Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@markytka3 píše:
ona hledala reseni? vubec tehle situaci nemelo dojit, kdyby byla soudna, vubec detem kote do postele neda, pokud vi, jak jeji chlap ma na zvirata doma averzi… mela ho vzit domu, primarne se o nej postarat, dat ho rovnou do te kulny (kdyz ho nasla venku, tak asi by mu to tak nevadilo), vubec tu kocku nemela tahat do domu. mela pockat na manzela a v klidu s nim po prijezdu probrat situaci, bez vydirani pres deti…
Tak to si nemyslim. „Primarni postarani“ o nalezene kote si predstavuju fakt jinak.
Dat kocku do kulny (nejspis bez oken, plna veci a prachu) mi vhodne neprijde.
Taky jsme nasli kocku i s kotaty, deti si je chodily mazlit, a presto bylo jasne, ze si jich vsech sedm nenechame. Ale postarali jsme se.
Hele nechce se mi to číst celé - napsala pak zakladatelka a nebo se na 26 stránkách hádáte sami?
Britskou čistokrevnou, o kterou se nikdo nepřihlásil, když to nechala vyhlásit rozhlasem - jo tak to určitě věřím. Manželův postoj ke kočkám znala a přesto ji dětem natáhla do postele (tvl. co kdyby ta kočka byla nemocná). Nezavolala mu, neodvezla kočku do útulku… Když manžel ustoupil s tím, že teda do kůlny, tak ji dětem povolila znovu do postele.
To je takový podraz na manžela, no nemám slov. Citové vydírání přes děti.
Tohle bude zakladatelka ještě dlouho žehlit a dost možná to může být začátek konce rodiny a rozvod.
@Cimada píše:
Ale prosím Tě, převracíš to a děláš, že nechápeš.
Máš Ty vůbec soucit s malým zvířetem, které je opuštěné, bezbranné a závislé na vůli člověka?
Co jsi zač?
Chlap, který celé dny mimo domov je Ti možná nevěrný, psaní úkolů s děckama nezná, doma nepomáhá, ale po příjezdu pískne a Ty se poděláš?
Uvědomuješ si, že ten člověk nemá soucit nejen se zvířetem, ale ani se svou rodinou?Navíc, pokud se mu to teda nelíbilo, mohli si sednout a probrat, že tohle zvíře teda umístí někam, kde je o něj zájem, a časem se pořídí něco plánovaně.
Fuj. Ten chlap už by si nesměl dovolit na mě sáhnout.
A ne vynášet vystrašené zvíře v cizím prostředí, bez mámy, někam do kůlny.
tvl ty más dost, z který léčebny píšeš..chlap jel na montáž, tedy do práce, jak psala zakladatelka, ale ty jsi tak empatická, že víš, že je nevěrný na zaletech, tak to si zaslouží potrestat, haj. zl jeden, kočku na něj., tak takovouhle mimoňku jsem tu dlouho neviděl, už chápu tý tvý ostatní příspěvky, tebe by musel týrat i svatej
![]()
@Cimada píše:
Ale prosím Tě, převracíš to a děláš, že nechápeš.
Máš Ty vůbec soucit s malým zvířetem, které je opuštěné, bezbranné a závislé na vůli člověka?
Co jsi zač?
Chlap, který celé dny mimo domov je Ti možná nevěrný, psaní úkolů s děckama nezná, doma nepomáhá, ale po příjezdu pískne a Ty se poděláš?
Uvědomuješ si, že ten člověk nemá soucit nejen se zvířetem, ale ani se svou rodinou?Navíc, pokud se mu to teda nelíbilo, mohli si sednout a probrat, že tohle zvíře teda umístí někam, kde je o něj zájem, a časem se pořídí něco plánovaně.
Fuj. Ten chlap už by si nesměl dovolit na mě sáhnout.
A ne vynášet vystrašené zvíře v cizím prostředí, bez mámy, někam do kůlny.
no tvl. to je dobry hystericky projev
hele, ze tobe chlap zahyba neznamena, ze to je tak vsude… chlap proste jezdi makat, aby si zenuska doma mohla starat o deti. nechapu, proc to sem zatahujes. proste ne kazdy je ze zvirat hotovy, jako ty. jako najit nejake zvire na ulici a strcit ho detem do postele, aniz by vedela, zda je zdrave… uplne zasnu, kolik lidi si vubec neuvedomuje rizika ![]()
@Lucie_Sx píše:
Tak to si nemyslim. „Primarni postarani“ o nalezene kote si predstavuju fakt jinak.
Dat kocku do kulny (nejspis bez oken, plna veci a prachu) mi vhodne neprijde.Taky jsme nasli kocku i s kotaty, deti si je chodily mazlit, a presto bylo jasne, ze si jich vsech sedm nenechame. Ale postarali jsme se.
no nevim, my mame kulnu, uklizenou cistou, to si do te kulny projektujes tu vasi? vy jste si taky tu kocku s kotaty natahali do postele?
@Markéta80 píše:
@Cimada![]()
jasně no
. Jediné řešení je přitáhnout každé opuštěné zvíře domů? Není a je to blbost, ale tady to nejspíš bylo jinak. Moc dobře věděla že bude problém a stejně zvíře přinesla domů a hned ho dala dětem do postele. To je výborné řešení
Pokud s někým žiju několik let tak snad vím s čím souhlasí a s čím ne. Ale to jsme si tak nějak řekli hned v začátku a pohled byl stejný tak ok. přece nemusím souhlasit s čímkoliv jen aby byl doma klid
Nemusím manžela ničím obcházet a dělat kolem toho divadlo
@Markéta80 píše:
@Cimada![]()
jasně no
. Jediné řešení je přitáhnout každé opuštěné zvíře domů? Není a je to blbost, ale tady to nejspíš bylo jinak. Moc dobře věděla že bude problém a stejně zvíře přinesla domů a hned ho dala dětem do postele. To je výborné řešení
Pokud s někým žiju několik let tak snad vím s čím souhlasí a s čím ne. Ale to jsme si tak nějak řekli hned v začátku a pohled byl stejný tak ok. přece nemusím souhlasit s čímkoliv jen aby byl doma klid
Nemusím manžela ničím obcházet a dělat kolem toho divadlo
Já si taky myslím, že to bylo jinak a i chápu, že ten chlap z toho nebyl nadšený. Navíc i kdyby našla venku britku, což fakt pochybuju, tak jí buď bude někdo hledat a když ne, zájemci jí urvou ruce. Ale pokud to bylo opravdu tak, jak tady napsala, tak je zas od ní hezký, že tu kočku nenechala venku, to nikdo, kdo má srdce neudělá přece. Jak jako, že je blbost přitáhnout každý opuštěný zvíře domů. Já neříkám si nechat, ale pomoc, postarat se a případně najít domov, nějaký spolek, dočasku. Ale to než se vyřídí a najde vhodný umístění nějakou dobu trvá, pokud to zvíře člověk nešoupne někam, bez rozmyslu a bude mu jedno, co s tím bude. Tak co s ním, no první ho vezmu domů a začnu to řešit. A v takovém případě musí na chvíli nějaká dohoda stranou, to je mimořádná situace a každej normální člověk to pochopí ne? Říkám, to platí v případě, pokud jí opravdu našla. A nedělala intriky. Mohli se třeba domluvit, co dál, komu jí dají atd. Mohl říct svůj názor, že jí natrvalo nechce, to všechno souhlas. Ale zase hystericky vyváděl a cpat kočku do kůlny a neposkytnout jí azyl alespoň na pár dní, tak to zas souhlas s těmi, co se zastávají zakladatelky, to je magor v tom případě ten chlap.
@Matt 02 píše:
Já si taky myslím, že to bylo jinak a i chápu, že ten chlap z toho nebyl nadšený. Navíc i kdyby našla venku britku, což fakt pochybuju, tak jí buď bude někdo hledat a když ne, zájemci jí urvou ruce. Ale pokud to bylo opravdu tak, jak tady napsala, tak je zas od ní hezký, že tu kočku nenechala venku, to nikdo, kdo má srdce neudělá přece. Jak jako, že je blbost přitáhnout každý opuštěný zvíře domů. Já neříkám si nechat, ale pomoc, postarat se a případně najít domov, nějaký spolek, dočasku. Ale to než se vyřídí a najde vhodný umístění nějakou dobu trvá, pokud to zvíře člověk nešoupne někam, bez rozmyslu a bude mu jedno, co s tím bude. Tak co s ním, no první ho vezmu domů a začnu to řešit. A v takovém případě musí na chvíli nějaká dohoda stranou, to je mimořádná situace a každej normální člověk to pochopí ne? Říkám, to platí v případě, pokud jí opravdu našla. A nedělala intriky. Mohli se třeba domluvit, co dál, komu jí dají atd. Mohl říct svůj názor, že jí natrvalo nechce, to všechno souhlas. Ale zase hystericky vyváděl a cpat kočku do kůlny a neposkytnout jí azyl alespoň na pár dní, tak to zas souhlas s těmi, co se zastávají zakladatelky, to je magor v tom případě ten chlap.
Máš pravdu v tom, že to něco o panu manželovi vypovídá. Ale na druhou stranu těžko soudit, když nic víc nevíme. Navíc té storce o nalezené čistokrevné kočce manžel asi těžko věří a to se mu opravdu nejde divit.
@markytka3 píše:
no nevim, my mame kulnu, uklizenou cistou, to si do te kulny projektujes tu vasi? vy jste si taky tu kocku s kotaty natahali do postele?
Ano, nase kulna nema okna a prach v ni je.
Mame tam zahradni naradi, kola, sekacku, fakt to tam necidim
. Je to uzitny prostor.
Kotatka si deti do postele nosily.
@Matt 02 kam chodím na veterinu tak doktorka spolupracuje s nějakým kočičím spolkem takže já bych volala jí co s kotětem
. Zvíře co bych našla u popelnic bych rozhodně nedala dětem do postele. Mám doma přepravku, využita vždy jen na přepravu štěněte autem domů
, tak asi tam bych zvíře dala pokud y se tam vešlo. Už se i stalo že cizí a ne malý pes šel za mnou až domů. Zavolala sem na policii a přijeli. Ptali se jestli ho nechci
a pak ho odvezli do útulku. Nevím jak u kotat, ale u psů musí být čip tak jestli i kotě tak by se dal na veterině přečíst a zjistit původní majitel. Mám hrůzu z pavouků a manžel to ví
a kdyby byl blázen do pavouků a přinesl ho domů tak to fakt ne
Dcera říkala před časem at pořádně venku koukám a třeba najdu někde opuštěné štěně buldočka a ušetříme peníze
Ale taky bych to řešila přes veterinu at najde čip. Neumím si představit co by se stalo domů přitáhnout cizího psa a doma ted už 4 feny. Možná ten pes by se cítil jako v ráji
A kočku bych si doma nenechala ani den. A i i pro ní by to byl šílený šok tolik psů
Já bych to řešila asi přes tu veterinu, tam by měla vědět na koho se obrátit nebo policie. čistokrevná kočka a navíc malé kotě jsou bytové, to nenajdeš. A jestli po kočce zakl toužila a manžel byl proti najednou když odjede pryč a po návratu je tam zabydlené kotě tak nevěří. kdyby to byla obyčejná kočka tak to ano, ale britskou prodá na inzerát hodně rychle.
Pokud kote skutecne nasla, tak naprosto chapu, ze hleda majitele. Takove kote jen tak nekdo nevyhodi, muselo se ztratit.
Urcite bych ho hned neprodavala.
Mám hodně rád zvířata, ale už s ohledem na to, že to kotě patří někomu jinému, tak já být v jeho situaci ho prostě vezmu, odvezu do útulku, protože jestli ho někdo bude hledat, tak tam.
Dětem se to vysvětlí, a i když to nepochopí (třeba kvůli věku), tak se z toho dostanou bez nějakého traumatu.
Manželka má právo chtít mazlíčka stejně jako já mám právo ho nechtít. Pokud jsme si tohle nevyjasnili před společném soužitím, tak je to naše blbost, ale ani tak nám to nedává právo přivlastnit si kočku kohokoliv jiného, tím méně do toho angažovat děti. Dobrý příklad ukázat dětem, že číča patří do útulku.
Až tohle budou aplikovat v praxi (podle vyspělosti) a přivedou si domů jakékoliv jiné zvíře, které někde najdou, jsem zvědav, jak jim bude zakladatelka vysvětlovat, jaktože pravidlo, které dala najednou neplatí. Stejně tak, jak by se třeba po několika měsících odvolávala na to, že jim přece říkala, že si pro ní nikdo přijde.
Dospělost = zodpovědnost za důsledky svých činů, a rodičovství o to vážnější, protože zodpovídám i za důsledky na děti.
Takže emočně to sice chápu, taky se nechovám úplně ukázkově a hladím si každého cizího čokla, co se mi líbí, ale to, že mně rafne je důsledek mé odpovědnosti a nebudu do toho tahat partnera.
Příspěvek upraven 03.09.21 v 10:26