Manžel není opatrný při hlídání

Napsat příspěvek
Velikost písma:
552
18.10.15 16:42

@koala123 nehroť to tolik, buď ráda, že Ti s prckem pomáhá… ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2338
18.10.15 16:43
@ixule píše:
taky myslím, tak od roka už to může začít chápat :palec:Jinak mě malý lezl od roka po parapetech, lince atd., takže na starosti s drobnými věcmi se fakt dívám, jako hrocení situace.

U nás zatím šplhání není aktuální, řeším ty malé věci a sedačku. Ono to právě bude jen horší, až si začne přitahovat židli k oknu a šplhat do výšek, to mě z manžela si klepne úplně. Mojí mamce zas nemůžu vysvětlit, ať pánvičku nedává tím držedlem do prostoru, kde na to malý dosáhne. A to malého miluje a neublížila by mu a přesto jí to do tý hlavy nenarvu. Některý lidi na to prostě nemají buňky a holt prostě musím upozorňovat a hlídat si to sama. Radši budu za hysterku, než aby se dítě opařilo olejem. Je to fakt boj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kamikadze
18.10.15 16:44

No my zrovna budeme prichytavat knihovnu do zdi:-)), a pak prijde cas zakryt zasuvky a zabezpecit rohy a spatne skrinky ci suplata:-D

• Citovat
  • Upravit
35029
18.10.15 16:48
@koala123 píše:
U nás zatím šplhání není aktuální, řeším ty malé věci a sedačku. Ono to právě bude jen horší, až si začne přitahovat židli k oknu a šplhat do výšek, to mě z manžela si klepne úplně. Mojí mamce zas nemůžu vysvětlit, ať pánvičku nedává tím držedlem do prostoru, kde na to malý dosáhne. A to malého miluje a neublížila by mu a přesto jí to do tý hlavy nenarvu. Některý lidi na to prostě nemají buňky a holt prostě musím upozorňovat a hlídat si to sama. Radši budu za hysterku, než aby se dítě opařilo olejem. Je to fakt boj.

no proto to říkám, protože tohle fakt není nic tak strašného a právě kdyby u vás bylo aktuálně něco horšího, tak tohle řešit nebudeš. Jinak věř, že není třeba ani ta židle, aby se dítě dostalo až ke stropu, stačí, když je to na půl opice (jinak si to nedokážu vysvětlit :mrgreen: ). S pánví a oleje souhlasím, tohle je zrovna ta z věcí, kde „hysterčíš“ oprávněně. Na babičku se nezlob, já z nich taky občas rostu, ale už prostě nejsou nejmladší a některé věci je nenapadnou :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2338
18.10.15 16:49

@Kamikadze Šuplata jsem neřešila. Asi třikrát si přivřel prstíky a už si dává pozor. V roce už chápe zákazy, takže křiknu,,NE" a přestane s kramařením kuchyně :lol:. Jinak vše máme zabezpečené, až na tu sedačku, ale snad už budu brzy sám dávat pozor. Divné je, že zatím nemá pud sebezáchovy. Žuchne na hlavu ze sedačky a za minutu je tam znova a když bych ho nechytla, znovu spadne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35029
18.10.15 16:49
@Kamikadze píše:
No my zrovna budeme prichytavat knihovnu do zdi:-)), a pak prijde cas zakryt zasuvky a zabezpecit rohy a spatne skrinky ci suplata:-D

jestli máš dračici, tak ti krytky sloupe, zabezpečení dvířek a šuplíků se buď do měsíce naučí otevírat nebo to zdevastuje :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2338
18.10.15 16:54
@ixule píše:
jestli máš dračici, tak ti krytky sloupe, zabezpečení dvířek a šuplíků se buď do měsíce naučí otevírat nebo to zdevastuje :mrgreen:

Proto se vždycky rozčiluju nad dětskýma pojistkama. Každý dítě se to po čase naučí bravurně otevírat a já u toho vždycky kleju, že mi nejde otevřít šuplík nebo odvíčkovat láhvičku s hnojivem na kytky :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2338
18.10.15 16:55

@ixule Ony jsou ty děti kus od kusu :mrgreen:. Já jsem jako dítě nikde nešplhala, manžel taky ne a malý zatím vypadá, že poleze po stropě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kamikadze
18.10.15 17:00

Btw. to na ty suplata a skrinky, mate zkusenost ty z DM, nebo z Ikei?

• Citovat
  • Upravit
81500
18.10.15 17:03
@koala123 píše:
To jde u ročního dítěte, ale u půlročního, co se plazí po bytě a leze po kolínkách, to opravdu do té pusy dá všechno, tím se učí a u tak malého dítěte to nenaučíš.

pises ze tvymu je rok.

ja to svy zacla ucit hned jak si zacalo cpat cokoli do pusy a pohBovat se po byte.
nedelejte z tech deti blbce. kdyz se umi naucit, ze na lzicku maj otevrit pusu a polknout, tak na povel fuj a nastavenou ruku plivnou. stejne tak jako kdejake vopicarny typu paci paci, ktere jsou v praxi k nicemu. je lepsi investovat cas do uceni neceho praktictejsiho

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Elenloth
18.10.15 17:06

@koala123 Můj muž je něco podobného. Problém se řeší, až nastane. Trochu ho probralo když jednou sestavovat skříňku, malej lezl kolem, a chyběl mu jeden šroubek, jenže to byl ten ostrý samořezný. Bylo vidět, že se docela bál, jestli ho malý nesnědl. No a potom když mu starší žuchnul do bazénu a manžel zjistil, že se opravdu neudrží nad hladinou ani vteřinu. Potom už dával víc pozor.

• Citovat
  • Upravit
2338
18.10.15 17:09
@Lama Lama píše:
pises ze tvymu je rok.ja to svy zacla ucit hned jak si zacalo cpat cokoli do pusy a pohBovat se po byte.
nedelejte z tech deti blbce. kdyz se umi naucit, ze na lzicku maj otevrit pusu a polknout, tak na povel fuj a nastavenou ruku plivnou. stejne tak jako kdejake vopicarny typu paci paci, ktere jsou v praxi k nicemu. je lepsi investovat cas do uceni neceho praktictejsiho

Každé dítě dává věci do pusy, je to úměrné jeho vývoji. Tím poznává svět a osahává si věci. Nemůžu mu brát vše z ruky a nenechat ho osucávat kojenecké hračky. To už mi přijde moc. Roční dítě nemusí vše strkat do pusy, kor když už se volně pohybuje venku, ale půlroční dítě, co se pracně doplazí za hračkou jen proto, aby jí strčilo do pusy, to je normální. V té době u nás frčela kousátka, dávala jsem různé hračky pro lepší prořezání zubů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2338
18.10.15 17:12
@Kamikadze píše:
Btw. to na ty suplata a skrinky, mate zkusenost ty z DM, nebo z Ikei?

S těmi z DM zkušennost nemám, ale mám ty z Ikey na skříňky. Krásně to drží jak na skleněný polici, tak na dřevě i dřevotřízce. Jenu jsem nalepila blbě a nešlo to odloupnout ani nožem a i samotné otevírání jde tak, že to dítě fakt v žádným případě neotevře. Bála jsem se, jeslti to nezničí nábytek a po půl roce, co jsem jednu sundala, nábytku nic není. Asi to bude podobné, ale s těmito mám moc dobrou zkušennosti. Jen jsou docela drahé. Jena vyjde na padesát a to byly v akci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1312
18.10.15 17:17
@koala123 píše:
@zuzouš Já to hezrotím, že bych ráno procházela byt a hledala malé věci. Může se něco i utrhnout z hračky nebo kocour vyšťourá starou součástku s pod gauče. Ale když víš, že ho nehlídá ani v té chvíli, kdy by mohl, tak mě to štve a mrzí. Budeme mít druhé, jasně, že někam poběžím, větší na sedačce a spadne a neuhlídám to, ale proč neminimalizovat ta rizika? Proč ho vědomě ohrožovat jen kvůli lenosti, že nemůže jít a dát ten šroubek do krabičky, kterou jsem mu na to udělala?

Hele ja mam kocoura starsi dite, mladsi co se zacina stavet a manzela co obcas neco nekam odlozi. Nemuzu malymu stat za zadkem porad. To proste nejde. Pracka je blba ale clovek si to proste nekdy neuvedomi. Ja naposled odbehla do sklepa pro pradlo a vubec si neuvedomila ze malej leze na zemi a ze jsem nezavrela dvere. Uz si to suroval ke schodum. Chytla jsem ho v posledni chvili. Jo zanadavala sem si na sebe. Jenze proste se stane.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.10.15 17:21

@koala123 naprosto ti rozumím, taky bych se z tohohle asi zhroutila, nedokážu si představit že by můj chlap takhle ledabyla naše miminko ohrožoval a věř mi, že já mám doma stejného „flegmouše“ a až se nám to narodí tak budu řvát jak bestie… jsi dobrá že to zvládáš v klidu, já už bych ho asi manželovi nedala aniž bych je nekontrolovala :lol: asi se holt budeš muset obrnit trpělivostí nebo prostě pořád opakovat opakovat… než se něco stane… to pak už může být taky pozdě… přeji hodně štěstí ať je vše ok ;) :hug:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML