Manžel cholerik-setrvávat ve vztahu?

Anonymní
17.6.17 22:54

manžel cholerik-setrvávat ve vztahu?

Ahojte, potřebuji znát pohled nestranných lidí… Už dlouho zvažuji rozvod s manželem, který je hrozný cholerik. Kolikrát už mi při hádce sprostě nadával (že jsem ku.va,p. ca, blba, krava, neschopna…) a to i před synem (3r.). Chytil mě třeba i silně za ruku a odstrčil mě, hodil po mě nějakou věc, schoval klíče od auta, když jsem chtěla někam jet atd. Po těchto scénách ale vychladne, omlouvá se, říká že mě miluje že chce být s nama… Opakuje se to cca 1× za měsíc. Jako otec také moc nefunguje. Se synem tráví minimum času, doma moc nepomáhá. V podstatě chodí „jen“ do práce. Pomalu mám averzi na vše co řekne, nesnáším jeho zlozvyky (kouření, pivo každý den…). Jit bych měla kam, ale bojím se ten krok udělat. Nechci zničit rodinu a taky je mi ho i líto, neměl to v dětství lehké… Vím že by se s rozvodem těžce vyrovnával. Daly byste mu ještě šanci? Děkuji za reakce.
Anonym-manžel sem chodí taky

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14642
17.6.17 22:59
@Anonymní píše:
Ahojte, potřebuji znát pohled nestranných lidí… Už dlouho zvažuji rozvod s manželem, který je hrozný cholerik. Kolikrát už mi při hádce sprostě nadával (že jsem ku.va,p. ca, blba, krava, neschopna…) a to i před synem (3r.). Chytil mě třeba i silně za ruku a odstrčil mě, hodil po mě nějakou věc, schoval klíče od auta, když jsem chtěla někam jet atd. Po těchto scénách ale vychladne, omlouvá se, říká že mě miluje že chce být s nama… Opakuje se to cca 1× za měsíc. Jako otec také moc nefunguje. Se synem tráví minimum času, doma moc nepomáhá. V podstatě chodí „jen“ do práce. Pomalu mám averzi na vše co řekne, nesnáším jeho zlozvyky (kouření, pivo každý den…). Jit bych měla kam, ale bojím se ten krok udělat. Nechci zničit rodinu a taky je mi ho i líto, neměl to v dětství lehké… Vím že by se s rozvodem těžce vyrovnával. Daly byste mu ještě šanci? Děkuji za reakce.
Anonym-manžel sem chodí taky

Sorry, ale vypadá to na špatný výběr partnera. To, že měl těžké dětství ho opravdu neomlouvá. Dala bych mu možná šanci, aby svoje chování řešil s odborníkem. Pokud odmítne, bez váhání bych ho opustila, zvláště pokud máš kam jít, jinak si syn převezme jeho vzorce chování do svého života.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
17.6.17 23:00

Mě na to napadá jen jediné - chceš, aby měl tvůj syn takový vzor???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.6.17 23:04

@Aries6 právě že nechci…proto to zvažuji vím dál víc. Už teď pozoruji některé převzaté vzorce chování…

• Citovat
  • Upravit
10680
17.6.17 23:06

Nabidla bych manzelskou poradnu, jinak odchod. Nejak mi prijde, ze kdesi uvnitr uz jsi rozhodnuta ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.6.17 23:07

@nostress ano,vím že nějaké náznaky byly už před svatbou, bohužel jsem byla slepě zamilovaná… Odborníka asi nebude chtít navštívit, už jsme to řešili víckrát..

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
17.6.17 23:10

@Tarinka ano,v podstatě jsem. Jen udělat ten krok… Nějaké snahy o poradnu už byly. Nikdy jsme to neabsolvovali dlouho, jelikož jsem byla iniciátor já a manžel tam chodit nechtěl. Navíc to nemělo moc velký efekt. Vždy se nějakou dobu snažil víc, ale pak zas přišla nějaká scéna…

• Citovat
  • Upravit
12156
17.6.17 23:34

Ja bych zkusila druheho mimiska, pak se urcite uz zmeni :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18.6.17 06:41
@Tarinka píše:
Nabidla bych manzelskou poradnu, jinak odchod. Nejak mi prijde, ze kdesi uvnitr uz jsi rozhodnuta ;)

Presne tak. V kazdem pripade bych tuto formu souziti stopla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
káťa
18.6.17 07:28

Hele, to neni o cholericnosti.
Muj tata byl ukazkovy cholerik, chytal fakt na prvni naslapnuti, umel byt sprosty a neco vzteky rozsekat, ale NIKDY nenadaval sproste mamince nebo nam, NIKDY by nehazel nic po nas nebo mamu fyzicky napadal (chytani za ruce, odstrkovani). Proste byl vztekly, obcas bouchnul, ale maminky si vazil a v zivote by ji neublizil ani fyzicky, ani slovem. To, co popisujes ty, neni ani tak cholerik, jako hulvat, ktery si te nevazi. Plus k tomu cigara, denni piti, nezajem o dite. Odesla bych, pokud by to nechtel odborne resit…

• Citovat
  • Upravit
3244
18.6.17 07:37

@káťa Přesně. Něco jiného je vzteky bouchnout a něco jiného po někom něco házet a nadávat mu.
@saadet to je vtip…,že?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
104
18.6.17 08:05

Nooo, tak v tomto vztahu bych nesetrvávala, jen protože on chodí do práce a ty tak máš aspon pohodu, když není doma. Není to perspektivní soužití. Nadávat bych si rozhodně nenechala, a to, že ti říká, že tě miluje, je jen jeho manipulativní výčitka. Zařídila bych si vlastní život, a uvědomuji si, že se to lehce řekne. Hodně vytrvalosti přeji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.6.17 08:26

@Ketu přesně tak, pres týden když je v práci máme se synem klid… Manžel si mysli ze pro nas dela dost-chodí do práce, o víkendu jezdíme na výlety, doma třeba 1× za týden vysaje nebo umeje nádobí. Jinak ale většinou kdyz prijde z práce (cca v 5h), sedne k televizi… A já uz nekdy nevím jestli tak nemam vysoké nároky…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
18.6.17 08:31

Ted je zrovna asi 3 týdny po větší hádce. Takže klidové období. A to si vždycky říkám že to bude třeba lepší a je pro mě těžké udělat ten krok k rozvodu. Ale už mi docela dochází trpělivost… Děkuji za názory, utvrzuje mě to v tom, že rozejít se bude správné. Ikdyž těžké…

• Citovat
  • Upravit
12915
18.6.17 08:35

O řešení ses pokoušela, vždy to sklouzlo k původnímu.
Najdi si svědky, aby manžel nedostal dítě do péče, protože pak by to schytával syn, protože je první po ruce.
Tohle opravdu nemá cenu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria