Manžel a tchyně

Napsat příspěvek
Velikost písma:
49159
25.8.17 11:55
@Kammila píše:
@jdukolem mám (bohužel) okolo sebe více případů RS i vývodů než bych chtěla (samozřejmě je to ovlivněno naší věkovou kategorií). A stojím si za svým názorem, že záleží postihne-li tato nemoc člověka který před ní byl optimistický či již předtím měl sklony k sebelítosti.
je to úplně stejné stane-li se vážný úraz a člověk skončí na vozíčku.Někoho to odrovná a někdo prostě žije aktivně (v určitých mezích) dál

ano přesně tak to je… a budeme se zlobit a odsuzovat ty které to odrovná za to, že je to holt odrovnalo, že nejsou tak silní odolní? ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17
25.8.17 11:57

@jdukolem tak já doufám, že tu paní nikdo neodsuzuje - zatím jste všechny odsuzovaly jejího syna a snachu, aniž byste znaly aspoň trošku více informací.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49159
25.8.17 12:01
@Kammila píše:
@jdukolem tak já doufám, že tu paní nikdo neodsuzuje - zatím jste všechny odsuzovaly jejího syna a snachu, aniž byste znaly aspoň trošku více informací.

no já to od tebe tak trochu četla.. že nemá fňukat a proč se diví že s ní není zábava, vyžívá se v sebelítosti atd atd ( zjednodušeně řečeno a shrnuto uznávám )
k těm informacím - padlo jich dost.. nejde o to jaká je pravda ale jak to ta nemocná paní vnímá a proč… taky zdroj info považuju za důvěryhodný - z hlediska historie v diskuzích vím že uživatelka co to píše nemá tendenci lhát nebo zveličovat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
25.8.17 12:06
@jdukolem píše:
ten pytlik je to nejmenší - jaký má vývod? kolostomii nebo ileostomii?
víš oni lidi s vývodem běžně chodí i plavat a do divadla a do kina - vím o čem mluvím máme stomika v rodině.. je spousta různých pomůcek, jednorázové zátky třeba na to plavání a tak…to by ale dokázali dbře vysvětlit v poradně pro stomiky - syn by ji tam mohl vzít.. divím se proč to dávno neudělal musí vidět jak se máma trápí.. a nebo je fakt slepej ve vleku ženy a svého života že je tak zadubený?

Tak to fakt vůbec netuším. Já jsem se to, že má pytlík dozvěděla rodinnou šeptandou, ona o tom sama nemluví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80024
25.8.17 12:08

@jdukolem Tak to zase já třeba nevím, že existují taková udělátka. Možná že ona jde skutečně do depresí z té nemoci - no a jestliže se tam syn objeví jednou do měsíce na hodinu z povinnosti, tak jí nepředá. S depresí na rozdíl od vývodu zkušenost mám - a vím, že se nedá zvládnout vůlí - to prostě nejde. Musí b ýt pomoc okolí a pak AD. A ona asi ten nezájem prostě vycítí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80024
25.8.17 12:11
@Kammila píše:
@jdukolem mám (bohužel) okolo sebe více případů RS i vývodů než bych chtěla (samozřejmě je to ovlivněno naší věkovou kategorií). A stojím si za svým názorem, že záleží postihne-li tato nemoc člověka který před ní byl optimistický či již předtím měl sklony k sebelítosti.
je to úplně stejné stane-li se vážný úraz a člověk skončí na vozíčku. Někoho to odrovná a někdo prostě žije aktivně (v určitých mezích) dál

Ano - ale kupodivu to moc nezáleží na tom, jak ten člověk žil dřív. Protože třeba ten, co žil velmi aktivně, se zlomí taky. prostě nic není tak jednoduché, jak se zdá. Opravdu ne. Ono totiž strašně moc záleží na motivaci, na podpoře lidí kolem - jestliže toho vozíčkáře hodí blízcí přes palubu - protože je zátěž a starost a vyžaduje pomoc - pak nemá moc šanci. Psychika ho zničí mnohem víc a důkladněji než ten úraz sám. A věř že vím o čem mluvím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76577
25.8.17 12:20

@jdukolem ano, uživatelka má pravdu, ale taky tu paní s RS vídá jednou měsíčně, a ta paní si možná vylije srdce, co vše je negativní, ale to, co se stalo pozitivního nemá potřebu říkat
a protože mám těch starých příbuzných kolem sebe hodně, ona si naříká, že s ní víc nejsou, ale v podstatě, ona si naříká proto, že je nemocná a postižená a chtěla by být zdravá, což je pochopitelné a jasné, ale ti mladí jí nijak nemohou pomoci v tom, aby se zlepšil její zdravotní stav, oni jí mohou pomoci jen fakticky s nákupem, s dovozem k lékaři, s prací na baráku, ale její zdravotní stav to nezlepší, takže ona si bude stýskat pořád,
navíc když RS poškozuje mozek, tak jí možná ta zábava s počítačem vůbec nepůjde,
a fotky vnoučat v mobilu z tábora ji asi doopravdy nezajímají
má babička má Parkinsona, takže také určité poškození mozku, není teda dementní, to ne, ale má svůj svět, a fotky z tábora ji fakt nezaujmou
a myslím, že paní opravdu ani na nějaký výlet nechce, má i berle i vývod, takže možná jde překonat jedno z tohoto, ale pokud má obojí, tak docela věřím, že se nikde ukazovat nechce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106083
25.8.17 12:23
@Inaris píše:
Opravdu mnozí. Dva moji známí dokonce pečou dorty na kšeft.

ok :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106083
25.8.17 12:41
@Inaris píše:
4 moji kolegové a jeden šéf pečou… V rodině mám 3 chlapy, co pečou (pekli)… Jo, najdou se.
Můj současný teda ne. :D

tak to já neznám žádného

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6439
25.8.17 12:43
@Inaris píše:
4 moji kolegové a jeden šéf pečou… V rodině mám 3 chlapy, co pečou (pekli)… Jo, najdou se.
Můj současný teda ne. :D

to to tedy Evropa dopracovala. A pane Bože, ty to vidíš a s tímhle materiálem máme čelit terorismu. Budeme zřejmě házet buchty pod kola vozidel a přežereme dorty mladíky náchylné se nechat zlákat k islámu. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9371
25.8.17 12:46

@samá práce Musíme islamisty konvertovat k pečení. S tim by šlo si skvěle vyhrát. Představ si muffin s polevou ve tvaru muslimky v nikábu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kobea
25.8.17 12:49
@Inaris píše:
To by bylo úplně nejlepší. :D Však mnohé boje vznikají právě z hladu. :jazyk:

Já myslím, že taková dortová bitva by národy spíš sblížila 8). Všichni by se nasmáli a pak by se šli společně někam zbavit šlehačky a čokoládové polevy ;).

• Citovat
  • Upravit
Kobea
25.8.17 12:54
@Inaris píše:
Přesně tak. Navíc všichni víme, že přejezenému člověku se nechce nic dělat, tak… :D

Jo. Po bitvě byl každý ne generálem, ale přežraným a nepoužitelným :mrgreen:. Ale chtělo by to i alternativu pro ty, co sladké nejedí ;).

• Citovat
  • Upravit
80024
25.8.17 13:15
@Venetia píše:
tak to já neznám žádného

Já jo, můj brácvha. ten peče vánoční cukroví, spoustu a rád. A vždycky se chlubí, kolik mu toho do vánoc sežerou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
25.8.17 13:18
@samá práce píše:
to to tedy Evropa dopracovala. A pane Bože, ty to vidíš a s tímhle materiálem máme čelit terorismu. Budeme zřejmě házet buchty pod kola vozidel a přežereme dorty mladíky náchylné se nechat zlákat k islámu. ;)

Můj muž umí žehlit. :lol: :lol: :lol: A kdybys znal jeho práci a zařazení, to by tě teprve hráblo (napovím: dává se k ní hodnost).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí