Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@ontarova.stara píše:
Ja musim rict, ze jak mame na vetsinu veci asi diametralne odlisne nazory, tak uz jsem si kolikrat (na zaklade toho, co pises) rikala, ze ty musis byt strasne fajn tchyne. Kluky mas rada, ale nechavas jim volnost a moc se jim do toho nepletes, se snachou jdes na kafe/vino/nakupy.
Tak zatím jo. Ale on má přítelkyni, která prostě zapada, tak žádný problém.
Nějaké problémy se už taky rysuji, tak bůhví jak to dopadne.
@ontarova.stara píše:
Ja musim rict, ze jak mame na vetsinu veci asi diametralne odlisne nazory, tak uz jsem si kolikrat (na zaklade toho, co pises) rikala, ze ty musis byt strasne fajn tchyne. Kluky mas rada, ale nechavas jim volnost a moc se jim do toho nepletes, se snachou jdes na kafe/vino/nakupy.
Já bych ji zase v rodině nechtěla ani za zlatý prase. Stačí nás podívat na diskuze, jak nenávidí syna svého partnera. Ale protože sama nezvládá být, tak mu radši ničí dětství.
@lucenka píše:
Já bych ji zase v rodině nechtěla ani za zlatý prase. Stačí nás podívat na diskuze, jak nenávidí syna svého partnera. Ale protože sama nezvládá být, tak mu radši ničí dětství.
Já? To si snad přehnala. To je věc jeho rodičů, jaké má detstvi, ne moje.
A nikoho opravdu nedržím.
@lucenka píše:
Lucenko, tohle mi prijde jako velmi odvazne tvrzeni. Jak jsem psala, s Ven mame na vetsinu veci rozdilny pohled, ale neni to zadna zla carodejnice, ktera ztrpcuje zivot sirotkum. Naopak, kolikrat jsem si rikala, ze na nektere kompromisy bych ani ja nepristoupila. Proste uz ma deti vetsi a neplane bezmeznou laskou k diteti partnera, ale to neznamena, ze mu nici detstvi, jak tu pises. Naopak, myslim, ze jde mozna az moc stranou. A faktem je, ze na me to pusobi (pusobi, neziju s nimi) tak, ze partner neumi najit balanc mezi roli otce a partnerstvim.
Vsichni tak nejak chapeme, ze deti jsou na zebricku nejvyse, ale ani to neznamena, ze jim musime obetovat cely zivot a upozadit partnera na jejich ukor.
Timto bych okenko „o nas bez nas“ ukoncila. Souhlasit spolu nemusime.
@Venetia píše:
Já? To si snad přehnala. To je věc jeho rodičů, jaké má detstvi, ne moje.
A nikoho opravdu nedržím.
Ne nepřehnala. Jsi sobecká vypočítává potvora, co tomu klukovi kazí dětství.
@lucenka píše:
Normálně slušně bych ji řekla, že nemá, co určovat, s kým se její partner bude stýkat a kam bude jezdit. Že takhle by to v partnerství fungovat nemělo. A hlavně bych si promluvila se synem, ať ze sebe doma nedělá bačkoru.
Tvl! Tak toto je husté!!!
@lucenka píše:
Ne nepřehnala. Jsi sobecká vypočítává potvora, co tomu klukovi kazí dětství.
A můžeš mi říct, čím mu jo jako ničím?
Tím, že jeho otce nekopnu do zadku?
@Venetia píše:
A můžeš mi říct, čím mu jo jako ničím?
Tím, že jeho otce nekopnu do zadku?
Tím, že mu dáváš najevo, jak moc tě obtěžuje jeho přítomnost. A jestli si myslíš, že to to dítě nepozná, tak jsi na omylu.
@lucenka píše:
Tím, že mu dáváš najevo, jak moc tě obtěžuje jeho přítomnost. A jestli si myslíš, že to to dítě nepozná, tak jsi na omylu.
Ale on má tady tatínka, na mne nijak nesejde.
@Venetia píše:
Ale on má tady tatínka, na mne nijak nesejde.
To se právě pleteš
@lucenka píše:
To přeháníš ne? Sama jsem Venet i napsala, že se mi nelíbí jak o tom klučíkovi píše a být jeho mámou, tak se mi to krutě nelíbí, ale život mu neničí, to je silné tvrzení.
@Alriga píše:
Tvl! Tak toto je husté!!!
Já teda nechávala pupečník dotepat docela dlouho (deset minut asi), takže mám pro leccos pochopení. Ale že ho někdo nehodlá přehryzat ani v dospělosti, to je i na mě příliš.
@lucenka píše:
Ne nepředpokládám to. Ale nevidím na společné dovolené noc špatného.
je na tom špatné úplně vše, a to ti říkám jako „snacha“ jejíž tchýně si také myslí, že s námi pojede na dovolenou - v tom případě nepojedu já, je to hrozný a šílený nápad