Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Sedmnactnulajedna píše:
Normalne s nim pojede jeho partnerka, je to prirozeny, zdravy vyvoj. Ty se muzes vrhnout na vnoucata
aaa zase jsi rychlejsi ![]()
@Sedmnactnulajedna píše:
Normalne s nim pojede jeho partnerka, je to prirozeny, zdravy vyvoj. Ty se muzes vrhnout na vnoucata
A když ona nebude chtít? A pořád nechápu, co by bylo tak špatnýho na tom, kdyby na tu vysněnou dovolenou jel bez ní (když by ona nechtěla
)
Jinak si neumim predstavit destinaci ani zpusob cestovani, kdy bych, dejme tomu v devatenacti, potrebovala, natoz chtela mit za zadkem rodice.
Jestli tebe to taky laka, treba se nakonec se synem na te ceste shodnete a domluvite, ale osobne bych si promyslela nahradni plan (tj. ze pojedu s nekym jinym nez se svymi dospelymi detmi) ![]()
@markytka3 píše:
zlatinko, ono bude stacit, kdyz na rozdil od tebe dospeje a zjisti, ze cestovat sam nebo s vrstevniky (backpackers se tomu rika) prinasi mnohem vice nez s matinkou za zadeli… btw. jako majetnicka slepici tu jen a porad pusobis ty
Tak já cestuju sama, sama s dítětem, sama s partnerem, s dítětem a partnerem, sama s mámou, s dítětem a mamkou, s dítětem a mamkou + babičkou (sourozencem), s dítětem a tchyní (klidně bych s ní někam jela i sama), s kamarády,.. Takže si nějak nedospělá nepřijdu
a opravdu nevidím nic špatného na společné dovolené s rodiči i v dospělém věku.
Příspěvek upraven 19.12.20 v 00:27
@lucenka píše:
Je mu 10 a ano má jedno vysněný místo a chce tam jet se mnou. A věřím, že pokud nenarazí na nějakou majetnickou slepici, tak mu to vydrží.
A snacha je doma, když by nechtěla jet s námi. To od chvíle, kdy si najde partnerku, tak už musí všude jezdit jen s ní a trávit veškerý volný čas jen s ní?to nemůže vyrazit někam na pár dnů bez partnerky?
Pochopitelně na dovolené bude jezdit s partnerkou nebo kamarády na pánské jízdy. S tebou možná, ale jet můj partner (manžel) na dovolenou s maminkou a mě nechat doma, tak to bych asi nedala
.
Samozřejmě, že v 10 letech chce jet s tebou. Ten teď ani ještě neví pořádně, co je partnerství. A jsem si v podstatě jistá (pokud teda neutrpí nejakou újmu tvou výchovou), že s tebou tam fakt chtít nebude jet za těch x let
.
Btw, ty plánuješ fakt extrémně. Co když bude gay a v 18 se odstěhuje za přítelem a prací na druhý konec světa a bude jezdit 2× ročně na návštěvu (pochopitelně s partnerem)? ![]()
@lucenka píše:
A když ona nebude chtít? A pořád nechápu, co by bylo tak špatnýho na tom, kdyby na tu vysněnou dovolenou jel bez ní (když by ona nechtěla)
to si fakt uz delas pr…del, tvemu synovi je 10, jak muzes vedet, koho bude jednou mit. a… hele u tebe je problem, ze mas jen jedno dite, na ktere jsi totalne, nezdrave upnuta… proste se smir, ze, jak ti odesel partner (psychicky), odejde ti i dite… a zalezi jen na tobe, jak dal budes fungovat… ostatne, pokud muzi maji takovou matku jako ty, bud si najdo stejny paskvil nebo diametralne odlisnou holcinu,
@lucenka píše:
A když ona nebude chtít? A pořád nechápu, co by bylo tak špatnýho na tom, kdyby na tu vysněnou dovolenou jel bez ní (když by ona nechtěla)
Ne, jako ja ti to fakt preju, ale ja bych urcite pocitala s tim, ze moje dite pojede s kymkoli, treba s kamarady nebo i s nekym z netu, jen ne se svou fosilni matkou ![]()
@KimL píše:
Pochopitelně na dovolené bude jezdit s partnerkou nebo kamarády na pánské jízdy. S tebou možná, ale jet můj partner (manžel) na dovolenou s maminkou a mě nechat doma, tak to bych asi nedala.
Samozřejmě, že v 10 letech chce jet s tebou. Ten teď ani ještě neví pořádně, co je partnerství. A jsem si v podstatě jistá (pokud teda neutrpí nejakou újmu tvou výchovou), že s tebou tam fakt chtít nebude jet za těch x let.
Btw, ty plánuješ fakt extrémně. Co když bude gay a v 18 se odstěhuje za přítelem a prací na druhý konec světa a bude jezdit 2× ročně na návštěvu (pochopitelně s partnerem)?
Tak bude jezdit na návštěvu, já někdy přijedu na návštěvu za ním, tam vyrážíme na nějaké výlety. Nebo se sejdeme někde na půli cesty a uděláme dovolenou tam.
A mně neprijde nic špatného na tom, když člověk v dospělosti občas vyrazí na nějakou dovolenou se svým rodičem. Tobě to vadí, tak si holt musíš najít takového chlapa, který tě v tom poslechne.
@lucenka píše:
Tak já cestuju sama, sama s dítětem, sama s partnerem, s dítětem a partnerem, sama s mámou, s dítětem a mamkou, s dítětem a mamkou + babičkou (sourozencem), s dítětem a tchyní (klidně bych s ní někam jela i sama), s kamarády,.. Takže si nějak nedospělá nepřijdua opravdu nevidím nic špatného na společné dovolené s rodiči i v dospělém věku.Příspěvek upraven 19.12.20 v 00:27
No a teda na nejaky ten prechod Kavkazu nebo stopem po Indonesii, nebo co se synkem planujete, jsi ve dvaceti taky jezdila s mamkou?
@Sedmnactnulajedna píše:
Ne, jako ja ti to fakt preju, ale ja bych urcite pocitala s tim, ze moje dite pojede s kymkoli, treba s kamarady nebo i s nekym z netu, jen ne se svou fosilni matkou
Nemám problém s tím, když tam pojede s někým jiným. Měla bych problém s tím, kdyby na tu vysněnou cestu vůbec nejel jen proto, že by si to jeho partnerka nepřála (a ta cesta by byla stále jeho vysněná).
@lucenka píše:
Tak já cestuju sama, sama s dítětem, sama s partnerem, s dítětem a partnerem, sama s mámou, s dítětem a mamkou, s dítětem a mamkou + babičkou (sourozencem), s dítětem a tchyní (klidně bych s ní někam jela i sama), s kamarády,.. Takže si nějak nedospělá nepřijdua opravdu nevidím nic špatného na společné dovolené s rodiči i v dospělém věku.Příspěvek upraven 19.12.20 v 00:27
hele jsi takovy stoupa nebo to jen hrajes?
ja cestuji stejne jako ty, ale v zivote by me nenapadlo, ze kdyz mi me 10ti lete dite rekne - maminko, ja chci byt cely zivot s tebou, budu v nasem dome bydlet, pojedme je my dva do Kanady… ze je to realita a stane se… pro dite jsem nyni stredobod sveta - ale muj zdravy rozum mi rika, ze za par let tomu bude jinak (doufam), a ze fakt si ten svet objede sam a svyma vrstevnikama… ty jsi asi nikde nezazila to wow bez rodicu za zadeli, ze…
@Sedmnactnulajedna píše:
No a teda na nejaky ten prechod Kavkazu nebo stopem po Indonesii, nebo co se synkem planujete, jsi ve dvaceti taky jezdila s mamkou?
Nic takového neplánujeme. A jo ve 20 jsem klidně na nějakou dovolenou jela a mamkou, na jinou pak s partnerem. To, že si najdu partnera, tak neznamená, že se vzdám rodičů na času s nimi. Naštěstí mám kolem sebe dost podobně smýšlející lidi.
@lucenka píše:
Nemám problém s tím, když tam pojede s někým jinýco m. Měla bych problém s tím, kdyby na tu vysněnou cestu vůbec nejel jen proto, že by si to jeho partnerka nepřála (a ta cesta by byla stále jeho vysněná).
ale toto je jen na nem samem. ty jen opet budes moci soupat nohama, jak se tvuj syn rozhodne… ja treba mam zase fobii, aby me deti nedopadly jak zde velmi casto ctu — minimalni vzdelani, dite v nacti, bez zazemi, bez penez, v zivote znat akorat plinky, o statutu manzelstvi, jako takovem, nemluve… od mala si o takovych situacich bavime, povidam jim o krasach cestovani, zivota za svobodna, aj. kratochvile… ale nebudu z toho delat kovbojdku, kdyz si me ditko usmysli zivot mit jinak… ´co te vede k tomu, ze nenechas lidi kolem sebe dychat?
@lucenka píše:
Nemám problém s tím, když tam pojede s někým jiným. Měla bych problém s tím, kdyby na tu vysněnou cestu vůbec nejel jen proto, že by si to jeho partnerka nepřála (a ta cesta by byla stále jeho vysněná).
Bych myslela, ze to by byl pouze jeho vlastni problem, pokud by to vubec za problem povazoval. Mozna bude mit vysneneho uz zase uplne neco jineho… ![]()
Ale prozrad nam, kam to je, a my ti poradime, jak to udelat, aby se tchyne nazrala a snacha zustala cela a chlapec z toho nezesilel ![]()
@lucenka píše:
Nikdo nepsal nikde, že mu to bude zakazovat partnerka. Naopak velmi pravděpodobně to tak nebude chtít tvůj syn.
Navíc je z tvého pohledu fakt zajímavé, že ty jeho dáváš na stejnou úroveň jako tetičky a bratrance, ale očekáváš, že následně ty u něj budeš na místě prvním ![]()