Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Anonymní píše:
@Demi asi tak nejak se cítím. Deti ho milují, takového,jaky je, a o to je to pro me těžší.
Děti ho milují asi jako týraná žena svého manipulativního agresivního manžela. Nezdravou sebezničující láskou - a i o tom by se dalo pochybovat. Myslím, že jsi ochotná vymyslet jakoukoli výmluvu, jen abys nemusela situaci skutečně řešit ve prospěch dětí. Ty máš chlapa, tobě neubližuje a ty jsi v pohodě.
@hanka.br. píše:
Děti ho milují asi jako týraná žena svého manipulativního agresivního manžela. Nezdravou sebezničující láskou - a i o tom by se dalo pochybovat. Myslím, že jsi ochotná vymyslet jakoukoli výmluvu, jen abys nemusela situaci skutečně řešit ve prospěch dětí. Ty máš chlapa, tobě neubližuje a ty jsi v pohodě.
Souhlas. K tomu už neni co dodat.
deti ho miluji bezpodminecne…stejne jako rodice sve deti. ja kdyz jsem prisla na to, ze se nas syn nevyviji standartne nejdriv jsme brecela v noci potaji a premyslela jestli to muj (ve sportu i v praci velmi uspesny) partner zvladne. obcas mame vymenu nazoru ohledne terapii apod., ale na syna neda dopustit. vim, ze pokud se nekdy nedej boze rozejdeme tak to nebude kvuli synove diagnoze.
Já bych se s mužem, který takhle uráží a ponizuje naše děti rozvedla. To, že jako otec nefunguje a s ničím nepomůže, to ještě ok, ale takové ponižování a nadávky bych netolerovala nikdy. By mi to rvalo srdce, jak je na děti hnusný.
@tlustyhrosik píše:
Já bych se s mužem, který takhle uráží a ponizuje naše děti rozvedla. To, že jako otec nefunguje a s ničím nepomůže, to ještě ok, ale takové ponižování a nadávky bych netolerovala nikdy. By mi to rvalo srdce, jak je na děti hnusný.
Přesně tak. Děti se bránit neumí.
@Anonymní píše:
@Demi asi stál. A dokonce si troufnu rict i to, ze by je uplacel, a chvíli by mu to vydrzelo. Ale nechtěla bych se dočkat toho, ze budu ta zlá, co rozbila rodinu, co nemá rada tátu, která se vzdala driv, nez zkusila i to nemožné.
Takhle jsem odpiskla svou matku v 7 letech, a než mi to vsechno došlo, byla pryč za duhovym mostem. A ja nemám šanci dát ji za pravdu.
Co k tomu dodat? Párovou terapii by asi pan manžel nepodstoupil, že? Pro tento typ muže je to příliš velký nárok na jeho ego. Ale třeba se pletu?
@Anonymní píše:
@Lovelytrue
Dekuju za názor. Nebojím se rozvodu, ale co pak ? Bude je vidat sam, bez meho dohledu. Doted jsem kvůli povaze synka byla zavřená doma. I kdyz jsem mela možnost jet jen s dcerkou treba na závody, neteoufla jsem si. Ne kvůli tomu, ze bych byla zabednena, ale kvůli tomu, ze nemam vnitřní odvahu otce se synem nechat samotné. A jakmile se rozvedu, tu „kontrolu“ prestanu mit, a to je asi největší problém, který me ted děsí.
Z toho mrazí. Bojíš se je nechat samotné… Já s klidným srdcem nechám syna a otcem, když musím do práce. Užívají si to spolu.
Nehrozila bych hned rozvodem. Ale tím, že jestli nenajde lepší způsob, jak se k vlastním dětem chovat (co udělal, to má, pan bezchybný), nechá si odborně poradit. Protože tohle rozvodem nepřestane. Spíš se to zhorší. Pan dokonalý se bude cítit ublížen ![]()
@Russet právě, toho se bojím. Proto si nemyslím, ze je rozvod řešení, a neni to tak, ze bych na deti nemyslela, ani tak, ze jsem přesvědčená o tom, ze by nam bez nej bylo lépe.
Ono je jednoduché, strašně jednoduché nekoho hned odsoudit a poslat nekam, ale ve sve podstatě jsem opravdu přesvědčena, ze je manžel dobrý člověk. Jen má nějaký problém, se kterým si neumí pomoct, a ja bohužel též ne. Do poradny nepůjde, na to ma své ego opravdu vysoké, ale zkusím tam zajít sama a uvidíme. Dětem jinak neublizuje, verim, ze je ma rád. Na dcerku ma trochu vyšší nároky, ale treba je to tim, ze jí chce nekam posunout? Nevím.
Ja funguju jako hromosvod, rozvod pred ním zmíním, a uvidím, jak se zachová.
Každopádně děkuju za pohled na věc.
Všem moc děkuji za pohledy na věc, zkusím sama poradnu a snad mi to pomůže najít cestu, jak pomoct manželovi.
Ps. Všem, co ho hned odsoudili - nedělejte v životě žádná zbrkla rozhodnutí, z vlastní zkušenosti vím,ze se to nevyplácí. Odsoudit kohokoli ,a cokoli je strašně jednoduché. Pomoct člověku, který ma problém, je těžší. A pro mě je ta druhá varianta důležitější. A podstatnější. A ferovejsi. At uz si myslíte cokoli.
@Anonymní píše:
@Russet právě, toho se bojím. Proto si nemyslím, ze je rozvod řešení, a neni to tak, ze bych na deti nemyslela, ani tak, ze jsem přesvědčená o tom, ze by nam bez nej bylo lépe.
Ono je jednoduché, strašně jednoduché nekoho hned odsoudit a poslat nekam, ale ve sve podstatě jsem opravdu přesvědčena, ze je manžel dobrý člověk. Jen má nějaký problém, se kterým si neumí pomoct, a ja bohužel též ne. Do poradny nepůjde, na to ma své ego opravdu vysoké, ale zkusím tam zajít sama a uvidíme. Dětem jinak neublizuje, verim, ze je ma rád. Na dcerku ma trochu vyšší nároky, ale treba je to tim, ze jí chce nekam posunout? Nevím.
Do té poradny samozřejmě jít můžeš i sama. A je pochopitelné, že se snažíš i otce svých dětí vidět v dobrém světle. A někoho opustit vůbec není jednoduché - to je vidět na tomto příkladu.
@Anonymní píše:
Posunout dítě někam jde i pozitivním přístupem. Ne nadávkami. Dětem ubližuje, nenalhávej si opak. Že je nebije, neznamená, že jim neubližuje.
@Anonymní píše:
Všem moc děkuji za pohledy na věc, zkusím sama poradnu a snad mi to pomůže najít cestu, jak pomoct manželovi.
Ps. Všem, co ho hned odsoudili - nedělejte v životě žádná zbrkla rozhodnutí, z vlastní zkušenosti vím,ze se to nevyplácí. Odsoudit kohokoli ,a cokoli je strašně jednoduché. Pomoct člověku, který ma problém, je těžší. A pro mě je ta druhá varianta důležitější. A podstatnější. A ferovejsi. At uz si myslíte cokoli.
Já neodsuzuji. Jsem pro zachování rodiny za pomoci všech dostupných prostředků. Pokud je problém mezi partnery a nedotýká se to dětí. Pokud se to ale dětí dotýká, chlap se chová jak malej harant a ještě s tím odmítá něco dělat, pak ano. Jednám promyšleně, ale tvrdě. A ani manžel by nestrpěl, abych se takto k dětem chovala. Obecně, ve vztahu má člověk tendenci toho druhého omlouvat, protože nevěří, že by to mohla být až taková katastrofa. Je dost těžké se na vlastní vztah dívat nezucastnene a to ti říkám jako někdo s chlapem, se kterým to taky není lehké a jiná by ho kopla do zadní části těla. Taky se musel srovnat, ale děti miluje a chová se k nim hezky. By dostal ceres, kdyby ne.
Já teda jiné řešení než rozvod nevidím, vůbec mě nic jiného nenapadá, pokud otce razantně nezmění své chování.
A jako hlavní důvod, že se nechci rozvést, protože se děti bojím nechat samotné s exmanželem, protože je nesnáší, je tedy úplně na osypky. Rozvedla bych se a z výše uvedeného důvodu bych se snažila docílit toho, aby otec nebyl s dětmi sám, ostatně si myslím, že s jeho nesnášenlivostí k nim (kdy sám říká, že by je rád daroval atd.) by s tím ani nemusel být problém, zřejmě je ani vídat chtít nebude.
@Demi asi stál. A dokonce si troufnu rict i to, ze by je uplacel, a chvíli by mu to vydrzelo. Ale nechtěla bych se dočkat toho, ze budu ta zlá, co rozbila rodinu, co nemá rada tátu, která se vzdala driv, nez zkusila i to nemožné.
Takhle jsem odpiskla svou matku v 7 letech, a než mi to vsechno došlo, byla pryč za duhovym mostem. A ja nemám šanci dát ji za pravdu.