Manžel není opatrný při hlídání

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
18.10.15 17:21

@koala123 naprosto ti rozumím, taky bych se z tohohle asi zhroutila, nedokážu si představit že by můj chlap takhle ledabyla naše miminko ohrožoval a věř mi, že já mám doma stejného „flegmouše“ a až se nám to narodí tak budu řvát jak bestie… jsi dobrá že to zvládáš v klidu, já už bych ho asi manželovi nedala aniž bych je nekontrolovala :lol: asi se holt budeš muset obrnit trpělivostí nebo prostě pořád opakovat opakovat… než se něco stane… to pak už může být taky pozdě… přeji hodně štěstí ať je vše ok ;) :hug:

• Citovat
  • Upravit
81500
18.10.15 17:24
@koala123 píše:
Každé dítě dává věci do pusy, je to úměrné jeho vývoji. Tím poznává svět a osahává si věci. Nemůžu mu brát vše z ruky a nenechat ho osucávat kojenecké hračky. To už mi přijde moc. Roční dítě nemusí vše strkat do pusy, kor když už se volně pohybuje venku, ale půlroční dítě, co se pracně doplazí za hračkou jen proto, aby jí strčilo do pusy, to je normální. V té době u nás frčela kousátka, dávala jsem různé hračky pro lepší prořezání zubů.

no, dyt jo. ja ti to neberu. taky jsem je nechavala cucat veci. kde je problem? jen proste kdyz zdlabli neco nepatricneho, tak jsem je ucila to vyplivnout na povel. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2338
18.10.15 17:25
@Anonymní píše:
@koala123 naprosto ti rozumím, taky bych se z tohohle asi zhroutila, nedokážu si představit že by můj chlap takhle ledabyla naše miminko ohrožoval a věř mi, že já mám doma stejného „flegmouše“ a až se nám to narodí tak budu řvát jak bestie… jsi dobrá že to zvládáš v klidu, já už bych ho asi manželovi nedala aniž bych je nekontrolovala :lol: asi se holt budeš muset obrnit trpělivostí nebo prostě pořád opakovat opakovat… než se něco stane… to pak už může být taky pozdě… přeji hodně štěstí ať je vše ok ;) :hug:

Děkuji. Snažím se to brát tak, že si už na to zapomínání věcí dává hodně pozor a někdy se prostě stane. Ale za sedačka, olej na pánvi, horký čaje, to mě prostě štve, že si nedá pozor a ještě se vymlouvá. Holt budu muset doufat. Někdo děti nehlídá a nic se nestane a někdy stačí vteřina je průšvih. Tobě taky hodně štěstí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2338
18.10.15 17:30
@Lama Lama píše:
no, dyt jo. ja ti to neberu. taky jsem je nechavala cucat veci. kde je problem? jen proste kdyz zdlabli neco nepatricneho, tak jsem je ucila to vyplivnout na povel. :nevim:

Tak to jo. Já myslela, že nesmělo dát do pusiny vůbec nic :lol:. Plivání na povel, to schvaluju. On každý zákaz u dítěte je fajn v tom, že si zvyká, že nemůže prostě všechno. Neuznávám takovou tu východu, že děti mohou naprosto všechno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35029
18.10.15 17:31
@koala123 píše:
@ixule Ony jsou ty děti kus od kusu :mrgreen:. Já jsem jako dítě nikde nešplhala, manžel taky ne a malý zatím vypadá, že poleze po stropě.

to jo, starší lezl všude fakt od roka, bylo to o nervy a s ním vlastně je pořád, mladší je klidnější, až teď jsem začala zavírat zábranu na schodech, protože na ně začal lézt, do teď ta prostě nešel :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35029
18.10.15 17:33
@Lama Lama píše:
ja to svy zacla ucit hned jak si zacalo cpat cokoli do pusy a pohBovat se po byte.
nedelejte z tech deti blbce. kdyz se umi naucit, ze na lzicku maj otevrit pusu a polknout, tak na povel fuj a nastavenou ruku plivnou. stejne tak jako kdejake vopicarny typu paci paci, ktere jsou v praxi k nicemu. je lepsi investovat cas do uceni neceho praktictejsiho

souhlas :) já nikdy děti neučila „jak jsi velikej“ a setkala jsem se u s tím, že na mě pomalu lidi koukali blbě, jak to, že to neumí, radši jsem se soustředila na věci, co k něčemu jsou :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
340
18.10.15 17:38

@koala123 Asi takhle, i podle této diskuze je zjevné, že míru rizika vnímá každý jinak :nevim: Čím víc budeš manžela „prudit“, tím víc ti možná bude chtít dokázat, že je to v pohodě… Zkus se zamyslet a vybrat jen pár věcí, která jsou bez diskuze (čaj, pánev,…), nad zbytkem zkus primhourit oko

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22534
18.10.15 17:44
@koala123 píše:
Mojí mamce zas nemůžu vysvětlit, ať pánvičku nedává tím držedlem do prostoru, kde na to malý dosáhne. A to malého miluje a neublížila by mu a přesto jí to do tý hlavy nenarvu. Některý lidi na to prostě nemají buňky a holt prostě musím upozorňovat a hlídat si to sama. Radši budu za hysterku, než aby se dítě opařilo olejem. Je to fakt boj.

My jsme vařili jenom na zadních hořákách. Babičky se vyskytovaly zřídka, bydlely opravdu daleko.
Asi před dvěma třemi lety bylo VIP Prostřeno s režisérem a herci nějakého TV seriálu, který jsem nesledovala, ale na VIP Prostřeno jsem se dívala. Režisér se jmenoval Adamec, bydlel a vařil ve své vile. Super moderně luxusně zařízené. A na super moderním luxusním sporáku vpředu nerezová ochranna, cca 15 cm vysoká (pro rejpalky od oka, odhadem, ve vzpomínce. Vysvětloval, že tu ochranu měli na sporáku, aby jim děti nemohli dosáhnout na hrnce a nestrhli je na sebe. Děti už byly větší, mladší Jasmínce kolem tří let a tu ochranu měli na sporáku pořád. Považovala jsem to za rozumné a kdyby před lety taková ochrana na náš smaltovaný plynový sporák Mora byla, tak jsme ji určitě měli.
Kamarádka (před lety) měla malér s půlročním děckem. Převlíkala postele a postýlku. Knoflíky neměla přišité, ale takvé navlékací z obou stran. Děcko na bříšku, knoflík spoklo a začalo se dusit. Kamarádka mi vyprávěla, jak byla úplně bez sebe, m jak nevěděla, co dělat. měla u sebe babičku, která děco chytla za patičky, hlavou dolů, plácnutí do zádíček a knoflík mu vylítl z krku. Vše dobře dopadlo. Souhlasím se zakladatelkou, že má strach z malých předmětů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.10.15 18:00

Muj muz taky nedomysli co se muze stat. V lete jsme byly nekolikrat u nasich na grilovacce.2lety syn vstal z lavicky a bezel ke grilu. Az me nastvalo, ze muz vubec nezareagoval. :cert: Ja sem vstala rychle a chytla syna za ruku a zprdla jsem muze, ze se za nim nerozbehl. Pritom sedel vedle maleho.Mohl hned zareagovat.Nebo mohl aspon zarvat na me.Ne on byl jeste ukrivdeny, ze ho shazuju pred nasima. Vecne rikam muzi at zavira okna, kdyz maly se za chvili vzbudi.Ze staci vterina a vleze do okna. Hodne me mrzi, ze kvuli muzovemu laxnimu pristupu musim byt ve strehu o to vic. Jelikoz musim myslet i za nej.Je to unavujici.Kdyz jdu na chvilu ven, musim muzi rict, at zavre okna, at nepousti syna do kuchyne, kdyz muz vari.No nerada nechavam syna samotneho s nim.Je to velmi neprijemna situace…Mirka

• Citovat
  • Upravit
2338
18.10.15 18:18
@Anonymní píše:
Muj muz taky nedomysli co se muze stat. V lete jsme byly nekolikrat u nasich na grilovacce.2lety syn vstal z lavicky a bezel ke grilu. Az me nastvalo, ze muz vubec nezareagoval. :cert: Ja sem vstala rychle a chytla syna za ruku a zprdla jsem muze, ze se za nim nerozbehl. Pritom sedel vedle maleho.Mohl hned zareagovat.Nebo mohl aspon zarvat na me.Ne on byl jeste ukrivdeny, ze ho shazuju pred nasima. Vecne rikam muzi at zavira okna, kdyz maly se za chvili vzbudi.Ze staci vterina a vleze do okna. Hodne me mrzi, ze kvuli muzovemu laxnimu pristupu musim byt ve strehu o to vic. Jelikoz musim myslet i za nej.Je to unavujici.Kdyz jdu na chvilu ven, musim muzi rict, at zavre okna, at nepousti syna do kuchyne, kdyz muz vari.No nerada nechavam syna samotneho s nim.Je to velmi neprijemna situace…Mirka

Cítím to úplně stejně. Vím, že manžel dává pozor, ale po svém. Deset věcí zabezpečí a ohlídá, ale pak udělá takovou blbost, že mi to hlava nebere. Přesně jak píšeš, je to unavující. Nevím, proč mám kontrolovat i jeho jak to dítě. Já se jako ženská kvůli dítěti omezuji ve spoustě věcí, tak ať on si sakra dává pozor na tu jednu věc (bezpečnost), která se ho ohledně dítěte týká. Naposled dal takový ostrý poklop z počítače na skříň a ten se zachytl za dveře. takže když by ráno malý dveře otevřel, tak by to na něj spadlo. a manžel místo aby řekl, že dá příště pozor, nebo třeba řekl blbé,,hmmm", když mu to říkám, začne útočit, že byla tma, když to tam dával. sakra, na takové věci se prostě musí dávat pozor. nebo nechá nůž v pokoji a mě seřve, proč tam malého pouštím, přitom sám ho tam taky občas pustí. prostě dvojí metr. jen se modlím, abych nemusela do nemocnice nebo něco takového a abych si to doma mohla všechno ohlídat. ale štve mě to, bezpečnost dítěte by měla být v zájmu obou rodičů stejně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.10.15 18:34

@koala123 Je to na nervy.Muze hlidam vic jak dite. Jednou muz uklizel naradi, tridil matice, srouby…rozlozil to na gauc. :roll: Syn akorat vstal po odpolednim spani. Manzel odbehl na wc a syn sel do obyvaku.Ja prisla z kramu a malemu brala matice z rukou. O to vic me muz nastval, ze vi jaky syn je-vse dava do pusy. :zed: A on to tam rozlozi na gauc a jeste rekne, ze to by nespolknul.Boze. :pocitac: Nakonec jako ja z toho vyjdu vzdy jako hysterka. Nikdy neuzna, ze nepremysli. Mirka.

• Citovat
  • Upravit
2338
18.10.15 18:49
@Anonymní píše:
@koala123 Je to na nervy.Muze hlidam vic jak dite. Jednou muz uklizel naradi, tridil matice, srouby…rozlozil to na gauc. :roll: Syn akorat vstal po odpolednim spani. Manzel odbehl na wc a syn sel do obyvaku.Ja prisla z kramu a malemu brala matice z rukou. O to vic me muz nastval, ze vi jaky syn je-vse dava do pusy. :zed: A on to tam rozlozi na gauc a jeste rekne, ze to by nespolknul.Boze. :pocitac: Nakonec jako ja z toho vyjdu vzdy jako hysterka. Nikdy neuzna, ze nepremysli. Mirka.

Taky jsem hysterka v jeho očích. Ale bohužel to řešení asi nemá :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.10.15 19:21
@koala123 píše:
Taky jsem hysterka v jeho očích. Ale bohužel to řešení asi nemá :nevim:

Asi ne. :? Proste to vidi jinak nez my. Jenze nam nejde o to je buzerovat. Chcem jen bezpeci pro nase deti. Mirka

• Citovat
  • Upravit
8996
18.10.15 19:34

Taky přidám svou troškou do mlýna. Otec mého syna je taky neopatrný. Když jsem viděla malýho s velkou těžkou sekerou v ruce tak jsem něj zařvala ať mu jí okamžitě vezme, že si usekne nohu.On poslechl, ale remcal, že se tím nerozmáchne tak, aby si ulížil- což je u velké těžké sekery jedno. No ještě ten den mu malej tou sekerou rozštípnul palec na ruce i s nehtem.

Jindy měl malej v ruce nůžky, já zase řekla aby mu je okamžitě vzal a zatímco mi vysvětloval, že mají kulatou špičku a jsou to nůžky co ani pořádně nestříhají, tak mu malej udělal těma nůžkama díru do kalhot, které měl v tu chvíli na sobě. Od té doby je už opatrnější.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.10.15 19:59

Taky mám doma flegmatika. Otevře dokořán ve 4. patře okno v obýváku, kde pobíhá syn - 3 roky a jde si do koupelny čistit zuby. Pro malého není problém dotlačit si pod okno křesílko. Někdy si říkám, že ti chlapi jsou jiný živočišný druh, fakt. A ještě ty řeči - a co by se jako mohlo stát apod., to mě úplně vytáčí.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML