Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Kobea .. znám muže, by Ti poradil, jak správně oloupat banán. Až bys ho loupala napříště před ním a po svém, by Ti řekl, že už Tě přeci učil, jak se loupe banán.
On se takto chová jen ke svým nejbližší, kdy má dojem, že mu tolerováno.. Dělá to tak i jeho otec jeho mámě, ona na to vyzrála jediným možným způsobem (než tedy rozvedli), přijala to jako fakt a ignorovala.. On jí to dělá i teď. Oba míň projevují, když míň ve stresu.. Problém není v hadici či banánu, ale v přístupu.. když nebude hadice, bude cosik jiného..
@Kobea píše:
Podle mojí osobní zkušenosti s mým exmanželem podepisuji Tvoje slova. Skutečnost, že si ten můj na mě zvyšoval své ego, byla pro mě velmi překvapivá. Myslela jsem si, že to dělá proto, že je d***l a on to dělal proto, že měl malé sebevědomí a potřeboval si ho na někom zvýšit. Údajně jsem byla silnější osobnost, než on, to bylo druhé, co mě velmi překvapilo. A přijde mi, že zakladatelky manžel je na tom stejně. Akorát nevím, jak to řešit jinak než odchodem, což ona určitě nechce.
@Kobea Jistě rád odpovím. Jde mi o to, když se tam dávají různé misky od jídla, zapékací misky, hrnce atd., že musejí být špinavým dolů a musí pod nimi být volno.
Nechápe to dost uživatelek myček. Proč tomu tak je, to nevím.
@nostress píše:
O. k., jistě by se toho našlo i mnohem více. Ale vylepšil jsi to tou poslední větou.„Na oplátku“ posílám odkaz, spíše pro pobavení, co vadí ženám na mužích, atd, atd,…a přesto většina žen mlčí a milují je.
![]()
http://svjet.sweb.cz/covadiz.htmlPříspěvek upraven 06.10.16 v 12:26
Jo dobrý, pobavilo. Ale sám jsem se viděl jen v jedné věci
.
Tak nejhorší případ je, když ženská něco dělá evidentně technicky špatně /kroucení hadic a kabelů, vytahování spotřebičů ze zásuvky za šňůru atd./, kdy dochází k jasnému poškozování věcí, až snížení bezpečnosti a místo, aby se teda těchto činností na které je mužským 350 x upozorněna vyvarovala, tak vydává energií na dohadování, jak jí to řekl a nebo neřekl a co jí sekýruje, tak ať si to teda udělá sám, když se mu to nelíbí atd. viz příspěvky přede mnou a je to pořád dokola..místo, aby řešila technickou otázku problémů, tak řeší, jak jí to řekl po 350 - sátý…samozřejmě se nebavím o puntičkáři a hnidopichovi, který otravuje s kravinama /i když je otázka, co je kravina a co už je zbytečné ničení věcí/
@Premek_Orac píše:
Jo dobrý, pobavilo. Ale sám jsem se viděl jen v jedné věci.
Mohu se zeptat, která to byla? ![]()
@jakanas pisu z mobilu a nesnasim dotykace! Jinak mam statnice, takze psat umim ![]()
@Monzumka píše:
To ani ne, jen si myslím, že se všemi nemůžeš jednat stejně, protože ne všichni stejně chápou. A někdy to člověka prostě vykolejí, že ten druhý nechápe…a z toho je pak tohle hnusné chování (viz tazatelčin partner)
Znám ze svého blízkého okolí, že takto se chovají zamindrákovaní chlapi. Potřebují si nekde kompenzovat svou nejistotu a většinou se tak chovají k vlastní ženě. Také se tomu říká psychické týrání. Ne vždy ten buzerovaný má IQ tykve.
@Premek_Orac píše:
@Kobea Jistě rád odpovím. Jde mi o to, když se tam dávají různé misky od jídla, zapékací misky, hrnce atd., že musejí být špinavým dolů a musí pod nimi být volno.
Nechápe to dost uživatelek myček. Proč tomu tak je, to nevím.
Tak to chápu, že nechápeš, proč nechápou
. Ex mě to naučil správně
. Aspoň něco
.
Jinak já jsem vycvičená od mého táty (nástrojaře), že se ostrým nožem nekrájí ani na plechu ani na talíři. Tak jsem zase já buzerovala ex a jeho familii
.
Já mám zase z okolí vypozorovno, že si muži velmi často nerozumí s prackou ![]()
@kacaba379 píše:
Já mám zase z okolí vypozorovno, že si muži velmi často nerozumí s prackou
Nejen s pračkou, ten můj si nerozumí ani s myčkou, dělá to tak, jak tady manželka Přemka Oráče. Nebuzeruju, řeknu mu, že takle se to neumylo a dál nekomentuju.Po čase to udělá zas.No a co, tak to spláchnu vodou a je vyřešeno.
@shina státnice nejsou zárukou úspěchu, já mám dvě nohy a taky nejsem maratonec… a prasárnu „dětsko“ na dotykový displej svádět nelze, zejména když je klávesa t na qwertz/y od c dost daleko a predikce musí mít takovou blbost naučenou, aby ti to nabídla ![]()
Každopádně já bych udělala tóčo hned při první příležitosti, podle mne ses ale nechala sekýrovat dost dlouho na to, aby revolta měla nějaký účinek. Při dalším incidentu bych mu slušně řekla, že si to má udělat sám a dále bych s ním na tohle téma prostě nekomunikovala
@kdochcekam píše:
Tak to by mě asi zabilo.![]()
![]()
no už jsem si zvykl a o vždy do hrnku strčím ruku jestli tam nečeká nějaké překvapení, ale když si člověk nevšimne a udělá si do toho kafe tak bych jí nejradši naplácal na holou
@Kajuli ono kdyz to cloveku de jednim uchem sem a druhym tam a neresi to, tak se me zda, ze je to pak cim dal casteji…
Ok, chybu udela kazdy, ale prece kvuli chybe v pravopisu nejde cloveka peskovat, kdyz bysme meli byt na stejne urovni… taky neresim to, ze neustale nechapa otevreny sacek od rohliku, rekla sem to 2× at to zavre, aby neoschly, dal se nic nedeje, takze kdyz to vidim, zadelam a uz nic nerikam…
Kdyz milujes neni co resit ![]()
@shina píše:
@Kajuli ono kdyz to cloveku de jednim uchem sem a druhym tam a neresi to, tak se me zda, ze je to pak cim dal casteji…Ok, chybu udela kazdy, ale prece kvuli chybe v pravopisu nejde cloveka peskovat, kdyz bysme meli byt na stejne urovni… taky neresim to, ze neustale nechapa otevreny sacek od rohliku, rekla sem to 2× at to zavre, aby neoschly, dal se nic nedeje, takze kdyz to vidim, zadelam a uz nic nerikam…
Kdyz milujes neni co resit
Přesně tak. Vztah je přeci i o toleranci. Každý má nějaké „chybky“. Jsou věci, nad které je nejlepší se jednoduše povznést. ![]()
@jakanas Taky plním myčku, abych zaplnila celou plochu (ale přes sebe dávám nádobí jen občas, když to jinak nejde), hrnky dávám přednostně nahoru a nádobí špinavé nemám. Nechávám ho uschnout nebo ho otřu utěrkou, když neuschne tak ho utřu a pak uklidím.
. A skládám to vlastně tak, jak to dělal ex, ještě když jsme byli spolu. Takže bych to měla dělat správně
.
Takže stejně nevím, jak se může nádobí špatně naskládat do myčky a proto mě to zajímá.
Jinak já si doma šéfuju sama, takže mně už nikdo nebuzeruje