Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
A něco jako důvěra ve vztahu vám nic neříká? Otevřená komunikace s partnerem na úrovni? Vadí vám, že má profil za vašimi zády-přitom pod svým jménem, aniž by jste věděly proč, chcete udělat v podstatě úplně to samé, vytvořit si profil a zkusit to na něj? V podstatě se vyrovnáte jeho úrovni (když neřeším teď to, že nemusí nikoho hledat tak, jak si myslíte). Ve výsledku je snad zcela irelevantní, na jaké sociální síti má muž profil. Pokud chce, najde si přes vaše protesty někoho i na facebooku, nebo kdekoliv mimo internet.. pokud nechce, může mít založených xxxx profilů a nepůjde mu o nic víc, než se odreagovat obyčejným pokecem.
A opravdu nic ve zlém, ale takové řešení „vytvořit si fiktivní účet a zkusit to na něj“, to mě napadalo tak v mých 16ti letech.
Uvědomujete si některá, že jsou i muži, kteří by třeba nepodvedli, ale když se mu začne neustále někdo nutit, tak dřív nebo později i může podlehnout? Ku všemu pokud znáte svého muže, zkusíte na něj veškeré triky balení jako fiktivní žena, tak se pak nedivte zklamání, že se chytí, protože ho bude moc zajímat, jak je možné, že existuje ještě někdo tak podobný jeho ženě (například). Nevím, co čekáte. Mimo to, každý chlap je zvědavý, i když k činům má extrémně daleko.
Ale tak vaše věc, já jen vyjádřila svůj názor na věc a já osobně bych se ho přímo zeptala a neškudlila za jeho zády, čím bych přilila jen petrolej do ohně..
EDIT: Já už se nedivím, jestli mají muži takové afektované, podezíravé ženské, co na ně kují pikle namísto otevřené konverzace, že to muže s takovými ženami nebaví, to se na mě nezlobte.
Tímto chováním ho jen k nevěře dotlačíte…
@Maculinka naprostej souhlas…pokud odhlídnu od toho, že badoo si tvoří účty jak ho napadne, tak bych se manžela taky na férovku zeptala ![]()
mmch mám kamaráda, kterej mi kdysi dávno, když sem takhle plašila řek hele co blbneš, když tě bude chtít podvést, tak to udělá i když třeba budete spolu sedět v hospodě cestou na záchod a jestli by měl poměr, tak si dá sakra bacha abys na to nepřišla a když nebude chtít, tak to neudělá i kdyby ho ženská kdoví jak sváděla, protože protě nechce…takže klídek dámy ![]()
Ahoj.. Já jsem asi prostě tolerantní člověk..
Můj přítel má profil někde na netu (nechci vědět kde) a já mu to toleruju. Přítel má rád diskuse, pracuje v noci a podle jeho slov si chodí pokecat. A já mu věřím. Co je špatného na tom, když si chce (v mém případě) zkrátit noc pokecáním si, když já spím?
Podotýkám, že přes den, když jsem doma, tam neleze. Není tohle spíš o důvěře?
Co se Zakladatelky týče, chápu, že je naštvaná.. Asi bych se chlapa taky zeptala, kam tím míří. A kdyby mi lezl na chaty během mé přítomnosti v bytě, taky by mi to asi vadilo.
Některým se to nebude líbit, ale napíšu názor druhé strany. Jsem ženatý, dvě děti, mám profil, na něm jeden milostný vztah a 5 přátelských(pouze písmenkování). Neházejte všechny do jednoho pytle, protoře to co píšou chlapy(věřím, že někdy dost nechutné) píšou i ženy. A né jedna. Maskujou to písmenkama a po týdnu chtějí na kafe atd. A to není jedna zkušenost. jsme prostě lidi. Je potřeba zamyslet se proč partner hledá něco jiného. Chyba kolikrát je na obou stranách. Nasazením prstýnku se nestává Vaším majetkem. Zavzpomínejte, je-li Váš vztah stejný jako před svadbou.
@Petr3 píše:
Některým se to nebude líbit, ale napíšu názor druhé strany. Jsem ženatý, dvě děti, mám profil, na něm jeden milostný vztah a 5 přátelských(pouze písmenkování). Neházejte všechny do jednoho pytle, protoře to co píšou chlapy(věřím, že někdy dost nechutné) píšou i ženy. A né jedna. Maskujou to písmenkama a po týdnu chtějí na kafe atd. A to není jedna zkušenost. jsme prostě lidi. Je potřeba zamyslet se proč partner hledá něco jiného. Chyba kolikrát je na obou stranách. Nasazením prstýnku se nestává Vaším majetkem. Zavzpomínejte, je-li Váš vztah stejný jako před svadbou.
Také je třeba se zamyslet nad tím, že jestli po svatbě přijdou děti, že nikdy nebude vztah jako dřív. On si to chlap vesměs ani neuvědomuje a hrozně se diví, proč je žena jiná, ale dětmi končí veškerá legrace. Najednou sice je to radost, ale i starost s nimi spojená. Hlavně bonus, pokud má žena ještě líného chlapa doma, tak nevím, co někteří čekají? Žena přiletí z práce, plno další práce doma, manžel vylepený na gauči a to se má ženuška na něj ještě usmívat? V tomto případě by se měl spíš chlap zamyslet, jestli jeho žena není jiná jen proto, že je zaúkolovaná prací, domácími pracemi a dětmi. Samozřejmě, díky Bohu už se rozrostla skupina mužů, kteří pochopili, že ženy nejsou stroje a pánové musí přiložit ruku k dílu, pak i žena je svolná k večernímu dovádění, krásným úsměvům přes den a to proto, že není psychicky a fyzicky unavená. O tom to celé je. Mám opravdu mnoho známých, znám spousta párů a sice se to nedá s přesností určit, ale začínám se přiklánět k názoru, že tam, kde není chlap lempl a povaleč, tak manželství je více pevné, kde se jen tak intimnosti, doteky, láskyplnost nevytrácí ani po svatbě a příchodu dětí.
Taky se mi zdá, ze strany chlapa trošku primitivní, říkat věty, že by si žena měla popřemýšlet, zda je ten vztah stejný jako před svatbou. Proč by nad tím měla uvažovat žena? Pokud chlapovi něco chybí, má hubu a měl by to říct. Ne to nechávat na ženě a po sléze svou nevěru atd omlouvat větami typu „měla jsi se zajímat, jestli mi něco nechybí“, je to alibistické a prokouknuté ![]()
@Maculinka je to tak jak píšeš, chlapi se chovají alibisticky. Navíc se mi líbí jak ten dotyčný muž nad tebou píše že nasazením prstýnku se muž (ne)stává majetkem ženy. To bychom se tady mohli bavit donekonečna že tak je to i z druhé strany. Já osobně mám pocit že okamžikem svatby si manžel začal myslet že mě má jistou a že mu automaticky patřím a on už se nemusí snažit tak jako před svatbou takže to máme přesně naruby v mém připadě.
Každý z nás máme nějakou 13.komnatu, doporučuji po ní nepátrat.
@el009 A právě to, co píšeš je v životě celkem časté bohužel. Vesměs jsou muži, kteří navléknutím prstýnku se (mylně) domnívají, že mají ženu naprosto jistou a tím pádem o ni nemusí nadále bojovat. Potom mě ale více štve, jak slýchávám, že to „bojování“ po sléze zkouší jinde. Doma ženuška, co mu dopřeje veškerý komfort, o děti se postará a manžílek mezitím bojuje jinde. ![]()
@Maculinka Já nesouhlasím, žena by měla být milá, i když se jí narodí děti, nebo má hodně práce, není to důvod k tomu, aby peskovala. Ono se dá říct i hezky, aby mu ten druhej pomohl. Většinou mají ženy tendenci čekat, až jim chlap pomůže sám od sebe a pokud to neudělá, tak ho sejme. Proč mu hezky neřekne, co a jak. Pak se ty ženské nemůžou divit, že to doma nefunguje.
Celkem jsem si všimla i toho mužského trendu, že jakmile má žena na takové záležitosti modernější názor a nebo je jednoduše prokoukla, už je to feministka
Ono vlastně už pro toto označení stačí, že má žena vůbec nějaký svůj názor ![]()
Omlouvám se za OT ![]()
@smoulinka71 píše:
@Maculinka Já nesouhlasím, žena by měla být milá, i když se jí narodí děti, nebo má hodně práce, není to důvod k tomu, aby peskovala. Ono se dá říct i hezky, aby mu ten druhej pomohl. Většinou mají ženy tendenci čekat, až jim chlap pomůže sám od sebe a pokud to neudělá, tak ho sejme. Proč mu hezky neřekne, co a jak. Pak se ty ženské nemůžou divit, že to doma nefunguje.
Protože ne na každého muže platí, že ho slušně požádá. Ano, jsou případy, kdy to tak funguje. Já taky netvrdila, že to tak jednoznačně funguje ve všech rodinách. Jenže jsou muži, které ženy mohou prosit jak chtějí a nehnou s nimi a nakonec si ještě najdou milenku. Jsou takové případy. Rovněž se přikláním k Tvému názoru. Že některé stačí jen poprosit.
Já se ovšem vyjadřovala k té skupině mužů, kteří opravdu prstem nehnou, i kdyby se žena stavěla na hlavu a vše doma tím pádem spadá na ní.
Můj muž měl své období, které jsem chápala, že mi pomáhat nemohl, lítala jsem kolem miminka, domácnosti celý týden sama a kupodivu, i když bývám usměvavá, tak tehdy mi moc do smíchu nebylo a na nějaký sex jsem neměla ani pomyšlení. ![]()
@Maculinka Chlapi jsou ješitní a musíš to s nimi umět, stačí ho poprosit a pak ho hodně chválit a máš vyhráno. Nikdy jsem s tím neměla problém. A když vidím, jak se někde zbytečně hádají kvůli tomu, kdo toho doma víc udělá, kdo míň…atd. Tak snad než si toho chlapa berete, tak víte jaký je? Pokud zlenošil až v manželství, tak jste mu to dovolila, není se pak divit, že se mu nic nechce.
@smoulinka71 To, co funguje na jednoho chlapa, neznamená, že funguje celoplošně na všechny.
Můj případ to není, díky Bohu. Mimo jiné, jsou muži, kteří se po svatbě mění a do té doby se třeba pár let chovali jinak. Bohužel, vidím to v mé rodině. (EDIT: resp. moje sestřenice a její muž)
@Maculinka U mě to funguje na všechny chlapi i v práci. Stačí pozitivní přístup a kmitají. A to si někdo myslí, že s ním člověk nehne. Ale hne. I ten největší lenoh se dá obměkčit. Nemyslím si, že se chlap změní jenom proto, že se ožení, myslím si že chyba je na obouch stranách.