Manžel je pořád protivný

Anonymní
10.10.12 13:17

Manžel je pořád protivný

Ahoj holky,

omluva za anonym, ale manžel je celkem častým návštěvníkem a jsem přesvědčena že i věrným čtenářem mých příspěvků. I když by se v nich na stopro poznal, proč mu to trochu neztížit, že.

Je to, nebo spíš na začátku byl, celkem normální chlap, ale poslední dobou je strašně protivný, všechno mu/tedy nespíš asi já/vadí. Např.:

• že má každý večer při příchodu domů teplou večeři. To co mi asi před 14 dny řekl jsem brala jako humor, ale on to myslel naprosto vážně. Prý nehodlá jíst zbytky od oběda…Nedokázala jsem mu vysvětlit, že má denně uvařené jídlo, které bohužel po jeho příchodu musím ohřát. Vadilo mu, že my ostatní máme něco jiného, většinou studené. Prý by mu stačil namazaný chleba…jenže on celý den nic nejí, max. si koupí rohlík a nějakou kyšku.

Druhý den jsem vařila rajskou-on po dotazu co je k večeři /já mu odpověděla, že my jsme měli rajskou ale on přece nebude jíst zbytky od oběda/ dostal chleba s čímsi. Po holce pak ještě hltavě dojedl zbytek rajské a málem štěkal blahem :pocitac:

• vadí mu, že uklízím. Denně stříkám sprchový kout savem-hned se zanáší, denně vysávám a obden utřu podlahu. Wc má denně čisté, ručníky se snažím i po jeho koupání rozvěsit, aby netuchly. Někdy si už připadám jako stroj, co jen chodí a po každém sbírá nepořádek, Ano, vím, je to moje chyba a dělám si to sama, Jenže já tu žiju celý den s prckem a prostě mi vadí, když tu někde něco leží, či nevysátá podlaha. Mám tmavé vlasy a ty jsou prostě všude.

Jako matka na tříleté RD si chodím týdně přivydělat úklidem do jedné firmy. Jsou to za nic celkem slušné peníze. Jenže i to mu v podstatě vadí. Práci mi sehnal on od svého známého. Jenže jezdí na chalupu za svou matkou a tak jsou jeho pobyty u ní kráceny o ty hodiny, kdy já jdu uklízet. Jedná se cca o 5 hodin čistého času i s cestováním. Většinou jede v pátek večer a vrací se v neděli kolem oběda. Kdyby si býval bral 2-letého syna sebou, mohla bych tam zajet třeba v sobotu přes den a nemusela čekat na něj v neděli až se vrátí a postará se o něj. Nechce ho tam, tchýně se o něj starat nechce-prý nemůže, ale spíš nechce a jemu tam překáží, nemůže zvelebovat její kutloch. Na to už nic neříkám, rezignovala jsem. Teď naposled tam jel až v sobotu ráno, naštvaný, že se dcerka pomalu obléká a on už chtěl dávno vyjet. Jezdí autem a tak podle mého názoru nikam nepospíchá. Já jezdím k našim vlakem, to je jiná nestíhačka. Apropo on je pokaždé před odjezdem a vlastně i po příjezdu nabručený. Běda se ho zeptat když se vrátí a nese nahoru tašky, zda jde ještě dolů. Akorát dostanu držkovou, že on má naložené auto a musí kmitat. Jenže co vozí-blbosti. Kdyby aspoň vypěsovaný brambor, ale ne ten jsme letos neviděli-ještě mi vynadal, že honem pospíchal a rychle je vykopával.

Na to mi řekl, že se musíme domluvit a já budu chodit uklízet v pátek večer.

1. večer nic neuvidím, jelikož myju i výlohu a to se jaksi potmě nedá a vevnitř taky není žádné extra světlo

2. navíc mi sám šéfik říkal, ať tam v pátek nechodím, že kolega je horlivý a pracuje dlouho do noci-poznám dle vykouřených cigaret.

To už ve mě všechno vřelo a vybuchla jsem, že dodělám tento měsíc a prostě skončím. Samo, že nechci, jsou to opravdu slušné penízky a hodně nám pomáhají /původně jsme si je chtěla šetřit, ale za skoro rok nemám ani floka/.

Jdeme na velký nákup, kam on velmi, ale velmi nerad jezdí a většinou se chytneme. Je schopen mi stopovat jak jsem v obchodě dlouho a nedej bůh, když děti chtějí jet mašinkou co v nákup. centru jezdí. Po návratu vynesu dítka, starší jde samo sama a jdu dělat oběd či večeři, záleží jaký je čas. On jde na 2× s nákupem do 3.patra /které sám vybral, aby nám nikdo nedupal nad hlavou/ a má opět útrpný obličej. Když mu nabídnu, že mileráda tašky odnosím a on se postará i s jídlem o tu naši divou zvěř, nechce. Snažím se tedy jezdit společně max. jednou za měsíc, jinak si obstarávám vše tady-musím jezdit busem do sousední čtvrti, pokud chci nakoupit pořádě.

Neříkám, že jsem super extra, jsem protivná, náladová a zjistila jsem, že vlastně díky jeho náladě. Nemám ani žádné světýlko na konci tunelu, nemám se na co těšit. Děsím se návratu do práce, ještě skoro 3/4 roku a zase do banky, kde jsem už předtím měla nervy v kýbli. Do toho teď už 2 děti, snad ještě i manžela. To pak nastanou jiné a větší nervy, jako kdo vyzvedne ze školky, která končí dřív než já v práci apod. Holka je ve 3.třídě a zaplaťpánbůh premiant, vůbec se s ní nemusím učit a je to velká úleva. Zato malej je neposeda, neposlechne, ve všem pozadu, dřív narozený, takže možná i nějaká porucha tam nejspíš bude. Teď mu zjistili i hraniční testy na štítnou, tak uvidíme.

Už jsem jej jednou opustila a šla za jiným, ale nakonec jsme se k sobě vrátili a máme druhé dítko. Nechci nikoho jiného, stejně jsou všichni stejní, navíc 2 děti, hypotéka, no žádná slast. Mám ho pořád ráda, i když už to není tak jako kdysi na začátku. Ale jsme přece rodina.

Nemyslím si, že by někoho měl, i když jeho oplzlé řeči typu jaké má uklízečka kozy, jak ji chodí šmírovat, když se sprchuje apod. jsou trochu za hranicí. Já si zase občas napíšu lechtivou sms se svým známým a tím to pro mě končí. Ale narovinu, kdo to dneska nedělá, příp. ho to neláka. Je to tak trochu únik z reality, i když taky za hranicí.

Asi jsem se potřebovala jen vypsat, protože mi přijde že ať udělám cokoliv je to špatně.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
11955
10.10.12 13:33

Tohle jsem minulý týden našla, je to trochu sežrané od myší, ale dotyčný věděl, proč si to před čtyřiceti lety schoval…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.10.12 13:35
@Anonymní píše:
omluva za anonym, ale manžel je celkem častým návštěvníkem a jsem přesvědčena že i věrným čtenářem mých příspěvků. I když by se v nich na stopro poznal, proč mu to trochu neztížit, že. .

Vždyť jsi to celé napsala právě a jen za tím účelem, aby si to přečetl ;). Cizímu člověku to na dost místech nedává valný smysl.
Originální způsob řešení manželských problémů.

• Citovat
  • Upravit
466
10.10.12 13:38

Ja bych asi zkusila na cas vypadnout a nechat ho samotneho, at premejsli. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.10.12 13:46

@BEcherovka Nojo to bych i ráda, ale není kam, naše mám 250 km daleko. Nevím, jak by to tu vypadalo s dcerkou, když chodí do školy :think:

pro anonymní…určitě nemám potřebu aby to četl. To bych se jinak přihlásila pod nickem ;) A pokud potřebuješ veškeré informace, tak přijď k nám a zmatený ti to nepřijde.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
10.10.12 13:47

@wobludečka hm…dobrý,takže je to asi nevyléčitelné

• Citovat
  • Upravit
466
10.10.12 13:57
A nemohla bys prece jen k vasim? Treba az bude mala mit ted podzimni prazdniny.
@Anonymní píše:
@BEcherovka Nojo to bych i ráda, ale není kam, naše mám 250 km daleko. Nevím, jak by to tu vypadalo s dcerkou, když chodí do školy :think:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.10.12 14:01

@BEcherovka Jo to jedeme, hned ve středu po škole a vracíme se v neděli kolem oběda abych stihla úklid. Jednou jsem ho poprosila, aby za mě zašel, abych mohla u našich být o velkých pr. 14 dní v kuse a nedávat zbytečně za vlak kvůli úklidu tam a zpátky a obličej byl asi takovýto :(. Jako šel, ale sem si pak vyslechla.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
10.10.12 14:07

@BEcherovka Já mu právě od tohoto víkendu jen vařím, peru apod. Nevyhledávám ho, i sem mu uvolnila ložnici a jednu noc spala s dětma-no nikdy více :). Prostě komunikace na bodu mrazu, on sní jídlo a jde se vykoupat a spát-v 8-9 hodin.
Jenže mě právě vadí, že nemám kam uniknout během týdně, příp. o víkendu na kratší dobu. Jsme limitovaná jak úklidem, tak financema za cestu vlakem. Že on ví, že přijdu domů a já budfe sedět doma, ale zase když někam chci jít, tak má hned narážky, že jdu za jinýma… Včera jsem jela s dětma do centra a starší z toho měla velkou radost, má město moc ráda a díyk němu tam v podstatě nechodím. Co by přece dělal na Karlově mostě, na Petříně??? Je tam plno lidí. Když už jde tak skoro nemluví, je zaraženej a to radši teda bez něj. Zoo bylo přímo utrpění Ferdyše Pištory :,(

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
10.10.12 14:09

Oprava že on ví, že přijde on domů a já budu sedět doma :-))

• Citovat
  • Upravit
466
10.10.12 14:10

Vubec netusim co bych ti poradila, ses si jista ze fakt nikoho nema?
Nebo jak to u nej vypada v praci? Obcas kdyz pritele naserou v praci nebo nekdo vylejva si to na me, uz vim kdy za to muzu a kdy ne.
Ten muj bejval protivnej kdyz si psal na netu, pak sem na to prisla, udala halo tak to vymazal a je to v poho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4961
10.10.12 14:11

Byl takový vždycky? Třeba ho něco trápí. Nezastávám se mrzoutů, chraňbůh, mám doma taky jeden druh, ale není to tak hrozný a vždycky má kecy, protože je zrovna situace, která mu něco špatného připomíná apod. Třeba by chtěl, aby jsi byla víc s ním, ne jen uklízela a vařila. Snaží se něco naznačit, ale neví jak to udělat jinak.Taky někdy nevím co se děje, možná to ale spíš nechci řešit :nevim: :nevim: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
466
10.10.12 14:14

To si moc neumim predstavit ze by mi skoro i zakazoval chodit s kamoskama.
Kdybys treba chtela, jsem taky z prahy, termin mam za mesic, a pokud nejdu s bejvalou kolegini nebo do skoly tak sedim u pc, bych taky nekam zasla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
466
10.10.12 14:15
Ze by se mu treba styskalo po dobe kdy jste byly jen vy dva?
@Jůlinka T. píše:
Byl takový vždycky? Třeba ho něco trápí. Nezastávám se mrzoutů, chraňbůh, mám doma taky jeden druh, ale není to tak hrozný a vždycky má kecy, protože je zrovna situace, která mu něco špatného připomíná apod. Třeba by chtěl, aby jsi byla víc s ním, ne jen uklízela a vařila. Snaží se něco naznačit, ale neví jak to udělat jinak.Taky někdy nevím co se děje, možná to ale spíš nechci řešit :nevim: :nevim: :nevim:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4961
10.10.12 14:21

@BEcherovka Taky mi to tak přijde, našemu tátovi to určitě taky chybí, ale prostě to nedokážou říct, proč musíme být vnímavý a chápavý jenom my???To je nanic, fakt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí