohle..tak peni:D
@ohlodana_broskev píše:ac je muz mamanek..
Prijel by domu po dvou dnech..psychicky by to nedavalsice ma. maminku rad..ale jak zacne neco delat a ona spusti a jeste bych potrebovala tohle a tohle a tohle..tak peni:D
nejde se nechat táhnout jako poleno at manželkou nebo maminkou musí si to vyjasnit a najít správnou míru, aby byla spokojenost na všech stranách